Unelte care transforma gradinaritul intr-o placere

Unelte care transforma gradinaritul intr-o placere

08 februarie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Curatenia de primavara nu este deloc o joaca de copii, iar gradinarii cu experienta stiu ca rezultatele spectaculoase se obtin cu multa rabdare si migala. Incepand cu luna martie, trebuie sa acordati mai multa atentie gradinii dumneavoastra. Modul in care va fi pregatit solul este decisiv in dezvoltarea tuturor florilor, copacilor, plantelor si arbustilor din decorul verde la care visati. In primul rand, evaluati daunele provocate de intemperiile iernii; apoi, intocmiti lista cu necesarul de unelte, seminte si rasaduri.
 
De asemenea, pentru a va putea bucura de o gradina sanatoasa si bogata pe tot parcursul anului, interesati-va din timp care sunt ingrasamintele recomandate pentru tipul de sol din gradina dumneavoastra. Nu trebuie sa cheltuiti multi bani pentru a va putea ingriji singuri gradina, dar exista cateva unelte de care nu va puteti lipsi. In conditii optime de temperatura, ocupati-va mai intai de arbusti si arbori, ale caror ramuri si extremitati uscate trebuie indepartate. Un set cu foarfece de buna calitate va va fi ajutor de nadejde in momentul in care doriti sa curatati arborii, indiferent cat sunt acestia de inalti. Ideale sunt foarfecele cu manere ergonomice din poliamida armata cu fibra de sticla, ale caror lamele din otel inoxidabil sunt protejate de un mecanism de inchidere.
 
Exista foarfeci cu garda de protectie, foarfeci cu parghie de forta, create special pentru doamne, si foarfeci cu mecanism de forta. Acestea din urma sunt unice, datorita folosirii simultane a tuturor degetelor, ca urmare a integrarii unui mecanism revolutionar ce usureaza munca gradinarilor tineri si varstnici deopotriva. Tehnologia patentata PowerStep de la Fiskars le permite gradinarilor sa taie ramuri in 1, 2 sau 3 pasi, pentru ca foarfeca selecteaza autonom optiunea graduala pentru a reduce forta necesara taierii. Astfel este eliminata incordarea si placerea gradinaritului devine desavarsita.
 
La nivelul solului, orice ati dori sa plantati, aveti nevoie de o cazma, o sapa si o grebla cu ajutorul carora sa puteti sapa, sparge si nivela solul. La acest capitol, introducerea manerelor  de tip „click” permite crearea uneltei perfecte pentru diferite munci de gradinarit. Astfel, nu mai trebuie sa aveti la dumneavoastra mai multe unelte, grele si incomode. Mecanismul Fiskars QuikFit™ asigura schimbarea capetelor (greble, cultivatoare, furtunuri, plivitoare, sapatoare, maturi), avand in vedere culisoul integral ce permite deblocarea si eliberarea capatului printr-o singura miscare, rapida si continua. Este mecanismul care a primit in 2010 Premiul pentru Design Red Dot, una dintre cele mai mari si mai renumite competitii de design din intreaga lume. Premiile Red Dot sunt oferite doar produselor deosebit de creative, inovatoare si la standarde ridicate de calitate.
 
Cu uneltele potrivite gradinaritul devine o placere, Foarfeca pas cu pas SingleStep™ este recomandata pentru taierea lemnului verde, are manere puternice cu o priza confortabila, iar lama superioara care este acoperita cu un strat de PTFE reduce frecarea. Mai multe detalii aici.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Irigatii si agricultura in desert Irigatii si agricultura in desert
Ce este compostul si la ce este el bun Ce este compostul si la ce este el bun
Inovatie in designul gradinii: gazonul artificial decorativ Inovatie in designul gradinii: gazonul artificial decorativ
Pavelele din beton: sfaturi complete pentru o lucrare rezistenta Pavelele din beton: sfaturi complete pentru o lucrare rezistenta
Amenajarea de toamna a gradinii (III) - 10 plante ce se pot cultiva toamna Amenajarea de toamna a gradinii (III) - 10 plante ce se pot cultiva toamna
Zeolites Group – Oferim 100 de premii, pentru 100 de gospodarii Zeolites Group – Oferim 100 de premii, pentru 100 de gospodarii

Vezi mai multe articole