Locul doi in UE la constructii

21 aprilie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

   
Romania se afla pe locul al doilea in Uniunea Europeana in functie de ritmul de crestere a productiei din sectorul constructiilor, in luna februarie, cu un avans de 36,6% comparativ cu a doua luna din 2007.
 
In ianuarie, piata locala a ocupat primul loc in clasament, informeaza MEDIAFAX. La nivelul celor 27 de state membre, avansul anual a fost de 5% in februarie, potrivit biroului european de statistica, Eurostat.
 
Pe locul intai in clasament se afla Slovenia, cu o majorare de 41,6% fata de luna februarie 2007. Romania este urmata de Polonia, cu un avans de 18,6%, Slovacia - 12%, Germania - 11,3% si Cehia - 10,6%. O scadere a productiei din sectorul constructiilor a fost inregistrata numai in Spania (-5,6%). Comparativ cu luna ianuarie, productia in Romania a crescut cu 5,2%, aflandu-se pe locul doi in randul statelor UE, dupa Marea Britanie, cu un avans de 7,1%.
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Miele aduce „excelenta revolutionara” la Eurocucina 2018 Miele aduce „excelenta revolutionara” la Eurocucina 2018
Miele deschide la Constanta al treilea magazin propriu din Romania Miele deschide la Constanta al treilea magazin propriu din Romania
EXPERIENTA BIFE-SIM 2013: conferinte, consultanta si programe speciale EXPERIENTA BIFE-SIM 2013: conferinte, consultanta si programe speciale
Tefal Ingenio – Simplu. Versatil. Ingenios Tefal Ingenio – Simplu. Versatil. Ingenios
Prea multe probleme de ordin tehnic Prea multe probleme de ordin tehnic
Praktiker implineste 10 ani pe piata din Romania Praktiker implineste 10 ani pe piata din Romania

Vezi mai multe articole