Tipuri si modele de case

Vrei sa iti construiesti o casa dar inca nu te-ai hotarat ce model sau ce tip de casa. Ofertele sunt complexe, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei. Cu cat esti mai informat cu atat ai mai multe sanse sa descoperi ceea ce iti doresti.

on

Casele plutitoare: Luxul de pe luciul apelor

04 iulie, 2017

In zilele calduroase de vara, vecinatatea unei ape, curgatoare sau nu, este un adevarat lux. Chiar daca temperatura nu va fi cu mult mai scazuta in apropierea acesteia, diferenta se va simti imediat atat in confortul fizic, cat mai ales in cel psihic. De aceea, exista persoane care au ales sa isi stabileasca domiciliul sau casa de vacanta pe marginea unui lac sau a unui rau. Acest tip de locuinte nu sunt deloc ieftine, insa in tarile din Vestul Europei si chiar si in Romania pot fi observate tot mai multe astfel de constructii. In prezent, cea mai comuna procedura pentru ridicarea caselor plutitoare este construirea intr-un atelier si apoi transportarea acestora la destinatia finala. Acestea sunt urcate pe flotoare din beton, care sunt de doua tipuri. Primul tip este flotorul in forma de castron…

mai mult >
on

Mici, dar impunatoare - 5 micro-case care vor schimba ce stiai despre spatiile mici

23 iunie, 2017

O casa mare reflecta, de obicei, bunastarea locuitorilor ei. Insa in ultimii ani, minimalismul a inceput sa atraga tot mai multi adepti, inclusiv din randul persoanelor potente financiar. Am ales in acest articol sa iti prezentam 5 tipuri de micro-locuinte, care te vor incanta cu siguranta. ÁPH80 – Spania Studio-ul spaniol ÁBATON’S ÁPH80 este o micro-casa portabila din materiale prefabricate, perfecta pentru doua persoane. Amprenta la sol a acestei case masoara 27 de metri patrati si cuprinde un lounge, o bucatarie, o baie si un dormitor dublu. Acest tip de locuinta nu este foarte extravagant din punct de vedere al aspectului interior. Geometria simpla maximizeaza spatiile, ceea ce le permite ocupantilor sa beneficieze de tot confortul. Peretii albi si ferestrele mari permit luminii…

mai mult >
on

Amsterdam: orasul cu constructii care sfideaza natura

20 iunie, 2017

In timp ce in cele mai multe parti ale lumii un sol instabil este din start un teren pe care nu se poate construi, acest amanunt nu i-a impiedicat pe intemeitorii orasului Amsterdam sa cladeasca in urma cu cateva sute de ani in urma una dintre cele mai frumoase asezari urbane ale Europei. Chiar daca in prezent pare ca scoasa din cutie, cel mai important oras al Olandei a suferit mult de-a lungul timpului din cauza solului mocirlos pe care a fost ridicat. Tehnica din ziua de astazi le permite, insa, olandezilor sa prelungeasca existenta frumoaselor cladiri, multe dintre ele construite in secolul XVI. De aceea, ne-am gandit ca in acest articol sa va prezentam cateva informatii interesante despre modul in care sunt realizate fundatiile acestor case. La inceput, cladirile din Amsterdam au fost…

mai mult >
on

Cum calculezi corect spatiul necesar pentru un sediu de firma

11 aprilie, 2017

Pentru multi dintre noi, birourile sunt ca si a doua casa. Acestea sunt locurile unde ne petrecem cel putin 8 ore timp de 5 zile pe saptamana si unde, in cele mai multe cazuri, dezvoltam relatii mai mult sau mai putin apropiate cu colegii de munca. Asa ca, de ce nu ne-am simti si intr-un birou ca acasa? O prima conditie este, in primul rand, asigurarea unui loc suficient de mare pentru angajati. De aceea, angajatorii trebuie sa acorde o atentie sporita calcularii spatiului noului sediu. Alegerea incorecta poate conduce la intreruperea temporara a activitatii si, implicit, la pierderea de bani. De aceea, iata ce masuri poti lua pentru a preveni astfel de episoade nedorite. In primul rand, ar trebui sa stabilesti foarte clar care sunt asteptarile tale de la afacere si care este cresterea estimata…

mai mult >
on

Casa din lemn - Un tip de locuinta sustenabila si rentabila

15 martie, 2017

Casele din lemn sunt alternativele ecologice si economice la casele traditionale din caramida si beton. Iar daca pentru completarea acestor constructii mai sunt utilizate si materiale reciclabile sau biodegradabile, atunci putem sa le consideram chiar extrem de prietenoase cu natura. Desigur, o conditie foarte importanta este ca lemnul folosit pentru ridicarea acestui tip de locuinte sa provina din surse care folosesc responsabil aceasta resursa, respectiv plantarea de noi copaci in locul celor taiati pentru materia prima. O data stabilit acest aspect, folosirea lemnului in constructii se va dovedi o varianta foarte avantajoasa, cel putin din punct de vedere al consumului de energie. In plus, locuintele din lemn au un mai mic impact asupra mediului si o amprenta de carbon mult redusa fata…

mai mult >