Tavanul si peretii

In sectiunea “tavanul si peretii” vei gasi sfaturi cu privire la alegerea vopselei lavabile, a tapetului sau tipului de lemn pentru lambriuri, a celei mai potrivite culori pentru pereti, dar si informatii utile cu privire la montarea de gips-carton, gleturile pe care sa le folosesti la nivelarea peretilor sau acoperirea crapaturilor din tavan.

on

Cum sa iti decorezi dormitorul in conformitate cu regulile Feng Shui?

28 iunie, 2021

Trebuie sa recunoastem ca amenajarea dormitorului conform tendintelor feng shui poate fi o adevarata provocare. Multitudinea de solutii si numeroasele tendinte ii pot pune in dificultate chiar si pe cei mai experimentati dintre designerii de interior. In randurile urmatoare ne vom opri atenția asupra tapetului, vom descoperi care sunt avantajele acestuia, dar si cateva trucuri ale specialistilor legate de montarea acestuia in conformitate cu regulile Feng Shui. Tapet pentru dormitor avantaje Primul dintre beneficiile cu care vine tapetul este legat de estetica. Aceasta soluţie permite realizarea unui ambient cald, dinamic sau elegant fara investitii majore, fara modificari ample. Daca doresti doar sa aduci un vibe diferit in incapere, fara a inlocui mobilierul si fara a depune mult efort,…

mai mult >
on

Scapa de mirosul toxic de vopsea | Vopseste cu DURAZIV FARA MIROS!

29 aprilie, 2021

Te-ai gandit vreodata ca majoritatea oamenilor petrec mai mult de 85% din timp in interiorul cladirilor? Poate ca da, dar cu siguranta nu te-ai gandit ca nivelul de poluanti poate fi de pana la 5 ori mai mare in aerul din interior comparativ cu cel de afara (conform unui studiu citat de Agentia SUA pentru Protectia Mediului). Ba chiar mai mult decat atat, au fost identificate peste 8 000 de posibile surse de poluare a aerului din interior, cele mai frecvente fiind materialele de constructii si finisajele (ex. vopsele, parchet laminat, mocheta, tamplarie cu profile PVC etc.), dar si mobilier (ex. MDF), produse de curatenie si asa mai departe. Poluantii pot fi chimici (ex. compusi organici volatili, formaldehida, amoniac, plumb, mercur s.a.) si biologici (ex. mucegai). Mai mult, dintre poluantii…

mai mult >
on

Aplicarea Vopselelor Decorative – Sfaturile Specialistilor

28 noiembrie, 2020

Atunci cand incepi renovarea unei locuinte, iti doresti ca totul sa aiba o anumita coerenta, una care sa reuseasca sa ofere o ambianta placuta si o senzatie de spatiu care sa te imbie la relaxare. Dar pentru a obtine toate acestea, atat obiectele de mobilier, cat si amenajarea peretilor si decoratiunile alese trebuie sa se afle in deplina armonie estetica si functionala. Pentru ca aplicarea straturilor decorative, atat si la interior, cat si la exterior, reprezinta etapa finala in construirea unei locuinte, astazi ne vom indrepta atentia catre vopselele decorative. Daca atunci cand vorbim despre vopselele lavabile, sau vopselele pentru metal, sau lacurile pentru lemn, stim ca tehnicile de aplicare sunt simple, atunci cand vorbim de aplicarea efectelor decorative lucrurile se complica putin.…

mai mult >
Finisajul interior - secretul frumusetii unei locuinte

Finisajul interior - secretul frumusetii unei locuinte

29 septembrie, 2020

Aplicarea straturilor decorative, atat la interior, cat si la exterior reprezinta etapa finala in construirea locuintei. Culorile, dar si tipul de finisaj cu rol decorativ sunt elemente importante ce vor influenta aspectul casei. Acestea trebuie aplicate respectand indicatiile producatorilor. In continuare vom vorbi despre iti vom povesti despre finisajele care sunt la indemana oricui si care iti permit ulterior aplicarea altor materiale. Tencuiala reprezinta un element de finisaj din mortar aplicat umed (in stare plastica) sau uscat pe suprafata suport (suprafata bruta a peretilor, a tavanelor sau a altor elemente de constructie), cu rol de protectie, decorativ, estetic sau igienic. Tencuiala se poate aplica pe suprafete de zidarie din BCA, caramida plina sau cu goluri, beton, rabit etc.…

mai mult >
on

Amenajarea casei cu tapet - Tipuri de tapet si Ghid de montaj

03 iulie, 2020

Pentru a ajunge la forma pe care o cunoastem astazi, tapetul a trecut printr-o serie de modificari care s-au intins de-a lungul mai multor secole. Dar istoria tapetului a inceput in China Antica, chinezii fiind primii care au inventat hartia si primii care au lipiti pe pereti hartie de orez. Iar astazi ne putem bucura de o varietate mare de modele de tapet. Tipuri de tapet: Tapetul pe suport din hartie este accesibil ca pret si are o durabilitate medie. El este fabricat din doua straturi, stratul suport fabricat din hartie si stratul superior (imprimat) ce poate fi confectionat din diferite materiale: hartie, spuma vinilica, PVC sau fibre textile. Tapetul VLIES – sau tapetul din fibre netesute: suportul acestui tip de tapet este format din fibre netesute care lasa peretii sa respire, reducand…

mai mult >