on

Turism Virtual | Calatorii din confortul casei noastre

03 mai, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Chiar daca in aceasta perioada majoritatea activitatilor culturale, stiintifice, artistice, religioase, sportive, de divertisment, de tratament balnear si de ingrijire personala, realizate in spatii inchise au fost suspendate, iar populatia a fost sfatuita sa nu-si paraseasca locuinta fara un motiv intemeiat, inca ne putem bucura de anumite activitati pe care pana acum le amanam din lipsa timpului.

Pana la urma, pandemia de Coronavirus are si o parte buna, aceea de a ne oferi timp, timp pentru activitatile care ne incalzesc sufletul si ne bucura inima. Si pana cand lucrurile vor reveni la normalitatea cu care am fost obisnuiti, ne putem bucura de o carte de buna, de un film interesant si chiar putem vizita muzeele din intreaga lume, bineinteles – virtual. Muzeele iti pun la dispozitie tururi virtuale disponibile gratuit, ai nevoie doar de un computer, un telefon sau o tableta cu o conexiune la internet si esti pregatit de vizitat si invatat.

Pentru ca ne dorim ca in aceasta perioada grea sa simti ca timpul trece mai usor astazi iti vom prezenta un muzeu pe care il poti vizualiza online. Hai sa pasim virtual in Muzeul Luvru din Paris.

Muzeul Luvru este unul dintre cele mai cunoscute si importante muzee din lume, dar si cel mai mare muzeu de istorie si arta, avand o suprafata de 210.000 metri patrati, dintre care 60.600 metri patrati destinati expozitiilor. Cladirea este un fost palat regal situat in inima orasului Paris, intre malul drept al raului Sena si Rue de Rivoli. Curtea sa principala se afla pe axa bulevardului Champs-Elysees.

Luvrul a fost deschis prima oara pentru public in 1793, de atunci fiind imbogatit in permanenta.

Muzeul gazduieste unele din cele mai valoroase opera de arta, dintre care amintim: tabloul lui Leonardo da Vinci - Gioconda (Mona Lisa), Venus din Milo, Codul lui Hammurabi, Piramida de sticla, Caii lui Marly, Pluta Meduzei de Gericault, Victoria inaripata de la Samotrache, Dantelareasa lui Jan Vermeer, Sclavii de Michelangelo, Santurile medievale si Colonada lui Perrault, dar si multe alte opere la fel de importante.

Cu peste zece milioane de vizitatori in 2018 si cu peste noua milioane de vizitatori in 2019, Muzeul Luvru este unul dintre cele mai vizitate muzee din lume.

Dar sa nu ne mai lungim cu vorba, te lasam sa te bucuri in liniste de frumusetea Muzeului Luvru. Turul virtual poate fi accesat aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

9 destinatii de vacanta pentru 2015 9 destinatii de vacanta pentru 2015
Destinatii fierbinti pentru sezonul rece (I) Destinatii fierbinti pentru sezonul rece (I)
Turnul Chindiei - bastionul Curtii Domnesti de la Targoviste Turnul Chindiei - bastionul Curtii Domnesti de la Targoviste
Baie fierbine la minus 5 grade Celsius Baie fierbine la minus 5 grade Celsius
Castelul Bran, dincolo de legenda Castelul Bran, dincolo de legenda
La  Defense, noul Paris La Defense, noul Paris

Vezi mai multe articole