Sute de milioane de euro - investiti in complexuri rezidentiale in Bucuresti

02 august, 2006

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Investitiile importante in proiecte rezidentiale in cartierele din Bucuresti au fost unul dintre factorii care au determinat temperarea cresterii preturilor la blocurile de locuinte vechi, construite in perioada comunista. In cartiere precum Grozavesti, Colentina, Stefan cel Mare, Unirii, Militari sau Drumul Taberei se dezvolta complexuri de blocuri in valoare de sute de milioane de euro. City Center, West Park, Central Park, Stella, Planorama, Jupiter, Edenia, Anchor, Asmita Gardens sunt numai cateva dintre cartierele rezidentiale care se construiesc in Capitala. Un cartier rezidential cu preturi accesibile la apartamente este Planorama. Complexul de blocuri Planorama, situat in Baicului-Colentina presupune o investitie de circa 60 milioane de euro. Cartierul va fi compus din patru cladiri turn, care vor avea in componenta subsoluri, parter si 15 etaje. Proiectul imobiliar din Colentina este prevazut sa ofere 1.104 locuinte. Lucrarile de construire au fost demarate la inceputul acestui an, complexul urmand a fi finalizat in 2008. Preturile locuintelor din Planorama incep de la 40.000 de euro si, in functie de numarul camerelor si al dotarilor, pot ajunge la peste 150.000 de euro.
 
Blocuri cu peste 20 de etaje
 
Un alt complex rezidential destinat persoanelor cu venituri medii este Asmita Gardens. Situat pe Splaiul Unirii, cartierul va fi compus din sapte blocuri cu inaltimi intre 16 si 24 de etaje. In blocurile-turn vor fi construite 788 de apartamente cu una, doua sau trei camere. Preturile acestor apartamente noi sunt comparabile cu cele la care sunt vandute locuintele din blocurile vechi. Pretul de vanzare va fi de 950 de euro/metrul patrat, plus TVA. Complexul rezidential va avea si doua etaje pentru parcare, sala de fitness, jogging si spatii comerciale. Primele blocuri vor fi gata in vara anului viitor.
 
In Militari – 500 de apartamente noi
 
Cartierul rezidential West Park este localizat in cartierul Militari. In acest proiect sunt incluse 10 blocuri pe o suprafata de aproximativ 3 hectare.
 
Apartamente oferite in noul cartier din Militari sunt cu doua, trei si patru camere. Un apartament este compus din living, bucatarie si dormitoare. Apartamentele vor fi dotate cu parchet, gresie si termopan. In cartier va exista parcare atat supraterana, cat si subterana. Aceste facilitati sunt disponibile de la pretul de 850 de euro/metrul patrat plus TVA. Constructia a doua blocuri de 7 si 10 etaje a inceput si va dura aproximativ un an si jumatate.
 
Sursa: Gandul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Romania mai are nevoie de 1 milion de locuinte - 07 octombrie 2010 Romania mai are nevoie de 1 milion de locuinte - 07 octombrie 2010
Afaceri Afaceri
La CONSTRUCT – AMBIENT EXPO se gasesc cele mai inspirate idei de amenajari interioare si exterioare La CONSTRUCT – AMBIENT EXPO se gasesc cele mai inspirate idei de amenajari interioare si exterioare
Au inceput speculatiile cu apartamente noi second-hand Au inceput speculatiile cu apartamente noi second-hand
BCR Banca pentru Locuinte tinteste primul loc in piata BCR Banca pentru Locuinte tinteste primul loc in piata
Aer mai pur cu Rowenta Intense Pure Air Aer mai pur cu Rowenta Intense Pure Air

Vezi mai multe articole