4 case mai mici decat locuinta ta

29 mai, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Daca ti se pare ca locuinta ta nu este suficient de incapatoare, afla ca exista case care o fac pe a ta sa pare intimidant de spatioasa. Cele mai mici spatii de locuit sunt cat se poate de comode si ofera tot confortul pe care ti l-ai putea dori. Sau cel putin asa spun proprietarii lor.

In San Francisco exista o locuinta care masoara probabil mai putin decat bucataria ta. Are 9 metri patrati, costa aproximativ 40 de mii de euro si are toate dotarile unei case normale. Jay Shafer, cel care a construit-o, locuieste in ea de mai bine de 10 ani si sustine ca se simte foarte bine in spatiul pe care il are la dispozitie. “Secretul este valorificarea fiecarui centimetru din locuinta”, spune americanul care in timp a invatat sa se inconjoare doar de lucrurile care ii sunt absolut necesare.

Nici in Marea Britanie spatiul de locuit nu pare sa fie unul dintre atributele cele mai cautate. In schimbul a 95 de mii de lire poti sa cumperi, in oraselul Suffolk, o casa care are doar doi metri in lungime si suprafata totala de 29 de metri patrati. Casa, care initial facea parte dintr-o moara, a fost construita in perioada victoriana, iar de 8 ani de zile a fost renovata pentru a oferi tot confortul modern pe care si l-ar putea dori un locatar al zilelor noastre. Are bucatarie, dormitor si o baie, dispuse pe verticala de la parter la etaj. 

Inghesuita intre casele vecine ne-a mai atras atentia o casa din Toronto, Canada. Spatiul util este de doar 29 de metri patrati, dar conform proprietarilor este cat se poate de bine organizata. Are un dormitor, bucatarie si baie, iar arhitectura ei respecta modelul caselor mai mari din zona, chiar daca fiecare detaliu pare miniatural.

In Hong Kong, spatiile de locuit de dimensiuni mici sunt o realitate cu care se confrunta majoritatea locuitorilor acestui oras. Arhitectul Gary Chang a vrut sa arate tuturor ca o casa mica nu reprezinta un impediment in calea confortului. Cu ajutorul unui sistem de usi portabile acesta a reusit sa trasforme un spatiu de 30 de metri patrati intr-o casa cu 24 de “camere”. Astfel dormitorul se transforma in sufragerie, bucataria se deschide in spatele televizorului, iar ca sa ajungi in baie tot ce trebuie sa faci este sa culisezi dulapul care o ascunde.

Proprietarii micro caselor spun ca secretul confortului nu are neaparat legatura cu dimensiunea casei ci cu felul in care exploatezi spatiul pe care il ai la dispozitie. Daca ne uitam la spatiul pe care il au ei la dispozitie, acest argument tinde sa devina foarte convingator. 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Casa cu depozit pasiv anual de caldura Casa cu depozit pasiv anual de caldura
Cum calculezi corect spatiul necesar pentru un sediu de firma Cum calculezi corect spatiul necesar pentru un sediu de firma
Generalitati despre casele din lemn Generalitati despre casele din lemn
Tiny house - Casa mica Tiny house - Casa mica
Casa printata 3D – viitorul constructiilor Casa printata 3D – viitorul constructiilor
Cum gasesti un constructor serios si bun Cum gasesti un constructor serios si bun

Vezi mai multe articole