Un apartament care in 2008 valora 180.000 euro, acum nu se vinde nici cu 80.000 de euro - 13 Martie 2009

13 martie, 2009

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Un apartament care in 2008 valora 180.000 euro, acum nu se vinde nici cu 80.000 de euro
13 Martie 2009
 
Proprietarii nevoiti sa vanda trebuie sa scada pretul pana cand acesta devine intr-adevar atractiv
 
Numarul ofertelor scoase pe piata in februarie 2009 s-a redus cu 50% fata de aceeasi perioada din 2008
 
Piata imobiliara continua sa socheze prin viteza cu care scad preturile, iar proprietarii se vad acum nevoiti sa faca reduceri substantiale ale pretului, arata o analiza realizata de AnunturiParticulari. "Proprietarii nevoiti sa vanda trebuie sa scada pretul pana cand acesta devine intr-adevar atractiv", potrivit unui comunicat al companiei de monitorizare imobiliara. Astfel, preturile de vanzare efectiva sunt de cele mai multe ori sub preturile medii solicitate initial.
 
4 camere la pret de 2
 
"4 camere la pret de 2", asa suna un anunt de vanzare de 4 camere, confort 1, in cartierul Rahova. Totodata, acelasi proprietar, care cerea pentru acelasi apartament, in luna februarie a anului trecut, 140.000 de euro, abia acum l-a vandut cu doar 72.000 de euro.
 
Potrivit AnunturiParticulari, exista si cazuri in care anul trecut pentru un apartament cu 4 camere in Drumul Taberei se solicitau si 180.000 de euro, la ora actuala, proprietarul respectiv cere numai 80.000 de euro si tot nu reuseste sa vanda. In plus, si proprietarii care pretindeau in luna august a anului trecut 65.000 de euro pentru o garsoniera, confort 1, in zona Soselei Giurgiului, acum nu reusesc sa vanda nici cu 37.000 de euro.
 
Acest fenomen se manifesta pe toate tipurile de apartamente, astfel preturile medii solicitate de proprietari au scazut semnificativ, apropiindu-se de preturile medii din anul 2006.
 
Proprietarii s-au convins ca este greu de vandut in aceasta perioada
 
In acelasi timp, compania de monitorizare imobiliara mai arata ca blocajul de pe piata are un efect secundar destul de interesant. "Proprietarii s-au convins ca este greu de vandut in aceasta perioada si astfel numarul ofertelor scoase pe piata a scazut la jumatate fata de anul trecut", se mai spune in comunicat. Astfel, in februarie 2008 au fost scoase la vanzare peste 3.500 de apartamente si garsoniere, iar in februarie 2009 numarul s-a redus la 1.800. Numarul ofertelor scoase pe piata luna trecuta a scazut cu mult chiar si sub nivelul inregistrat in luna februarie a anului 2007, de peste 2.600 de apartamente si garsoniere.
 
Statistica are la baza ofertele imobiliare din Bucuresti, publicate de persoanele particulare in toata presa scrisa si pe Internet, iar pretul mediu este obtinut pe baza preturilor solicitate initial de proprietari.
 
Sursa: Curierul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Krups Latt'Espress, fericire intr-o ceasca de cafea Krups Latt'Espress, fericire intr-o ceasca de cafea
Numarul romanilor de la oras care vor sa isi cumpere casa a crescut la 85% - 29 Septembrie 2009 Numarul romanilor de la oras care vor sa isi cumpere casa a crescut la 85% - 29 Septembrie 2009
Se anunta proiecte chiar si cand piata merge greu: 1.500 de locuinte noi in Capitala Se anunta proiecte chiar si cand piata merge greu: 1.500 de locuinte noi in Capitala
proprietate proprietate
HORNBACH: Culoarea mobilierului, criteriu de baza in alegerile romanilor pentru amenajarea baii HORNBACH: Culoarea mobilierului, criteriu de baza in alegerile romanilor pentru amenajarea baii
Tefal lanseaza Effectis – Combinatia de ingeniozitate si performanta in slujba rezultatelor excelente Tefal lanseaza Effectis – Combinatia de ingeniozitate si performanta in slujba rezultatelor excelente

Vezi mai multe articole