Cambodgia

Toamna se numara valizele - Partea a II-a

03 septembrie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Fie vacanta la mare, munte sau doar un city break, cert e ca toamna asta poti descoperi cele mai frumoase locuri din lume, evitand, in acelasi timp, canicula si marile aglomeratii de turisti. Iata ce destinatii iti recomandam.

 

Cambodgia

Luna noiembrie este cea mai spectaculoasa perioada a calendarului cambodgian. Festivalul Apei atrage pana la un milion de oameni pe malurile raului Tonle Sap din Phnom Penh pentru a vedea competitia de barci-dragon. Artificiile aprind cerul, iar petrecerea dureaza 3 zile. Evenimentul marcheaza schimbarea de flux a raului ce revine la curgerea sa in aval. Da, ai citit corect. In timpul sezonului ploios raul curge spre amonte.  

Santorini

Multimile incep sa se calmeze, vremea se mai racoreste, iar apusurile arata mai seducator ca oricand. In mod indisputabil, Santorini arata sublim in septembrie. Renumita pentru apusurile sale, faimoasa insula a Greciei este plina de turisti in august. Descoper-o toamna, cand vei gasi cazare la preturi acceptabile, fara ca bucuria de a o vizita sa fie in vreun fel stirbita. Vremea este inca suficient de calda in septembrie, iar privelistea dintr-un hotel sculptat in stanca merita toti banii.

Insulele Canare

In timpul verii, insulele Canare au zile caniculare si vanturi puternice ce isi bat joc de palarii si coafuri. Pana in toamna vanturile se potolesc, temperaturile coboara pana la 20-25 de grade Celsius, iar apa oceanului este perfecta. Bucura-te de drumetiile pe care poti sa le faci in zona de dune si dealuri ce ofera o priveliste surprinzatoare peste Atlantic.

Vestul Suediei

Sezonul suedez al homarilor incepe pe 27 septembrie, ceea ce se traduce printr-un safari al homarilor in care ii poti prinde, gati si savura pe coasta pitoreasca a provinciei Bohuslan. Toamna e momentul perfect pentru gurmanzi pentru ca de-a lungul intregii regiuni restaurantele se intrec in a prepara peste si fructe de mare proaspete.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

  Inima Parisului Inima Parisului
Bijuteria de la malul Oltului - Calimanesti-Caciulata Bijuteria de la malul Oltului - Calimanesti-Caciulata
5 destinatii de vacanta de neratat in 2014 5 destinatii de vacanta de neratat in 2014
Domul din Milano Domul din Milano
Vinalia | Rasfat si Relaxare Vinalia | Rasfat si Relaxare
Palatul Topkapi - Istanbul Palatul Topkapi - Istanbul

Vezi mai multe articole