on

3 metode alternative de eliminare a mucegaiului

03 aprilie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Pe langa faptul ca este inestetic si produce pagube peretilor si mobilierului casei, mucegaiul este deosebit de daunator pentru sanatatea ta si a familiei tale. Este limpede, mucegaiul trebuie anihilat imediat ce isi face simtita prezenta.

Cea mai la indemana rezolvare o constituie produsele din comert, special gandite pentru eliminarea eficienta a mucegaiului, murdariei si a bacteriilor de pe suprafetele interioare si exterioare. Dar problema mucegaiului poate fi rezolvata si cu metode alternative, cu solutii, pe care le poti prepara singur folosind produse pe care deja le ai in casa, la tine in bucatarie.

Solutie de amoniac. In primul rand, foloseste doar amoniac pur, nu tulbure, nu spumos. Sub nicio forma sa nu amesteci amoniacul cu inalbitor, aceasta combinatie fiind extrem de periculoasa. Cum procedezi? Torni amoniacul intr-o sticluta cu pulverizator, apoi pulverizezi pe suprafata afectata de mucegai. Lasa ferestrele deschise 1-2 ore, apoi sterge suprafata cu o carpa.

Solutie pe baza de borax. Boraxul foloseste atat ca substanta de curatare, cat si ca insecticid natural. Cum procedezi ? Intai aspiri mucegaiul de pe perete, cu ajutorul unui aspirator cu filtre HEPA. Apoi torni solutia de borax pe o perie si freci cu atentie zona afectata de mucegai. Nu freca tare, nu-ti doresti sa imprastii sporii in alte zone din casa. Dupa aceasta operatiune, sterge suprafata cu o carpa.

Solutie pe baza de bicarbonat si inalbitor. Bicarbonatul de sodiu este o alta buna solutie alternativa de curatare. Amesteca intr-un recipient o ceasca de bicarbonat de sodiu, o lingurita de sapun lichid, adauga o parte de solutie de inalbitor si doua parti de apa. Apoi, solutia astfel preparata o torni intr-o sticla cu pulverizator si o aplici pe zona afectata de mucegai. Asteapta sa se usuce, repeta aceasta operatiune, apoi sterge suprafata cu o carpa.

Speram sa va fie de folos recomandarile de mai sus in lupta cu mucegaiul, iar daca aveti cunostinta de alte solutii alternative, asteptam sa ne spuneti mai multe despre acestea intr-un comentariu.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Plante care te ajuta sa ai un climat mai sanatos in casa Plante care te ajuta sa ai un climat mai sanatos in casa
10 trucuri pe care sa le aplici la curatenia dinaintea Sarbatorilor 10 trucuri pe care sa le aplici la curatenia dinaintea Sarbatorilor
Cum scapi de soareci si sobolani Cum scapi de soareci si sobolani
Combaterea gandacilor de bucatarie Combaterea gandacilor de bucatarie
Alegerea dezumidificatorului – Ghid practic Alegerea dezumidificatorului – Ghid practic
Condens – Cauze si solutii Condens – Cauze si solutii

Vezi mai multe articole