Una din cinci locuinte din Romania este dotata cu boiler

09 iulie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

 
Aproximativ una din cinci locuinte din Romania este dotata cu boiler, potrivit unui studiu realizat de Ariston Thermo Romania, liderul pietei autohtone de profil. Compania preconizeaza o crestere cuprinsa intre 5% si 7% a pietei locale de boilere electrice in acest an, la aproximativ 140.000 de unitati, comparativ cu 2010 cand a ajuns la 130.000 de aparate comercializate. În ceea ce priveste afacerile proprii, Ariston Thermo Romania estimeaza o cota de piata de aproximativ 60% si un business de peste 8,7 milioane euro in 2011 pe acest segment.
"Penetrarea boilerelor in gospodariile din Romania a ajuns la aproximativ 20%, majoritatea dintre aceste aparate putand fi gasite in casele din zonele rurale unde nu exista bransament si incalzire la o retea centralizata. O mare parte dintre boilere se afla si in locuintele din zone urbane, fiind instalate din motive de confort si economie. Proprietarii de apartamente aleg aceasta metoda pentru a nu fi afectati de reviziile tehnice, oprirea apei calde in anumite intervale orare sau temperatura scazuta a apei calde furnizate de catre regiile centralizate, dar facturata ca atare", a afirmat Catalin Draguleanu, directorul de vanzari al Ariston Thermo Romania.
Astfel, 58% dintre cumparatorii de boilere electrice de pe piata locala provin din mediul rural. În plus, un procent semnificativ dintre utilizatori, de 25%, locuiesc in orase mici, de aproximativ 50.000 de locuitori.
Cand vine vorba de cumpararea de boilere, 41% dintre romani se ghideaza dupa pret. Printre principalele criterii care stau la baza procesului de achizitie se numara si puterea rezistentei electrice, in 16% din cazuri, marca, cu un procent de 15, si dimensiunea aparatului (15%).
Cele mai uzuale boilere de pe piata locala sunt cele electrice, in proportie de 50%, urmate, cu un procent de 30, de cele pe baza de combustibil solid si de cele pe gaz, cu 12%. O cota mica de piata, de doar 8%, apartine boilerelor termoelectrice, conectate in general la centrale termice cu combustibil solid.
Cand vine vorba de montarea aparatelor, cumparatorii apeleaza, in peste 65% din cazuri, la un instalator. Aproximativ 30% dintre romani aleg sa monteze singuri boilerele electrice, in timp ce doar 5% se indreapta catre o firma specializata de instalatii.
Peste 40% dintre proprietarii de boilere electrice au achizitionat aparatul in urma cu aproximativ 2-6 ani, in timp ce 28% detin un astfel de sistem de incalzire al apei de mai mult de 6 ani. 30% dintre proprietari au cumparat un boiler in ultimii 2 ani.
În acelasi timp, 79% dintre boilerele electrice existente in gospodariile romanilor sunt cele instalate pentru prima data, in timp ce doar 21% sunt boilere care au inlocuit aparate mai vechi.
Studiul a fost efectuat pe un esantion reprezentativ de 1.614 respondenti la nivel national in perioada 1 - 17 noiembrie 2010.
Sursa: Curierul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Din cauza termenelor prea scurte prevazute in lege, persoanele cu venituri mici ar putea ramane fara ajutoare pentru incalzire Din cauza termenelor prea scurte prevazute in lege, persoanele cu venituri mici ar putea ramane fara ajutoare pentru incalzire
Pretul gazelor, inghetat. Autoritatile blocheaza tarifele pana in 2009 Pretul gazelor, inghetat. Autoritatile blocheaza tarifele pana in 2009
Brico Dépôt aniversează un an de succes pe piaţa de bricolaj din România cu deschiderea a şase noi depozite Brico Dépôt aniversează un an de succes pe piaţa de bricolaj din România cu deschiderea a şase noi depozite
Atestatul administratorului are valoare de autorizatie pentru desfasurarea activitatii independente Atestatul administratorului are valoare de autorizatie pentru desfasurarea activitatii independente
Sika Romania mizeaza pe o crestere business-ului in 2016 Sika Romania mizeaza pe o crestere business-ului in 2016
Camex 2012 Camex 2012

Vezi mai multe articole