Vinzari duble de aer conditionat

20 iunie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Optimism. Comerciantii mizeaza pe cresterea spectaculoasa a profiturilor
 
O data cu inmultirea gradelor Celsius de afara a inceput sa “fiarba” si piata echipamentelor de climatizare. Comerciantii estimeaza dublarea sau chiar triplarea numarului de aparate de aer conditionat vindute.
 
Echipa de instalatori va ajunge cam in doua, poate chiar trei saptamini. Mai devreme sint sanse mici, pentru ca am vindut si cite patru-cinci aparate pe zi. Cam acesta era refrenul pe care il auzea inca de la sfirsitul lunii mai un potential doritor de aparate generatoare de racoare. Speriati de temperaturile ridicate de anul trecut, romanii au iesit la “vinatoare” de aparate de climatizare inca de la inceputul verii. Oferta este destul de bogata, preturile incepind de la 650 de lei (fara instalare) si urcind pina la 4.000 de lei in cazul acelor produse care au depasit stadiul de echipament, putind fi considerate lucrari de arta. Unii retaileri au mizat pe preturi mai mici ale produselor si mai ridicate ale instalarii, pentru a avea un control asupra acestei componente. Altii au preferat sa ofere aparate ceva mai scumpe, dar cu instalare gratis sau mai ieftina.
 
ESTIMARI. Piata echipamentelor de climatizare se va tripla anul acesta din punct de vedere numeric, potrivit estimarilor unora dintre retaileri. Astfel, Altex Romania, liderul pietei romanesti, prognozeaza vinzari de aproximativ 65.000 de aparate, raportat la 21.000 in 2007. “Cresterile estimate se bazeaza pe temperaturile ridicate anuntate pentru acest sezon si pe accesibilitatea preturilor aparatelor de aer conditionat. Alte premise ale cresterii sint succesul inregistrat de sistemele de creditare de tipul «20 de rate fara costuri» si modificarea comportamentului consumatorului pentru care aparatele de aer conditionat au devenit o necesitate si nu mai reprezinta un obiect de lux”, sustin reprezentantii Altex. La estimarile pozitive va contribui si garantarea instalarii produsului in maximum cinci zile lucratoare, “cea mai scurta perioada de instalare existenta pe piata”, dupa cum sustin cei de la Altex.
 
“In 2007, vinzarile totale de aparate de aer conditionat inregistrate de Flamingo International s-au ridicat la 3.000.000 de euro, iar pentru 2008 ne asteptam la o triplare fata de 2007; evolutia vinzarilor de pina acum este in linie cu aceasta estimare de crestere”, au precizat reprezentantii companiei a carei cota de piata pe acest segment este de 15%. Si numarul doi de pe piata are perspective bune. “Vinzarile sint explozive pentru aceasta categorie de produse, estimarile noastre fiind optimiste asupra atingerii obiectivului stabilit pentru anul in curs”, ne-au precizat reprezentantii DOMO, refuzind insa sa inainteze cifre.
 
 
ROMANIA VS EUROPA. La rindul sau, LG Electronics, care sustine ca incepind cu acest an se asteapta la o crestere de la 17% la 20% a cotei de piata detinute in Romania. Oficialii companiei sustin ca vinzarile au inregistrat o crestere semnificativa in ultimii trei ani, de la 25 de milioane de euro in 2005 la 65 de milioane in 2007. “In ultimii trei ani, divizia de climatizare a inregistrat rezultate foarte bune. Numarul de unitati vindute a crescut de la an la an, intre 42% si 82%”, sustine Liviu Caton Paltineanu, director national de vinzari Divizia de Climatizare a LG Electronics Romania. Virful a fost atins anul trecut, cind vinzarile au crescut cu 90% fata de 2006.
 
Piata locala de profil fierbe in mod clar, comparativ cu cea europeana. Astfel, vinzarile LG pe piata europeana au crescut cu peste 20% intre 2005 si 2007, pina la 3,7 miliarde de euro. “Principala crestere pe aceasta piata a fost inregistrata pe segmentul de sisteme comerciale (de la 68% la 70%), cu o reducere a cererii pe segmentul de sisteme rezidentiale (de la 32% la 30%)”, a precizat Liviu Caton Paltineanu, director national de vinzari Divizia de Climatizare a LG Electronics Romania. Cu toate acestea, ponderea Romaniei in vinzarile europene este inca nesemnificativa, in jur de 1,76%.
 
Sursa: Jurnalul national

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

BCR acorda 60 de credite Prima Casa pe zi - 03 februarie 2010 BCR acorda 60 de credite Prima Casa pe zi - 03 februarie 2010
Tefal Ingenio – Ingenios de schimbator Tefal Ingenio – Ingenios de schimbator
2.500 de oameni va pindesc creditele 2.500 de oameni va pindesc creditele
Clasa medie creste piata mobilei Clasa medie creste piata mobilei
Romanii isi renoveaza singuri casele cu ajutorul informatiilor de pe internet Romanii isi renoveaza singuri casele cu ajutorul informatiilor de pe internet
De'Longhi achizitioneaza o noua fabrica in Romania De'Longhi achizitioneaza o noua fabrica in Romania

Vezi mai multe articole