Tabloul canvas - detaliul final al decorarii

27 iulie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Spatiul in care locuiesti e ca o panza alba pe care o poti transforma in propriul tablou. Ai deplina libertate sa-ti manifesti creativitatea si sa compui un tot coerent potrivind armonios diferite volume, culori si proportii.
 
Decorarea unei camere nu e cu adevarat finalizata pana nu incluzi un strop de arta. Tabloul potrivit asezat la locul potrivit poate revitaliza intreaga atmosfera si poate da un plus de caracter camerei tale. Lucrarile de arta sunt puncte de interes pentru atentia privitorului si, de aceea, echilibreaza intreaga compozitie a unei camere.
 
Chiar daca nu ai posibilitatea sa achizitionezi o opera originala, exista o gama variata de tablouri canvas cu reproduceri de buna calitate ale lucrarilor celebre. Poti alege sa decorezi peretii cu mari maestri precum Rubens, Cezanne sau Klimt, dar te poti orienta si spre tablouri de arta decorativa sau poti imprima pe panza imagini personalizate: fotografii sau colaje proprii. Totul depinde de stilul decorativ al casei si de proprile preferinte. E bine sa eviti obisnuitele fotografii de familie, cele mai potrivite pentru a fi expuse pe perete fiind acelea de arta.
 
Desi nu e recomandat sa ingramadesti prea multe tablouri intr-o camera, o solutie eleganta ar fi sa optezi pentru panel – un grup de tablouri mai mici ce compun o
 
tablou canvas
singura imagine. Marimea tablourilor trebuie sa fie intrucatva proportionala cu marimea camerei. O lucrare mare intr-un spatiu mic, spre exemplu, nu va face decat sa-l aglomereze si mai mult.
 
Cand vine vorba de alegerea temei unui tablou trebuie sa tii cont de functionalitatea camerei careia ii este destinat. De pilda, nu e bine sa alegi tablouri canvas cu scene ce evoca violenta sau neliniste pentru peretii dormitorului. In schimb, te poti indrepta spre teme statice sau spre compozitii care exprima liniste, confort si bucurie.
 
In ceea ce priveste culorile tablourilor, aceastea trebuie sa creeze un contrast placut cu cele ale peretilor, pentru ca alegerea unor nuante similare va estompa efectul lucrarii. Alegerea ramei potrivite depinde de stilul camerei si, implicit, de cel al tabloului canvas: rame groase si ornamentate pentru incaperi clasice, traditionaliste si rame minimaliste sau chiar fara rame pentru cele moderne.
 
Lucrarile de arta nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa. Accentele de culoare pe care le alegi vorbesc despre propria ta individualitate si intregesc planul decorativ al spatiului.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Aplicarea vopselei - o etapa importanta in obtinerea designului dorit Aplicarea vopselei - o etapa importanta in obtinerea designului dorit
Vise, basme si o lume aparte - decorul zodiei pesti Vise, basme si o lume aparte - decorul zodiei pesti
Agatatori creative care te vor ajuta sa nu-ti mai ratacesti cheile vreodata Agatatori creative care te vor ajuta sa nu-ti mai ratacesti cheile vreodata
Targul de design - inspiratie pentru arhitectii de interior Targul de design - inspiratie pentru arhitectii de interior
Elemente decorative: lumanarile Elemente decorative: lumanarile
Jaluzeaua - secretul unui interior complet Jaluzeaua - secretul unui interior complet

Vezi mai multe articole