Udrea spune ca proiectul din Ghencea va duce la scaderea pretului la apartamente, imobiliarii nu si nu

18 martie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea a prezentat astazi proiectul cartierului de locuinte ANL ce va fi construit pe un teren de peste 100 ha in Prelungirea Ghencea din Bucuresti. Aceasta a anuntat ca se asteapta ca acest proiect sa duca la scaderea pretului la apartamentele din Capitala.
 
„Cele peste 10.000 de locuinte care vor fi contruite in urmatorii ani in eco-cartierul din Ghencea - cel mai mare proiect imobiliar din Romania - ar trebui sa genereze scaderea preturilor apartamentelor din Bucuresti“, comenteaza Elena Udrea pe pagina sa de Facebook.
 
Acesta este intr-adevar cel mai ambitios proiect propus de stat in domeniul locativ, insa sansele sale de reusita sunt destul de reduse. Finantarea proiectului se bazeaza in mare parte pe vanzarea unui portofoliu de circa 9.000 de locuinte dezvoltate de ANL si date spre inchiriere tinerilor. Procesul de vanzare derulat prin intermediul autoritatilor locale merge foarte prost in conditiile in care chiriasii platesc lunar niste sume modice, care nu se compara cu rata la un credit.
 
Ca reactie la declaratia Elenei Udrea, reprezentantii companiei Be Igloo – care are la vanzare un portofoliu de peste 800 de apartamente noi, spun ca nu este decat o incercare voalata de influentare a pietei, fara legatura cu principiile economice de baza existente in orice tara si cu scopul unui guvern de a asigura conditii egale pe piata atat jucatorilor privati cat si celor publici.
 
„Nu exista nicio legatura intre preturile care vor fi practicate in acest ansamblu si cele care se formeaza liber pe piata si care sunt stabilite de dezvoltatori si proprietarii de locuinte in functie de costurile de constructie. In plus, programul ANL este unul social, prin care se urmareste sprijinirea tinerilor la achizitia unei locuinte tocmai prin preturi mai mici decat cele din piata, din acest motiv aceste complexurile costruite prin acest program nu pot fi un reper pe piata imobiliara”, a declarat Nimrod Zvik, directorul de marketing al Be Igloo.
 
Udrea a anuntat ca proiectul din Bucuresti va fi dezvoltat in parteneriat public-privat pe trei loturi de terenuri aflate in prezent in proprietatea publica a statului. Terenul este localizat in Str. Prelungirea Ghencea nr. 3-5, B-dul Ghencea nr. 45 si Str. Antiaeriana nr. 5-7 si urmeaza sa fie transferate din administrarea Ministerului Apararii Nationale in administrarea Consiliului Local al Sectorului 5.
 
Pe o suprafata de 101,5 ha urmeaza a fi construite 10.000 de locuinte pentru tineri in regim ANL, dintre care 50% vor fi destinate angajatilor din sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta nationala si ai autoritatilor judecatoresti.
 
Ministerul intentioneaza sa implementeze in aceasta zona un proiect-pilot de cartier ecologic. Se are in vedere crearea unei retele de spatii verzi, de recreere si piste de circulatie nemotorizata; construirea unei infrastructuri economice si ecologice (mobilitate, accesibilitate, transport ecologic, utilizarea energiei regenerabile, conservarea energiei, utilizarea tehnologiilor verzi si inovatiilor, gestionarea deseurilor).
 
Sursa: Capital

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ce locuinte cauta vizitatorii la targurile imobiliare Ce locuinte cauta vizitatorii la targurile imobiliare
Platforma Baneasa continua sa fie inima unui nou concept de retail, rezidential si birouri in Bucuresti Platforma Baneasa continua sa fie inima unui nou concept de retail, rezidential si birouri in Bucuresti
Paradoxul apartamentelor noi: De ce s-au construit locuinte atat de mari? Paradoxul apartamentelor noi: De ce s-au construit locuinte atat de mari?
Casele nationalizate, pline de demnitari si de rudele lor Casele nationalizate, pline de demnitari si de rudele lor
Consumul de energie termica, mai mic cu 30% in ultima iarna Consumul de energie termica, mai mic cu 30% in ultima iarna
Preturi "de primavara" Preturi "de primavara"

Vezi mai multe articole