on

Un “colt” de relaxare in living room

18 aprilie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Sufrageria este una din cele mai importante incaperi dintr-o locuinta, este locul in care petreci timp cu familia, locul in care organizezi petrecerile si locul preferat atunci cand vrei sa citesti o carte sau sa vizionezi un film.

Daca iti doresti sa creezi un loc inedit de relaxare in livingul tau, atunci hamacul este o optiune de luat in calcul.

Ce este hamacul?

Hamacul este o bucata de material, franghie sau tesatura de sfori suspendata intre doua sau mai multe puncte. Acesta este, de obicei, folosit in exterior fiind legat de doi copaci, dar in ultimii ani hamacul a inceput sa fie instalat si folosit si in interior.

Hamacul a fost dezvoltat de locuitorii Americii Centrale si de Sud, fiind folosit pentru dormit, in anii 1500. Mai tarziu a fost folosit si la bordul navelor pentru a le oferi marinarilor confortul necesar, dar si pentru maximizarea spatiului disponibil. Astazi, hamacul este considerat un simbol al relaxarii, fiind popular in intreaga lume.

Cum se instaleaza un hamac?

Hamacul poate fi instalat in mai multe variante, poti sa folosesti tavanul, peretii sau chiar ambele variante pentru a avea acces la pozitii cat mai relaxante. De asemenea, il poti aseza si in varianta de leagan. Prima regula este sa te asiguri ca punctele de ancorare sunt suficient de rezistente incat sa sustina intreaga greutate. Si inaltimea este importanta, de regula, acesta se instaleaza la 1.5 – 1.8 metri de sol. Orice hamac se instaleaza lasand o curba lejera; punctul cel mai de jos trebuie sa coincida cu mijlocul hamacului.

Regula numarul doi – Daca folosesti carlige ai grija ca ele sa fie cat mai rezistente si sa fie instalate pe ambii pereti, in pozitie paralela. Dupa ce ai montat carligele, este timpul sa legi capetele hamacului de acestea. Verifica intotdeauna cu atentie legaturile, daca optezi pentru noduri asigura-te ca sunt sigure.

Daca achizitionezi un cadru din lemn, care are deja toate lucrurile necesare pentru instalarea hamacului, munca iti va fi considerabil usurata, dar cadrul din lemn are nevoie de ceva mai mult spatiu.

Iata cateva idei.

 

 

 

 

 

 

Sursa: Pinterest.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa iti amenajezi biroul de acasa Cum sa iti amenajezi biroul de acasa
3 servicii care te ajuta sa iti amenajezi rapid locuinta 3 servicii care te ajuta sa iti amenajezi rapid locuinta
Baghetele ornamentale pentru interior - Cât de simplu le poti aplica Baghetele ornamentale pentru interior - Cât de simplu le poti aplica
The italian job: cele mai noi tendinte din Italia in materie de mobilier The italian job: cele mai noi tendinte din Italia in materie de mobilier
Cum sa-ti decorezi locuinta cu plase si unelte pescaresti Cum sa-ti decorezi locuinta cu plase si unelte pescaresti
Cum faci mai mult spatiu in apartament Cum faci mai mult spatiu in apartament

Vezi mai multe articole