Casa modulara - simplitate si inovatie

08 noiembrie, 2023

comenteaza trimite unui prieten printeaza

casa modulara

Minimalista si moderna, casa modulara este o optiune populara in randul occidentalilor care se indreapta tot mai mult spre simplitate, ecologie si economisirea timpului, insa a inceput sa fie apreciata si dezvoltata si in Romania.

Casa modulara este o cladire construita din asamblarea mai multor sectiuni prefabricate. Cu ajutorul unei macarale, modulele construite in fabrica sunt imbinate pentru a forma o casa unitara si compacta. Casa modulara este caracterizata de un grad mare de versatilitate, in sensul in care componentele sale pot fi configurate in mai multe moduri: fie in lateral, fie una peste alta. Prefabricarea modulelor poate dura intre una si trei luni, iar asamblarea la fata locului, intre cateva ore si cateva zile.

Printre beneficiile unei case modulare se numara costurile mai scazute. Avand in vedere faptul ca este nevoie de mult mai putin timp pentru o asemenea constructie, lucrul se poate desfasura in interiorul fabricii, neconditionat de vreme, producatorul cunoscand exact cantitatea de materiale de care are nevoie, se reduce risipa, se eficientizeaza timpul si munca depuse.

Un alt avantaj al caselor modulare este controlul calitatii. Metoda de construire si asamblare a componentelor implica anumite standarde de calitate ce sunt constant sub supravegherea specialistilor in domeniu. Din punct de vedere calitativ, casa modulara ajunge sa se alinieze acelorasi standarde de calitate, siguranta si durabilitate precum o casa traditionala.

Casele modulare sunt economice, eficiente din punct de vedere energetic si foarte customizabile. Materialele folosite la constructie, dar si reducerea risipei, fac din casa modulara un spatiul ecologic. Modul de fabricare pe segmente permite cumparatorului sa aleaga o solutie care sa se plieze pe nevoile sale, atat din punct de vedere financiar, cat si din punct de vedere al configurarii spatiului. De asemenea, casa poate fi extinsa treptat prin adaugarea de noi segmente in planul original.

In ceea ce priveste designul locuintei, casele modulare permit si abordari arhitecturale neconventionale, futuriste, minimaliste, pe langa cele traditionaliste. Acest tip de locuinta se preteaza atat pentru resedinta permanenta, cat si pentru o casa de vacanta monomodulara, la mare sau la munte.
 

case modulare

Sursă Foto și Link: Canal YouTube Sud Rezidențial

Adauga un comentariu


2 Comentarii

AURELIA PAUL

19 mai, 22:43

acestmodel ,aproximativ,dar cu putin mai multe ziduri ,la ce pret ar fi?

Thedoor

29 martie, 14:23

Case din astea modulare parcă ar fi construite și de cei din Extreme Makeover: Home Edition...

Alte articole

Casa printata 3D – viitorul constructiilor Casa printata 3D – viitorul constructiilor
Locuintele micro-compacte Locuintele micro-compacte
Tiny house - Casa mica Tiny house - Casa mica
Mici, dar impunatoare - 5 micro-case care vor schimba ce stiai despre spatiile mici Mici, dar impunatoare - 5 micro-case care vor schimba ce stiai despre spatiile mici
Casa din lemn sau casa din caramida? Casa din lemn sau casa din caramida?
Alegerea casei Alegerea casei

Vezi mai multe articole