Umiditate

Umiditatea este unul dintre dusmanii tacuti ai casei si sanatatii tale. Umiditatea poate duce la aparitia igrasiei si mucegaiului, acestea afectand in timp, pe de o parte, structura de rezistenta a casei, iar pe de alta parte va provoca locatarilor alergii, astm si alte afectiuni bronho-pulmonare. In aceasta sectiune vei gasi informatii utile despre dezumidificatoare, precum si tips & tricks pentru inlaturarea condensului.

dezumidificator aer

Dezumidificatorul de aer

20 iulie, 2023

In aceasta perioada a anului umiditatea din aer constituie o problema atat pentru noi cat si pentru locuintele noastre. Efectele umiditatii nu le simtim sau vedem imediat, ele isi fac simtita prezenta in timp. Umiditatea relativa ideala a aerului se situeaza intre 30% si 60%, aceasta asigurand un microclimat sanatos in casele noastre. Umezeala care depaseste aceste limite duce la aparitia mucegaiului si a igrasiei, putandu-ne afecta sanatatea.. Tratat cu superficialitate, locuitul in incaperi umede si cu igrasie poate duce la apartitia afectiunilor si bolilor pulmonare (tuse, bronsite, pneumonii sau chiar astm), Dezumidificator de aer afectiunilor hepatice, diverse tipuri de alergii (la nivelul pielii sau a cailor respiratorii), precum si la scaderea imunitatii organismului nostru. Totodata,…

mai mult >
Solutii la indemana pentru a micsora condensul

Solutii la indemana pentru a micsora condensul

14 decembrie, 2022

V-am vorbit in articolele precedente despre cauzele care duc la aparitia condensului. Astazi incecam sa explicăm legatura condensului cu mucegaiul ... Ce este condensul? Condensul este procesul prin care vaporii de apă din aer se transformă în apă lichidă. Apare atunci când aerul este răcit până la punctul de rouă, care este temperatura la care aerul nu mai poate reține toți vaporii de apă. Când aerul este răcit, vaporii de apă se condensează și formează mici picături de apă lichidă pe suprafețe precum ferestre, pereți și alte obiecte (vezi mai jos, oglinda din baie, un exemplu clasic). Condensul este o parte importantă a ciclului apei, deoarece este procesul prin care vaporii de apă din atmosferă sunt returnați la suprafața Pământului sub formă de apă lichidă.…

mai mult >
on

Cum poti preveni aparitia condensului pe ferestrele de tip termopan

01 noiembrie, 2019

Condensul este un fenomen prin care apa prezenta in atmosfera sub forma de vapori se transforma in stare lichida. Condensul apare atunci cand suprafata cladirii nu este izolata corespunzator, iar vaporii de apa care o traverseaza ajung sa se raceasca brusc. Condensul sau “punctul de roua” permite unei anumite concentratii de vapori sa se lichefieze si sa se depuna pe geamuri sau pe colturile ferestrelor. In cazul alegeri unor profile PVC neadecvate, cu un coeficient termic de transfer ridicat care va impiedica circularea aerului si ventilarea naturala a incaperilor, riscul aparitiei fenomenului de condens este unul ridicat. Unde apare condensul pe geamul de termopan? 1. Cand temperatura geamului este mult mai mica decat temperatura din camera, condensul va aparea pe suprafata interioara…

mai mult >
on

"Plansul" termopanelor

12 august, 2019

Aparitia fenomenului de condens, mai ales in lunile de iarna, este un caz destul de des intalnit in locuintele noastre. Dar ce facem cand acest fenomen apare in sezonul cald? Raluca Neacsu, forumist incepator Misiunea Casa, se confrunta cu urmatoarea problema: Buna ziua, tocmai am achizitionat o casa, temperatura in interior este similara cu cea de afara, poate diferenta de 3-4 grade, incalzire prin pardoseala (oprita), bucatarie nefolosita, casa este aproape goala momentan. Cu toate aceste conditii, doua dimineti la rand, geamul de la living (Salamander cu 3 sticle, lemn - mai multe detalii nu stiu) era transpirat pe exterior la baza sticlei cam 2 cm. Care poate sa fie cauza? Mircea G: Casa noua, probabil neuscata, umiditate mare si lipsa ventilatiei... ca eu nu cred ca ai ventilatie corecta,…

mai mult >
on

Perete deteriorat din cauza umiditatii crescute – Cauze si Solutii

06 martie, 2019

Umezeala peretilor unei locuinte este o problema care nu trebuie neglijata si care poate ascunde cauze multiple. Apa infiltrata intr-o locuinta poate produce daune multiple si afecta microclimatul interior. Acest fenomen poate aparea din lipsa unei hidroizolatii corespunzatoare, dar pot fi si alte cauze, precum un sistem de scurgere ce a fost dimensionat si montat necorespunzator. Pentru a evita aceste situatii, pentru a nu pierde bani cu reparatiile si pentru a avea o casa cat mai sanatoasa, este de preferat ca ele sa fie luate in calcul inca din faza de proiectare si constructie a locuintei. In acest sens, apare riscul pozitionarii incaperilor expuse umezelii (baia, bucataria) spre nord, unde este umbra toata ziua si bate vantul. Daca acest lucru nu este posibil, e bine sa asiguri macar…

mai mult >