on

Fantanile de interior – Terapia cu natura din casa ta

21 februarie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pentru cei mai multi dintre noi, o fantana de interior poate parea un moft. In realitate, aceste obiecte decorative au si un rol terapeutic, insa prea putin cunoscut.

Asemenea unei ploi de vara, fantanile de interior purifica atmosfera prin absorbirea particulelor de praf si contribuie la realizarea unui confort termic prin cresterea umiditatii aerului in serile uscate de vara.

Curgerea apei duce la formarea de ioni negativi, cunoscuti pentru impactul pozitiv pe care il au asupra sanatatii, starii de spirit si nivelului de energie. Ionii negativi din aer ii neutralizează in mod natural pe cei pozitivi, produsi de aparatele electronice si contribuie in acelasi timp la cresterea nivelui de serotonina din creier. Este demonstrat faptul ca susurul apei are un efect calmant, care reduce anxietatea si depresia si imbie la meditatie si relaxare.

Intretinerea este usor de realizat

Mentenanta fantanilor de interior este usor de facut, deoarece acestea nu necesita instalatii de alimentare si de evacuare a apei. Datorita procesului natural de evaporare este nevoie doar de adaugarea periodica a apei, pentru  mentinerea nivelulului peste pompa. Pentru evitarea incarcarii cu praf, este recomandata schimbarea completa a apei la interval de cateva luni. Este indicata folosirea apei distilate, deoarece apa de la robinet contine minerale care se depun in timp, care lasa pete pe suprafata fantanii si care, ulterior, pot deteriora pompa. Pentru modelele mici de apartament este necesara doar conectarea electrica la o priza din apropiere.

Popularitate in crestere

Decoratiunile de interior inspirate din natura, asa cum sunt si fantanile de interior devin din ce in ce mai populare, mai ales ca tot mai multi clienti realizeaza avantajele acestora.

De cele mai multe ori, o astfel de alegere este determinata atat de efectele terapeutice, cat si de aspectul deosebit, de care vizitatorii căminului dvs vor ramane impresionati. Pe de alta parte, atmosfera din  propria locuință va deveni mult mai relaxantă. Un fapt mai putin cunoscut este ca, prin curgerea ei, apa are capacitatea de a elibera ionii pozitivi produsi de aparatele electronice din jurul nostru. Efectul se traduce prin creşterea nivelului de serotonină din creier, responsabil cu starea de bine a oricarui individ.

Sfaturi de montare

In primul rand, trebuie ales locul in care dorim sa amplasam fantana decorativa. Modelele pot avea forme si dimensiuni diferite si isi pot gasi usor loc pe un pervaz, birou sau pe o masuta. Suprafata pe va fi asezata fantana va trebui sa fie stabila pentru a nu exista riscul de rasturnare.

In al doilea rand, trebuie tinut cont de materialele folosite. Recomandarea specialistilor este orientarea catre materiale ecologice, cum ar fi piatra, sticla sau metalul. Pe langa frumusețea materialelor veritabile, acestea sunt rezistente în timp si nu se degradeaza precum cele din plastic sau rasina vopsita.

In al treilea rand, fantana de interior trebuie sa se adapteze la stilul si culorile camerei. Posibilitatile de personalizare pentru fantanile de interior sunt mai numeroase decat s-ar putea crede.

Solutii de relaxare

Intr-un moment al existentei noastre in care simtim tot mai mult nevoia de a evada in natura, o fantana de apa in interiorul unui apartament sau case intregeste cu succes iluzia coltului de natura desprins din padure si aflat in armonie cu restul designului din balconul, living-ul sau terasa locuintei.

Fantanile de interior sunt un element de design care poate lua o varietate de forme, intr-un spatiu relativ redus. Spre exemplu, la Partenerii nostri de Incredere de la bluConcept, clientii pot alege dintr-o gama larga de materiale naturale din care pot fi realizate fantanile de interior, dar si designul acestora, pentru o integrare armonioasa in orice decor.

Fantanile pot fi realizate din placi de granit, sticla, mozaic, marmura si alte materiale naturale si desavarsite prin elemente realizate din otel inoxidabil si sisteme de iluminare LED. Pentru o functionare impecabila, fantanile si peretii de apa de dimensiuni mai mari, sunt prevazute cu sisteme de purificare cu ultra-violete, sisteme de reumplere si sisteme de automatizare care permit controlul prin telecomanda.

Asadar, ce mai astepti? Creeaza-ti si tu propria oaza de liniste chiar la tine acasa.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa folosesti riflajele decorative in designul interior: Sfaturi si idei creative de la MAM Bricolaj Cum sa folosesti riflajele decorative in designul interior: Sfaturi si idei creative de la MAM Bricolaj
Caroiajele in designul de interior Caroiajele in designul de interior
Cu ce dotari de interior vine un apartament dintr-un bloc nou Cu ce dotari de interior vine un apartament dintr-un bloc nou
Locuinta unui burlac - Partea I Locuinta unui burlac - Partea I
Ultra-violet, aleasa culoarea anului 2018 de catre Institutul Pantone Ultra-violet, aleasa culoarea anului 2018 de catre Institutul Pantone
Intretine-l corect, iar semineul tau iti va multumi Intretine-l corect, iar semineul tau iti va multumi

Vezi mai multe articole