on

Wienerberger Brick Award 2018: un arhitect roman, in juriu!

16 iunie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

- Cinci arhitecti de pe cinci continente, printre care si un roman, formeaza juriul Competitiei Wienerberger Brick Award 2018; 

- Juriul va selecta proiectele castigatoare din lista scurta de 50 de propuneri; 

- Castigatorii vor fi anuntati in luna mai 2018

Bucuresti, 15 iunie 2017. Un numar de 50 de proiecte din cele aproape 600 inregistrate pentru competitia Wienerberger Brick Award 2018 au fost nominalizate de catre o comisie formata din arhitecti, jurnalisti de arhitectura si critici pentru a trece in etapa finala, in urma careia vor fi stabiliti castigatorii pe categorii si ai Marelui Premiu. 

Competitia Wienerberger Brick Award, initiata in anul 2004, are loc sub forma unui concurs bienal de arhitectura care prezinta concepte moderne si inovative de cladiri remarcabile, realizate din produse ceramice. In anul 2018, Wienerberger va oferi acest premiu international pentru a opta oara; perioada de inscriere s-a incheiat pe 20 aprilie 2017, si aproape 600 de proiecte din 44 de tari au fost inregistrate, printre care si 21 de proiecte din Romania, pe care le puteti vizualiza aici: http://wienerberger.ro/tendinte/proiecte-din-romania-inscrise-in-competitia-brick-award-18.

In etapa urmatoare, evaluarea si selectia proiectelor castigatoare va fi realizata de un juriu independent, format din cinci arhitecti apreciati la nivel international.

Juriul Brick Award 2018 este format din:
• Vladimir Arsene, Westfourth Architecture, Romania
• Anne Kaestle, Duplex Architekten, Germania
• Jonathan Sergison, Sergison Bates architects, United Kingdom
• Marc Mimram, Marc Mimram Architecture, Franta
• Stephan Ferenczy, BEHF Corporate Architects, Austria

Singurele aspecte care conteaza in decizia finala sunt expertiza si opiniile juriului, compania Wienerberger neavand un rol in evaluarea proiectelor. Juriul acorda o atentie deosebita calitatii arhitecturii, gradului de inovatie al proiectului, utilizarii produselor ceramice si felului in care sunt imbinate functionalitatea, sustenabilitatea si eficienta energetica. 

Pentru mai multe informatii despre juriu, va rugam sa consultati: www.brickaward.com. 

Wienerberger Clay Building Materials Europe (CBME) este cel mai mare producator de blocuri    ceramice din lume (Porotherm, Poroton), numarul unu in caramizi pentru zidarie aparenta (Terca) si liderul de piata pentru tigla ceramica (Koramic, Tondach) din Europa. Placajele pentru fatade ceramice (Argeton) si pavelele ceramice (Penter) completeaza colectia de produse. Compania este prezenta in 33 de tari - angajand peste 10.333 de oameni. CBME coordoneaza 140 fabrici in Europa si in India – constand in 68 de fabrici pentru productia de blocuri ceramice, 40 de fabrici pentru productia de caramizi pentru zidarie aparenta si pavaj, precum si 32 de fabrici pentru tigla ceramica. Mai multe detalii aici.

Wienerberger Sisteme de Caramizi este cel mai mare producator de blocuri ceramice din Romania. Compania detine patru unitati de productie la nivel local. Trei dintre acestea - fabricile de la Gura Ocnitei – Dambovita, Sibiu si Tritenii de Jos – Cluj - sunt cele mai moderne unitati de acest tip din tara, in timp ce fabrica de la Buzau, achizitionata in aprilie 2016, a intrat intr-un proces de modernizare.

Persoana de contact: Nona Beicu, nona.beicu@omavision.ro, 0759035041.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Descopera aromele bucatariei italiene cu Ingredientul Secret oferit de Electrolux Descopera aromele bucatariei italiene cu Ingredientul Secret oferit de Electrolux
Somnul arhitectilor naste monstri urbani Somnul arhitectilor naste monstri urbani
Adunarea generala poate prevedea in buget cheltuieli pentru interventii de urgenta Adunarea generala poate prevedea in buget cheltuieli pentru interventii de urgenta
Balbaiala in Guvernul Boc: Udrea introduce certificatele energetice amanate pana in 2011 de Blaga si Vladescu - 28 ianuarie 2010 Balbaiala in Guvernul Boc: Udrea introduce certificatele energetice amanate pana in 2011 de Blaga si Vladescu - 28 ianuarie 2010
Profit rapid din apartamentele low-cost Profit rapid din apartamentele low-cost
Creditul poate tripla pretul casei Creditul poate tripla pretul casei

Vezi mai multe articole