on

Tu alegi si folosesti corect tocatorul?

10 februarie, 2016

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Folosesti tocatorul atunci cand tai carne si legume, pentru a proteja mobila de bucatarie. Oricine are in bucatarie un tocator din lemn, dar putini stiu sa-l foloseasca si sa-l igienizeze corespunzator. Mai mult, exista tocatoare confectionate si din alte tipuri de materiale, fiecare avand avantajele si dezavantajele sale.

Materialul din care este confectionat
Pe langa tocatoarele din lemn mai exista si cele din din plastic (cele mai bune fiind cele din polietilena), din marmura, granit sau sticla foarte dura. Toate acestea prezinta un mare avantaj fata de cele din lemn: sunt mult mai usor de curatat si igienizat dupa folosire. Totusi, tocatoarele din marmura si granit sunt grele si deterioreaza lama cutitului, iar daca folosesti un tocator din plastic, bucati minuscule din material pot ajunge in mancare si apoi in stomacul tau.

Folosirea corecta a tocatorului
Deoarece carnea cruda poate fi purtatoare de bacterii, atunci cand tai mai multe tipuri de alimente, este recomandat sa speli tocatorul pe care ai taiat carnea, si abia apoi sa tai pe el legume, zarzavaturi sau alte alimente.

Curatarea tocatorului
Nu este indicat sa lasi tocatorul in apa si sa-l speli mai tarziu. Fiind din lemn, bacteriile vor fi absorbite si vor ramane suprafata lui. La fel se intampla si cu mirosul de ceapa sau usturoi. Cea mai buna metoda de curatare a tocatorului este sa-l freci bine cu un amestec de suc de lamaie si sare grunjoasa, apoi sa astepti 30 de minute pentru ca acest amestec sa actioneze, dupa care sa speli tocatorul cu apa calda si sa-l lasi sa se usuce.

De asemenea, este bine sa ai mai multe tocatoare: unul pe care le folosesti doar pentru carne, altul doar pentru legume si altul doar pentru fructe.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Habitat for Humanity Romania a construit in octombrie 36 de case in 5 zile la Bacau Habitat for Humanity Romania a construit in octombrie 36 de case in 5 zile la Bacau
Pericolele la care ne expunem cand intram intr-o cafenea sau club Pericolele la care ne expunem cand intram intr-o cafenea sau club
Traditii, superstitii si obiceiuri de Anul Nou Traditii, superstitii si obiceiuri de Anul Nou
Redecoreaza-ti locuinta pentru Paste Redecoreaza-ti locuinta pentru Paste
Casa: o construcție sau un proiect formativ? Casa: o construcție sau un proiect formativ?
Pericolul care te pandeste din frigider si congelator Pericolul care te pandeste din frigider si congelator

Vezi mai multe articole