Economisire polistiren

Alege corect polistirenul

01 iulie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru că interesul pentru termoizolaţia cu polistiren a crescut din ce în ce mai mult în ultimul timp au apărut, evident, şi mulţi producători care ies în întâmpinarea cererii cu oferte care mai de care mai tentante.  Din păcate, multe din aceste oferte, ascund, cu destulă viclenie, un şiretlic al cărui singur scop este să scoată, nejustificat, mai multi bani din buzunarul cumpărătorilor.

Mai exact, numele de brand al polistirenului este ales în aşa fel încât să facă trimiterea, în mod eronat, la o calitate superioară a produsului. Un bun exemplu este polistirenul expandat  de tipul „ABC 70”. Trimiterea este evidentă la EPS 70, produs a carui aplicabilitate permite şi termoizolaţii la exteriorul clădirilor. Materialele cu denumiri asemănătoare sunt însoţite de eticheta care conţine codul de identificare a produsului, impus de standardul SREN 13163. La o analiza mai atentă a acestui cod se poate observa dacă produsul corespunde calităţii sugerate de denumirea lui comerciala. Cu toate acestea, producătorii, în strânsă colaborare cu comercianţii, profită de lipsa de informare a consumatorului şi încearcă să-l inducă în eroare, influenţând în mod negativ decizia de cumpărare.

Austrotherm recomandă  tuturor celor interesati sa cumpere un polisitren de calitate, sa nu se lase păcăliţi de tertipurile producatorilor mai mici si sa citească atent codul de identificare a produsului.
Mai mult, pentru a veni în ajutorul celor interesaţi, Austrotherm a demarat o campanie menită să informeze publicul despre cum să aleagă în cunoştinţă de cauză polistirenul de care are nevoie, cum să evite capcanele din piaţă, cum se interpreteaza componentele codului de identificare a produslui si care sunt produsele recomandate pentru termoizolarea faţadelor. Dincolo de mesajele comunicate în presa scrisă, la radio şi la TV, cei interesaţi să afle mai multe despre cum să aleagă polistirenul care se potriveşte cel mai bine nevoilor lor pot să intre pe pagina www.AlegeCorectPolistirenul.ro unde pot afla tot ce trebuie să stie despre cum se termoizoleaza inteligent şi corect casa.

Ce aveţi de câştigat, dincolo de satisfacţia de a nu vă lăsa păcăliţi?
- O lucrare de durată, garantată 25 de ani, dacă sunt îndeplinite corect principiile de montaj si produsele corespund domeniilor de aplicare.
- Economii substanţiale de până la 70% în bugetul cheltuielilor de întreţinere, daca sunt utilizate produse recomandate pentru fiecare componentă a unei cladiri.
- Avantajele unui montaj mai facil (polistirenul de calitate superioară este mai uşor de aplicat).

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Izolatie cu Aerogel Izolatie cu Aerogel
Cum poti izola eficient pardoseala din caramida a unei case vechi Cum poti izola eficient pardoseala din caramida a unei case vechi
Solutii pentru o camera friguroasa Solutii pentru o camera friguroasa
Hidroizolatia care va protejeaza beciul Hidroizolatia care va protejeaza beciul
Izolarea peretilor exteriori Izolarea peretilor exteriori
Izolarea mansardei si podului Izolarea mansardei si podului

Vezi mai multe articole