on

Studiu Imobiliarium – 6 din 10 dezvoltatori apreciaza ca preturile locuintelor vor creste in urmatorul an

02 octombrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Imobiliarium, expozitia imobiliara cu cel mai mare numar de dezvoltatori – expozanti, a realizat un studiu pe baza raspunsurilor dezvoltatorilor care vor fi prezenti la targul de la Baneasa, din 11-13 octombrie. Conform rezultatelor, 60% dintre dezvoltatori se asteapta la cresteri de pana in 10% a pretului pe mp in urmatorul an.

Pe de alta parte, circa 30% dintre acestia considera ca preturile vor stagna in acelasi interval, iar 10% sunt de parere ca vor scadea.

Potrivit acestora, cele mai mari impedimente intalnite de la lansarea in Romania au fost, de-a lungul timpului, birocratia si lipsa fortei de munca, urmate indeaproape de evolutia imprevizibila a factorilor externi, precum programul Prima Casa, finantarea, accesibilitatea mijloacelor de transport.

Profilul dezvoltatorului de locuinte din Bucuresti si imprejurimi

Peste 75% dintre dezvoltatorii prezenti la Imobliarium Baneasa activeaza pe piata locala de peste 3 ani, iar restul de 25% se incadreaza in perioada 1 – 3 ani. Circa 65% construiesc blocuri, 25% au in portofoliu doar proiecte imobiliare de tip case, iar aproximativ 10% se axeaza pe ambele tipuri de locuinte. In plus, peste 60% dintre ansamblurile dezvoltate de acestia se incadreaza in segmentele premium si middle price.

Activitatea de dezvoltator imobiliar vine la pachet cu o responsabilitate extrem de mare deoarece arhitectura orasului este intr-o continua schimbare, iar proiectele noastre sunt parte integranta din aceasta schimbare. Prin intermediul lor dorim sa readucem la viata zone premium ale Bucurestiului si, in acelasi timp, sa le sporim si valoarea. Actualmente, ne regasim in etapa de implementare a proiectelor lansate. Asadar, in ceea ce priveste proprietatile noastre de pe Calea Victoriei, suntem aproape de finalizarea lucrarilor pentru primul nostru proiect de spatii de birouri - H Victoriei 109 si suntem in curs de finalizare a etapei de consolidare pentru proiectul rezidential H Victoriei 139 - unul dintre proiecte noastre premium. De curand am demarat lucrarile de constructie pentru H Pipera Lake, un ansamblu rezidential modern, dezvoltat pe malul lacului Pipera, iar anul viitor, in 2020, planuim sa dam startul lucrarilor la H Eliade 9 Residence, un alt proiect rezidential din categoria premium. De asemenea, intentionam sa continuam si investitiile in portofoliul de proprietati”, a declarat Ana - Maria Pop, Chief Operating Officer al Hagag Development Europe.

Piata constructiilor rezidentiale din Romania a fost si inca este o piata puternic fragmentata, cu foarte putini jucatori capabili sa sustina proiecte rezidentiale de mari dimensiuni pe perioade lungi de timp. Impact Developer & Contractor are un istoric relevant de 28 de ani pe piata rezidentiala din Romania iar Greenfield Residence a inceput dezvoltarea acum 12 ani. Proiectele de acest tip sunt exceptii pe piata imobiliara din Romania, pe care predomina proiecte conditionate de spatii limitate. Suntem intr-o faza de maturizare a pietei, care se manifesta atat prin disponibilitatea si cresterea calitatii ofertei, dar si prin cresterea gradului de „sofisticare” a nevoilor clientilor. Mediul economic stabil favorizeaza interesul clientilor de a fi mai pretentiosi si de a cere atat locatie buna, dar si calitate, certificari ale proiectului si cat mai multe facilitati si beneficii. De aceea, suntem convinsi ca proiectele noatre curente din Bucuresti, Luxuria Domenii Residence si Greenfield Residence vor continua sa aiba un avantaj concurential hotarator atat prin prisma unicitatii proiectelor, dar si prin stabilitatea si increderea pe care o oferim clientilor” a declarat Razvan Ionescu, Director de Marketing Impact Developer & Contractor.

Printre ansamblurile care vor participa la targul Imobiliarium din 11-13 octombrie se numara Neo Timpuri Noi – divizie a One United, AFI City, Cordia-Parcului 20, Greenfield Residence, Luxuria Domenii Residence, Arcadia Apartments Domenii, H Pipera Lake, Victoriei 139, Cloud 9 Residence, American Village, Valletta Residence, Hils Pallady Apartments, City Point Aviatiei, Atria Urban Resort, Apptown Residence, Swiss Lake Residence, Casa Presei Residence, Satul Scandinav, Metropolitan Residence.


                                                                                  ###
Despre Universum Events

De peste 10 ani in industria evenimentelor, UNIVERSUM Events are ca fundament arhitectura de evenimente corporate.
Concepte proprii:

Targul Imobiliarium, inceput in 2017 ca o alternativa la clasicele evenimente de real-estate, isi propune sa faciliteze procesul de cautare si achizitie a unui imobil, cu ajutorul tehnologiei VR. Dedicat sectorului rezidential, proiectul reuneste cel mai mare numar de ansambluri noi, tinand cont de experienta acestora si istoricul lor.

GoTech World (anterior Internet & Mobile World), casa economiei digitale din Europa Centrala si de Est, cea mai ampla expo-conferinta B2B dedicata solutiilor IT si digitale din regiune;

Festivalul Bucharest Tech Week, ajuns la a patra editie, mobilizeaza comunitatea tech din Capitala pentru a incuraja inovarea si adoptarea de noi tehnologii.

MyConnector, o platforma online dedicata evenimentelor, care opereaza accesul la evenimente, de la inregistrarea online pana la accesul in eveniment.

Lagoo Snagov, locatia proprie pentru organizarea evenimentelor atat corporate cat si private, ce se intinde pe o suprafata de 60.000 mp, in mijlocul naturii.

Sub umbrela UNIVERSUM au luat forma conceptele proprii si o divizie de evenimente personalizate: M.I.C.E. (Meetings, Incentives, Conferences & Exhibitions) si o divizie de Team Building care ofera un portofoliu cu peste 140 de activitati si concepte, ambele divizii axate pe evenimente de amploare pentru clienti.

Compania este reprezentatul unic in Romania al celei mai mari licente de team building din lume, Catalyst Global Team Building, oferind solutii pentru nevoile clientilor si asigurand experiente unice cu fiecare eveniment.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Hisense Climatizare estimeaza ca vanzarile din Romania vor clasa brandul pe locul trei in Europa, in 2019 Hisense Climatizare estimeaza ca vanzarile din Romania vor clasa brandul pe locul trei in Europa, in 2019
Standarde imobiliare Standarde imobiliare
Ultima strigare: Luna mai ar putea fi ultima in care mai poti cumpara prin "Prima Casa" Ultima strigare: Luna mai ar putea fi ultima in care mai poti cumpara prin "Prima Casa"
Preturile caselor vechi, in cadere libera Preturile caselor vechi, in cadere libera
Captivii sistemului centralizat de incalzire, tot mai putini si tot mai arsi la buzunare - 03 septembrie 2010 Captivii sistemului centralizat de incalzire, tot mai putini si tot mai arsi la buzunare - 03 septembrie 2010
Statul vinde garsoniere cu 20.000 de euro bucata - 03 August 2009 Statul vinde garsoniere cu 20.000 de euro bucata - 03 August 2009

Vezi mai multe articole