Vinzarile de case au crescut in 2006 si cu 60%

09 ianuarie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Agentiile imobiliare bucurestene spun ca in 2006 s-au vindut mai multe apartamente decit in 2005.
 
Vinzarile la apartamentele situate in cartierele bucurestene au crescut anul trecut, fata de 2005, cu aproximativ 50-60%. „Agentia noastra a vindut in anul 2005 aproximativ 120 de apartamente“, ne-a spus Dan Costache, directorul de vinzari al agentiei imobiliare Stentor. Cele mai cautate locuinte au fost garsonierele si apartamentele de doua camere. „Principalul motiv pentru care aceste imobile au fost mai cautate de catre cei care au decis ca a venit vremea sa devina proprietari este pretul de cumparare mai mic“, a amintit Dan Costache. Principalii clienti ai apartamentelor vechi, de cartier, sint tinerii cu venituri peste medie si batrinii cu venituri mici. „O parte din clientii acestor apartamente de cartier sint si batrinii cu venituri mici. Acestia raman singuri, nu mai au nevoie de spatiu mare si decid sa vinda apartamentele de trei si de patru camere si sa cumpere un apartament mai mic“, a precizat Dan Costache. „Toate zonele unde se afla apartamente de cartier sint la fel de cautate, la fel de vindute. Exceptie fac cartierele rau famate, unde preturile sint mult mai mici fata de restul zonelor“, a mai spus directorul de vinzari al agentiei Stentor.
 
Scor bun
 
Cresteri mari la vinzarile de apartamente de cartier a inregistrat si agentia imobiliara Cagead, in 2006, cu aproximativ 60% mai mult fata de 2005. „Anul trecut agentia noastra a intermediat vinderea a aproximativ 60 de apartamente situate in cartierele bucurestene“, ne-a spus Catalin Tanase, director de comunicare al agentiei imobiliare Cagead. Si in cadrul acestei companii cel mai bine vindute locuinte au fost garsonierele si apartamentele de doua camere, adica cele mai ieftine. „Clientii Cagead care au cumparat apartamente de cartier in anul ce a trecut nu au avut un salariu mai mic de 500 de euro pe luna“, a mai spus Tanase. Cele mai cautate cartiere pentru apartamentele vechi sint, potrivit Cagead, Drumul Taberei, Militari, Dristor, si in general zona centrala.
 
Asteptari mari
 
Estimarile agentiei imobiliare Stentor arata ca vinzarile din 2007, fata de anul 2006, la aceasta categorie de apartamente vor creste cu aproximativ 15-20%. „Estimarea este relativa. De exemplu, in 2005 estimarile expertilor imobiliari aratau cresteri ale pietei vinzarilor de apartamente de 10-15%. Cresterile au fost inregistrate in primele trei luni ale anului 2005“, a amintit Dan Costache. „Prognoza pentru anul acesta la vinzarile de apartamente vechi indica cresteri de 12-20%, fata de 2006“, a mai spus Catalin Tanase.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Lucrarile din constructii, crestere de 31% Lucrarile din constructii, crestere de 31%
Duel turco-spaniol la marginea Capitalei Duel turco-spaniol la marginea Capitalei
Credite cu dobanzi de numai 4,5% Credite cu dobanzi de numai 4,5%
Noua lege a chiriilor ar putea intra in vigoare din primavara anului viitor Noua lege a chiriilor ar putea intra in vigoare din primavara anului viitor
Prima Casa Prima Casa
Tot mai multe institutii vor piata imobiliara Tot mai multe institutii vor piata imobiliara "la vedere"

Vezi mai multe articole