Vanzatorii de case noi atrag clienti cu masini-cadou

15 aprilie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dezvoltatorii imobiliari si-au schimbat complet strategia, comparativ cu practicile din perioada de boom imobiliar. Toti ofera acum discounturi, masini, mobilier, dar si finisaje la alegere.
 
 Daca la targurile imobiliare din urma cu doi-trei ani cumparatorul era pus in fata unor preturi pe care nu le putea negocia, depasind frecvent 1.200-1.300 de euro pe metru patrat, dezvoltatorii de astazi se intrec in oferte flexibile, astfel incat sa reuseasca sa vanda sutele de locuinte din stocuri.
 
Daca vorbim de preturi, acestea au coborat, la cele mai multe oferte, sub 1.000 euro/ metru patrat.
 
La targul imobiliar tIMOn, de pilda, editia de primavara care a debutat ieri in Bucuresti, in Piata Constitutiei, cele mai ieftine oferte pornesc de la 30.600 de euro pentru o garsoniera noua situata intr-un ansamblu rezidential din cartierul Militari, iar vanzatorii ofera potentialilor cumparatori diverse discounturi pe perioada evenimentului, dar si servicii post-achizitie.
 
Reducerile de preturi merg pana la 30%
 
De pilda, compania Be Igloo le asigura clientilor, dupa achizitia locuintei dorite, servicii de consultanta in ceea ce priveste designul interior, dar si solutii privind mobilierul sau facilitarea relatiei cu firmele de amenajari interioare. Tot Be Igloo a lansat si promotia "Te muti cu 20% avans", prin care cel care achizitioneaza o casa in ansamblul Green Hills Piatra-Neamt plateste un avans de 20% si apoi rate direct la dezvoltator.
 
Alti dezvoltatori ofera cadou autoturisme celor care cumpara anumite tipuri de locuinte in ansamblurile rezidentiale City Dreams, Cosmopolis si InCity, in timp ce compania Hystria ofera cumparatorilor bai complet utilate si locuri de parcare gratis.
 
Practica reducerilor de preturi este una generala. Dezvoltatorii prezenti la targ ofera clientilor discounturi cuprinse intre 5% si 30% sau, concret, intre 1.000 si 30.000 de euro, in functie de tipul proprietatii.
 
Cei peste 100 de expozanti de la tIMOn ofera proprietati incadrate in categoriile economic, mediu, premium si lux. Preturile, in cazul primei categorii, sunt curpinse intre 30.600 euro pentru o garsoniera in Militari si 107.000 euro pentru o vila in Mogosoaia.
 
 Pe segmentul mediu, ofertele pornesc de la 43.000 de euro pentru o garsoniera in Titan si ajung pana la 130.000 de euro in cazul unei vile din Pipera. Pe segmentul premium, plaja de preturi este cuprinsa intre 115.000 de euro pentru un apartament cu trei camere in zona 1 Mai si 220.000 de euro pentru o vila in Pipera. Pe zona de lux, locuintele au valori cuprinse intre 250.000 de euro, cazul unui duplex din zona Matei Basarab, si 374.000 de euro, daca vorbim de o vila situata in nordul Capitalei.
 
PRETURI
 
Cat costa cele mai ieftine locuinte la tIMOn
Tip locuinta / Pret (euro)
Garsoniera: 30.600-42.000
 2 camere: 45.000-59.955
3 camere: 66.500-83.000
Vila: 65.000-107.000
 
Sursa: Evenimentul zilei

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Flanco deschide un nou magazin in Deva Flanco deschide un nou magazin in Deva
#MEETTHECREATORS PIATRAONLINE transforma showroom-ul intr-o galerie temporara si invita designerii si arhitectii sa isi expuna cele mai bune lucrari #MEETTHECREATORS PIATRAONLINE transforma showroom-ul intr-o galerie temporara si invita designerii si arhitectii sa isi expuna cele mai bune lucrari
ROMTHERM – tehnologii de ultima generatie in domeniul instalatiilor ROMTHERM – tehnologii de ultima generatie in domeniul instalatiilor
Cu cat vor fi mai ieftine locuintele construite dupa criza - 04 Noiembrie 2009 Cu cat vor fi mai ieftine locuintele construite dupa criza - 04 Noiembrie 2009
Luxul imobiliar se plateste cu milioane de euro in Bucuresti Luxul imobiliar se plateste cu milioane de euro in Bucuresti
Bancile coboara dobanzile la creditele ipotecare sub 7% Bancile coboara dobanzile la creditele ipotecare sub 7%

Vezi mai multe articole