Tranzactiile din piata rezidentiala pot continua, daca agentii isi schimba abordarea - 25 februarie 2010

25 februarie, 2010

comenteaza trimite unui prieten printeaza

“Consultantii imobiliari nu sunt mereu genii”, spunea in urma cu o jumatate de an dezvoltatorul unui proiect rezidential din nordul Capitalei. Iar timp ce marile companii de consultanta au inchis departamentele de rezidential, jucatorii mai mici pariaza in continuare pe tranzactiile cu apartamente, atat noi, cat si vechi. Cu o conditie: schimbarea abordarii, strategiile folosite inainte de criza nu mai functioneaza.
 
“Multi agenti imobiliari se plang ca piata nu merge. Este ca si cum te-ai plange ca vremea este rea atunci cand ploua, desi stii ca nici seceta nu este buna. Aud aproape zilnic: piata asta nu mai merge, nu mai vreau sa raman in imobiliare. Piata merge, chiar daca este criza, cu o singura conditie insa: schimbarea. Intrebarea este cum reactionezi la schimbare”, a declarat Dorin Popescu, broker proprietar al agentiei imobiliare Re/Max Magnum, in cadrul unei intalniri a Clubului Profesionistilor in Imobiliare (CPI).
 
CPI organizeaza intalniri lunare intre jucatorii din real estate, fiind o initiativa a portalului imobiliare.ro, in parteneriat cu Kingstone Group. Scopul intalnirilor este gasirea de solutii si schimbul de experienta intre cei care vor sa faca real estate si atunci cand piata nu urmeaza un trend ascendent, dupa cum descrie Adrian Erimescu, seful imobiliare.ro.
 
Din multe puncte de vedere, Dorin Popescu este prototipul agentului imobiliar des intalnit in perioada 2007-2008. “Acum zece ani, am rupt usa unui prieten care avea o agentie imobiliara. Eu castigam circa 13 milioane de lei vechi, iar agentii care lucrau cu el castigat peste 1.000 de euro pe luna. Aveam 23 de ani atunci, la aceasta varsta crezi ca poti face orice”, povesteste Popescu.
 
Cateva luni mai tarziu, Dorin Popescu si-a vandut locuinta pentru a-si deschide propria agentie imobiliara. “In doi ani, am castigat de zece ori mai mult decat am investit. Era nebunia din acea perioada”, adauga proprietarul Re/Max Magnum.
 
Timp de cativa ani, cele mai mari venituri pe care agentia sa le incasa, respectiv 80% din rulajele lunare, proveneau din tranzactiile cu terenuri. Din 2009 insa, lucurile s-au schimbat dramatic.
 
“Vechile strategii ale agentilor imobiliari nu mai functioneaza in prezent. Cu totii trebuie sa ne schimbam abordarea, sa ne perfectionam serviciile, nu putem da vina la nesfarsit pe piata care nu merge”, a incheiat Popescu.
 
Re/Max Magnum face parte din reteaua de francize imobiliare Re/Max, infiintata in anul 1973, care detine in prezent 6.740 de birouri in peste 63 de tari.
 
Sursa: Wall street

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Programul Programul "Prima casa" starneste reactii diferite intre specialisti - 22 Mai 2009
Instalarea panourilor solare, o afacere americana cooperatista Instalarea panourilor solare, o afacere americana cooperatista
Cercetare IKEA: 81% dintre copiii din Bucuresti ajuta la pregatirea mesei Cercetare IKEA: 81% dintre copiii din Bucuresti ajuta la pregatirea mesei
Locuintele vechi, pe primul loc la scaderea chiriilor - 05 Mai 2009 Locuintele vechi, pe primul loc la scaderea chiriilor - 05 Mai 2009
Zitec a dezvoltat noul magazin online al Brico Dépôt pe platforma Magento 2 Commerce Cloud Zitec a dezvoltat noul magazin online al Brico Dépôt pe platforma Magento 2 Commerce Cloud
Reabilitarea termica nu intereseaza pe nimeni - 03 DECEMBRIE 2008 Reabilitarea termica nu intereseaza pe nimeni - 03 DECEMBRIE 2008

Vezi mai multe articole