Tipuri si modele de case

Vrei sa iti construiesti o casa dar inca nu te-ai hotarat ce model sau ce tip de casa. Ofertele sunt complexe, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei. Cu cat esti mai informat cu atat ai mai multe sanse sa descoperi ceea ce iti doresti.

Generalitati despre casele din lemn

Generalitati despre casele din lemn

01 septembrie, 2003

Va uram... Casa din lemn! Tocmai s-a incheiat sezonul nuntilor… E firesc ca tinerii insuratei sa-si caute un cuib numai al lor, demn si confortabil sediu al unei proaspete familii. De cele mai multe ori inchiriat, de alte ori cumparat. Si daca cei doi (si nu numai ei) nu vor sa zboare legati la ochi prin padurea de inalte oferte, vor lua aminte… Care este primul lucru pe care vi-l inchipuiti cand vine vorba de "casa din lemn"? Mai mult ca sigur ca va inchipuiti o cabana rustica, undeva in varful muntelui, echipata precar cu o soba, cu ferestre mici si cu dependintele igienice printre nameti, unde prospetimea gerului va va face instantaneu sa uitati motivul iesirii si sa va intoarceti zgribuliti sub patura. Sau, daca sunteti genul optimist, cosmopolitan si iesit in lume, va veti inchipui…

mai mult >
Casa de vacanta

Casa de vacanta

01 septembrie, 2003

"Locuinta mea de vara e la tara/ Acolo era sa mor/ De urat si de-ntristare/ Beat de soare si parlit ingrozitor…" Nu cred sa existe cineva care sa nu cunoasca aceste versuri. Macar si numai in directa legatura cu cantecul lui Mircea Baniciu. Nu neaparat numai la tara si nu neaparat numai la noi in tara, locuinta de vara, de vacanta, ramane pentru cei mai multi inca un vis; pentru ceilalti, o masura a eficientei si puterii, accesoriu obligatoriu al imaginii proprii. Chiar daca in mare masura o casa de vacanta este o locuinta temporara, ea trebuie sa fie celalalt „acasa", unde functia de odihna si relaxare devine cea mai importanta, iar cea de reprezentare aproape ca dispare. Dar asta nu inseamna ca arhitectura fatadelor si relatiile spatiale interioare devin unele monotone si impersonale,…

mai mult >
Alegerea casei

Alegerea casei

01 septembrie, 2003

Tipul de compartimentare corespunde modului de viata (suprafata camerelor, lumina naturala, orientarea cardinala). In cazul in care doriti modificari ale compartimentarii, atentie la structura: care sunt peretii portanti, ce tip de structura are blocul (ar fi bine sa cereti parerea unui specialist care sa va spuna daca structura de rezistenta a cladirii permite modificarile pe care le doriti). Important: nu se poate modifica chiar totul, depindem de amplasarea coloanelor de apa, de conducte de gaze, si in plus, de acordul vecinilor... Atentie mare la igrasie si mucegai - de obicei vecinii spun mai multe decat proprietarul,asa ca nu ar strica sa ii intrebati daca se confrunta cu aceleasi probleme (este vorba despre vecinii de la etajul inferior si cel de deasupra, in cazul in care aveti vecini).…

mai mult >