O investitie profitabila: termoizolatia de interior

16 mai, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Costurile energetice pentru incalzirea si climatizarea spatiilor interioare sunt enorme. In domeniul administrarilor private, acestea inseamna aproape 80% din intregul cheltuielilor. Pierderile de caldura prin peretii neizolati se ridica pana la 30% din totalul pierderilor.
 
Astfel incat, termoizolarea interioara a camerelor ramane un subiect de care foarte multe multi proprietari de locuinte sunt interesati. Si pentru ca noi vrem sa va oferim cateva variante de solutii pentru aceasta problema, continuam sa va prezentam cateva dintre sistemele de termoizolatie pentru interior disponibile pe piata.

Un antidot al umezelii din camera poate fi sistemul de termoizolatie StoTherm In, care izoleaza peretele exterior dinspre interior. Aceasta se recomanda in special la izolarea termica a cladirilor inalte sau la monumentele istorice, unde izolarea fatadelor nu poate fi luata in considerare. Aplicarea sistemului StoTherm In da bune rezultate si in cazul incaperilor cu umiditate ridicata, cum sunt de exemplu bazinele de inot.

Componentele acestui tip de sistem sunt gandite in asa fel incat sa poata fi aplicate cu usurinta pe aproape orice tip de perete. Sistemul de fixare este unul mecanic, cu sine: Sto-Halteleiste PVC. Sistemul de sustinere este alcatuit din sipci de prindere, sipci de legatura si din sine de fixare, toate din material plastic. Sto-Verbindungsleiste PVC (sina de legatura) este o sina verticala din material plastic folosita pentru legarea si stabilizarea individuala a placilor termoizolante. Pentru fixarea sinelor sunt indicate diblurile Sto-Schlagdübel VZ 8 cu diametrul 8, recomandate pentru fixarea sinelor catre piatra , beton si si multiplaci, gri/galben, mm, la o adancime de ancorare ≥ 50 mm. Distantierele, Sto-Unterlegscheibe, sunt din material pastic cu crestaturi concentrice. Se folosesc la egalizarea suporturilor neregulate, in cazul fixarii sinelor orizontale de sustinere (Sto-Halteleiste). Placile izolatoare Sto-PUR-Hartschaumplatte sunt protejate pe ambele parti cu aluminiu si spuma expandata din poliuretan. Placile termoizolante din spuma expandata de poliuretan pentru StoTherm In, cu nuturi rotative, sunt de asemenea caserate pe ambele parti cu folie din Aluminiu. Pentru lipirea placilor izolatoare pachetul Sto Therm In contine banda pentru lipit din Aluminiu speciala pentru acoperirea si etansarea rosturilor dintre placile termoizolante. Stratul intermediar poate fi si el achizitionat gata preparat. Permeabil la CO2 si vapori de apa, fara emolienti sau solventi, sarac in emisii, agrementat TÜV, stratul intermediar legat organic nu contine substante fungicide, este alb pigmentat, colorabil (dupa sistemul StoColor).
 
Masa de armare este doua tipuri. StoArmat Classic, masa de armare organica, gata preparata, cu granule de umplere, este combinata cu plasa din fibra de sticla Sto pentru suprafete minerale si organice si este foarte elastica, fara continut de ciment, sigura impotriva fisurilor, inalta rezistenta la solicitari mecanice, alba, colorabila, gata preparata. Varianta de uscare rapida pentru domeniul critic de temperatura incepand cu +1 °C. Grosimea stratului trebuie sa fie de minim 2 mm. Al doilea tip de masa de armare, Sto-Glasfasergewebe, este plasa de armare din fibra de sticla rezistenta la actiunea substantelor alcaline, stabila fizic si rezistenta la intindere.
 
Un alt sistem de termoizolatie de interior, la fel de performant ca si cel prezentat mai sus, este cel de tip Therwoolin. Este indicat mai ales pentru cladiri cu pereti din zidarie de caramida. Avantajele structurii: termoizolarea unui singur spatiu (unei locuinte), viteza marita de construire, spatii incalzite in timp redus si tehnologie de constructie uscata. Pentru ca sistemul sa termoizoleze la maxima capacitate si structura trebuie sa indeplineasca anumite conditii. In cazul unui planseu din lemn cu pardoseala trebuie intai verificate grinzile de lemn din punct de vedere static si al biologiei constructiilor. O zidarie de caramida este indicat sa aiba o grosime de minim 38 cm. Tencuiala interioara poate servi ca suprafata de suport pentru termoizolatie.
Termoizolatia de tip Therwoolin NF 20 se aplica strans intre sipcile de fixare a gipscartonului. Intre termoizolatie si zidarie nu are voie sa ramana spatiu liber. Produsul recomandat este Therwoolin NF 20/25 saltea necaserata de 25 mm grosime. Este necesara si o bariera impotriva vaporilor de apa: folie de PVC de minim 0,2 mm grosime cu suprapuneri de 10 cm latime. Trebuie acordata o atentie marita la aplicarea foliei pe margini. Aplicata ca si o invelitoare interioara fara rosturi se recomanda gipscartonul si fixarea acestuia conform tehnologiei proprii. Pentru rezemarea gipscartonului se dispun sipci de fixare pe perete la distante interaxiale de maxim 62,5 cm.
 
Atentie! Termoizolarea interioara necesita proiectare unica pentru fiecare caz in parte. Grosimea stratului de termoizolatie se determina prin calcule termotehnice complexe, la care se iau in considerare si solutionarea nodurilor din campurile termice multidimensionale.
 
Din cauza acestor noduri in general se utilizeaza grosimi mai reduse ale stratului termoizolator. In cazul unor plansee de beton armat trebuie acordata atentie deosebita puntilor termice lineare. (Se poate ca pe partea invecinata neizolata sa se produca deriorari).
Si tocmai pentru ca fiecare tip de termoizolatie are propriile caracteristici vom reveni la acest subiect si in alte articole.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cele mai frecvente cauze pentru inundatia terasei circulabile Cele mai frecvente cauze pentru inundatia terasei circulabile
Constructii eficiente energetic izolate cu spuma poliuretanica Constructii eficiente energetic izolate cu spuma poliuretanica
Hidroizolatii Conduraru – 15 ani de experienta! Hidroizolatii Conduraru – 15 ani de experienta!
Hidroizolatia cu poliuree Hidroizolatia cu poliuree
Alege corect polistirenul pentru termoizolarea fatadei Alege corect polistirenul pentru termoizolarea fatadei
Termoizolare de top cu polistirenul grafitat Termoizolare de top cu polistirenul grafitat

Vezi mai multe articole