Vinzarile de case au crescut in 2006 si cu 60%

09 ianuarie, 2007

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Agentiile imobiliare bucurestene spun ca in 2006 s-au vindut mai multe apartamente decit in 2005.
 
Vinzarile la apartamentele situate in cartierele bucurestene au crescut anul trecut, fata de 2005, cu aproximativ 50-60%. „Agentia noastra a vindut in anul 2005 aproximativ 120 de apartamente“, ne-a spus Dan Costache, directorul de vinzari al agentiei imobiliare Stentor. Cele mai cautate locuinte au fost garsonierele si apartamentele de doua camere. „Principalul motiv pentru care aceste imobile au fost mai cautate de catre cei care au decis ca a venit vremea sa devina proprietari este pretul de cumparare mai mic“, a amintit Dan Costache. Principalii clienti ai apartamentelor vechi, de cartier, sint tinerii cu venituri peste medie si batrinii cu venituri mici. „O parte din clientii acestor apartamente de cartier sint si batrinii cu venituri mici. Acestia raman singuri, nu mai au nevoie de spatiu mare si decid sa vinda apartamentele de trei si de patru camere si sa cumpere un apartament mai mic“, a precizat Dan Costache. „Toate zonele unde se afla apartamente de cartier sint la fel de cautate, la fel de vindute. Exceptie fac cartierele rau famate, unde preturile sint mult mai mici fata de restul zonelor“, a mai spus directorul de vinzari al agentiei Stentor.
 
Scor bun
 
Cresteri mari la vinzarile de apartamente de cartier a inregistrat si agentia imobiliara Cagead, in 2006, cu aproximativ 60% mai mult fata de 2005. „Anul trecut agentia noastra a intermediat vinderea a aproximativ 60 de apartamente situate in cartierele bucurestene“, ne-a spus Catalin Tanase, director de comunicare al agentiei imobiliare Cagead. Si in cadrul acestei companii cel mai bine vindute locuinte au fost garsonierele si apartamentele de doua camere, adica cele mai ieftine. „Clientii Cagead care au cumparat apartamente de cartier in anul ce a trecut nu au avut un salariu mai mic de 500 de euro pe luna“, a mai spus Tanase. Cele mai cautate cartiere pentru apartamentele vechi sint, potrivit Cagead, Drumul Taberei, Militari, Dristor, si in general zona centrala.
 
Asteptari mari
 
Estimarile agentiei imobiliare Stentor arata ca vinzarile din 2007, fata de anul 2006, la aceasta categorie de apartamente vor creste cu aproximativ 15-20%. „Estimarea este relativa. De exemplu, in 2005 estimarile expertilor imobiliari aratau cresteri ale pietei vinzarilor de apartamente de 10-15%. Cresterile au fost inregistrate in primele trei luni ale anului 2005“, a amintit Dan Costache. „Prognoza pentru anul acesta la vinzarile de apartamente vechi indica cresteri de 12-20%, fata de 2006“, a mai spus Catalin Tanase.
 
Sursa: Cotidianul

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Plan de vanzari Gealan de 42 mil. euro Plan de vanzari Gealan de 42 mil. euro
Tranzactiile imobiliare romanesti, cele mai scumpe din UE - 21 iulie 2010 Tranzactiile imobiliare romanesti, cele mai scumpe din UE - 21 iulie 2010
Terenul scump trimite apartamentul la tara Terenul scump trimite apartamentul la tara
Ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa iei un credit de 70.000 de euro - 07 Aprilie 2009 Ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa iei un credit de 70.000 de euro - 07 Aprilie 2009
Curentul electric s-ar putea scumpi in 2008 Curentul electric s-ar putea scumpi in 2008
Dezvoltatorii imobiliari ar putea renunta la Romania Dezvoltatorii imobiliari ar putea renunta la Romania

Vezi mai multe articole