Aplicarea adezivului si fixarea placilor de polistiren pe perete

Termoizolare – sfaturi pentru aplicarea adezivului si fixarea placilor

28 august, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Continuam seria articolelor dedicate termoizolarii. Daca pana acum am discutat despre verificarea suprafetei suport, elementele sistemului compozit de izolare termica si cele 4 lucruri pe care este bine sa le cunosti inainte sa realizezi termoizolarea cladirii, astazi vom vorbi despre punerea in opera a termoizolatiei, adica aplicarea adezivului si fixarea placilor termoizolante.

Cum aplici adezivul:

Adezivul trebuie aplicat pe conturul placii de polistiren, intr-un strat de aproximativ 5 centimetri, si in mijlocul placii de polistiren, in 3 puncte de dimensiunea unei palme.

Cat adeziv aplici
Daca termosistemul va fi finisat cu tencuiala decorativa, atunci trebuie sa aplici adeziv pe 40% din suprafata placii de polistiren.
In cazul in care termosistemul va fi acoperit cu placi ceramice, atunci cel putin 60% din suprafata placii de polistiren va trebui sa fie acoperita cu adeziv.

Fixarea placilor de polistiren presupune 3 etape:
- lipirea placilor
- corectarea neregularitatilor
- ancorarea mecanica a placilor
- gaurirea pentru aplicarea diblurilor

Lipirea placilor. Montarea placilor de polistiren se realizeaza de jos in sus, in randuri orizontale, cu latura mica a placii dispusa pe inaltime. Nu trebuie sa ramana rosturi intre placi si trebuie evitata patrunderea adezivului intre rosturi. Rosturile verticale dintre placi trebuie sa fie dispuse intretesut, decalate cu o jumatate de placa.

Corectarea neregularitatilor. Daca nu exista planeitate intre placile de polistiren, dupa ce adezivul s-a intarit va trebui sa slefuiesti placile cu hartie abraziva.

Ancorarea mecanica a placilor. Rozeta diblurilor trebuie sa aiba diametrul de cel putin 60 mm iar tipul diblurilor si lungimea de ancorare se alege in functie de grosimea polistirenului si de tipul stratului suport.

Gaurirea pentru aplicarea diblurilor se face numai dupa ce adezivul s-a intarit. Burghiul trebuie ales in functie de recomandarea producatorului si ajustat la diametrul diblului.

Saptamana viitoare vom vorbi despre numarul diblurilor necesare pentru fixarea placilor de polistiren si despre schemele de ancorare.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Analiza comparativa intre vata minerala de sticla si vata minerala bazaltica - partea a doua Analiza comparativa intre vata minerala de sticla si vata minerala bazaltica - partea a doua
Termoizolarea podelei - ordinea corecta a straturilor Termoizolarea podelei - ordinea corecta a straturilor
Cum putem izola casa pentru orice anotimp Cum putem izola casa pentru orice anotimp
Izolarea fonica a apartamentului Izolarea fonica a apartamentului
Izolatie cu Aerogel Izolatie cu Aerogel
Izolatia exterioara a casei: cand este necesara si ce materiale se folosesc? Izolatia exterioara a casei: cand este necesara si ce materiale se folosesc?

Vezi mai multe articole