Expozitie de flori

Targurile de flori ale lunii martie

11 martie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In lumea targurilor si expozitiilor de flori, luna martie este una luna bogata in evenimente. Desi nu este inca vremea expozitiilor in aer liber, targurile sunt numeroase, atat in Europa cat si mai departe.

La noi in tara, luna martie apartine in mare parte targurilor de martisor, evenimentele din industria horticulturii se vor inmulti considerabil pe masura ce se apropie primavara. Intre timp am pregatit o lista de cinci de evenimente de profil care tin cap de afis in luna martie si carora fiecare impatimit al gradinaritului ar trebui sa le treaca pragul macar o data.

Peste ocean, martie debuteaza cu PHS Philadelphia Flower Show (1-8 martie),  cel mai mare si cel mai vechi targ de flori acoperit din lume, care atrage in mod constant un sfert de milion de vizitatori pe an. Editia cu numarul 185 se desfasoara in jurul temei generale “ARTicultura” si va celebra operele celor mai iubiti pictori, Michelangelo, Monet, Dali, Pollock si multi altii.

Cu doua evenimente majore, dintre care unul dedicat florii care i-a adus un renume international, Olanda se ridica la inaltimea supranumelui de "tara lalelelor", cu toate ca e bine sa pastram in minte faptul ca desi sunt extrem de iubite, lalelele nu monopolizeaza aceasta bogata piata de flori. Dar daca ne pregatim deja de o vizita prelungita, e recomandat sa ne facem incalzirea cu un popas la Florall Spring Fair 2014 (4-5 martie), un targ anual de plante ornamentale si flori care se desfasoara in orasul belgian Ghent.

In Olanda, primul eveniment, FloraHolland Seasonal Trade Fair (Naaldwijk, 19-21 martie) este organizat de FloraHolland, compania care tine zilnic cea mai mare licitatie de flori din lume si reuneste cultivatorii si comerciantii din industrie cu publicul larg. Evenimentul preferat al publicului, atat local cat si international este insa deschiderea celei mai frumoase gradini de primavara, Keukenhof. Supranumita si "Gradina Europei", aceasta expozitie de flori in aer liber ofera iubitorilor de flori posibilitatea de a admira peste 7 milioane de flori in culori vii dispuse in aranjamente care se intind pe o suprafata de 32 de hectare. Desi nu este un targ, ci o expozitie, vizitatorii pot cumpara bulbi de lalele si alte plante de primavara. Iar o vizita la Keukenhof este o experienta de neuitat.

               Lalele multicolore

In a doua parte a lunii atentia tuturor se muta din nou peste ocean, mai precis la Chicago, oras care va gazdui pentru prima oara unul din evenimentele majore ale anului, World Floral Expo 2014 (26-28 martie). Acest targ reuneste cultivatori si actori importanti pe piata mondiala, tari precum Ecuador, Columbia, Kenia sau Etiopia, sub bagheta organizatorica a unei companii olandeze specializate in targuri de flori. Melbourne International Flower and Garden Show (26-30 martie) inchide luna martie, fiind cel mai mare eveniment de profil din emisfera sudica, cu 100.000 de vizitatori anual.

               Floare expozitie


sursa foto: www.flickr.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Rarirea plantelor lemnoase la debutul primaverii Rarirea plantelor lemnoase la debutul primaverii
Combaterea chimica a melcului cenusiu fara cochilie Combaterea chimica a melcului cenusiu fara cochilie
Arhitectii peisagisti: profesionistii care iti aranjeaza gradina ca in filme Arhitectii peisagisti: profesionistii care iti aranjeaza gradina ca in filme
Trandafirii se planteaza in octombrie si noiembrie Trandafirii se planteaza in octombrie si noiembrie
Gradina | Beneficiile ingrasamantului ecologic si a repelentului natural Gradina | Beneficiile ingrasamantului ecologic si a repelentului natural
Amenajarea curtii: ghid de montare a pavelelor Amenajarea curtii: ghid de montare a pavelelor

Vezi mai multe articole