on

5 lucruri pe care trebuie sa le faci atunci cand te muti in casa noua

26 iulie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Tranzitia la o noua locuinta poate fi unul dintre cele mai speciale momente din viata unei persoane. Locul unde vei petrece cel mai mult timp din viata ta se schimba, si astfel reprezinta un nou capitol din viata ta. Insa, de multe ori, multimea de cutii care trebuiesc transportate la noul loc, oamenii cu care trebuie sa comunici si aglomeratia de situatii care au nevoie de o solutionare imediata te fac sa uiti cele mai de baza lucruri care trebuiesc facute intr-o casa atunci cand abia te-ai mutat. Astfel, mai jos am realizat o lista cu 5 lucruri pe care ar trebui sa le faci cand te muti in noua locuinta.

Schimba incuietorile

Nu stii niciodata cine mai are in posesie o cheie cu care sa aiba acces la usa locuintei in care abia te-ai mutat. De aceea, este de recomandat sa schimbi incuietoarea cat mai curand posibil. Astfel, te vei asigura ca tu esti singura persoana care are acces la tine in casa. Nu este o operatiune costisitoare, si nici foarte complicata.

Examineaza instalatiile sanitare

De preferat, aceasta operatiune ar trebui realizata inca dinainte de mutarea in noua locuinta. Fii atent la calorifere, toalete, baterii si alte instalatii unde ar putea fi scurgeri nedorite de apa.

Curata podelele

Efectueaza aceasta operatiune dinainte de a muta mobilierul in casa. Astfel, vei avea acces in fiecare coltisor, iar locuinta ta va avea parte de un start proaspat. De asemenea, daca vei aduce propriile tale carpete, este de preferat sa le duci la o curatatorie inainte de a le muta in noua casa.

Verifica tabloul electric

Identifica locul in care se afla tabloul electric al locuintei si verifica daca acesta functioneaza la parametri normali chiar si atunci cand este solicitat la maximum. Daca ceva pare suspicios, este recomandat sa apelezi la un electrician.

Identifica potentiale pericole pentru familia ta

Este important sa verifici daca exista mucegai in zone mai predispuse la aparitia acestuia, cum ar fi baia sau bucataria. De asemenea, tine ochii deschisi dupa semne de infestare cu gandaci. Verifica functionalitatea ferestrelor, trainicia dulapurilor suspendate (daca este cazul) si alte elemente care ar putea reprezenta un pericol pentru tine si cei dragi tie.

Tine minte aceste sfaturi atunci cand te vei muta in noua ta locuinta, si cu siguranta vei evita multe batai de cap provocate de surprize neplacute.

Sursa foto

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

De ce nu isi mai cumpara tinerii case? De ce nu isi mai cumpara tinerii case?
Executare silita automata pentru datornicii la intretinere Executare silita automata pentru datornicii la intretinere
Montarea detectoarelor de gaze – Care sunt conditiile din lege Montarea detectoarelor de gaze – Care sunt conditiile din lege
Agentia Fondului pentru Mediu a anuntat dosarele persoanelor fizice acceptate in Programul Casa Verde Clasic Agentia Fondului pentru Mediu a anuntat dosarele persoanelor fizice acceptate in Programul Casa Verde Clasic
Cum se calculeaza un metru ster de lemne? Cum se calculeaza un metru ster de lemne?
Misiunea Casa Noua, episodul 1: creditul ipotecar Misiunea Casa Noua, episodul 1: creditul ipotecar

Vezi mai multe articole