on

5 lucruri pe care trebuie sa le faci atunci cand te muti in casa noua

26 iulie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Tranzitia la o noua locuinta poate fi unul dintre cele mai speciale momente din viata unei persoane. Locul unde vei petrece cel mai mult timp din viata ta se schimba, si astfel reprezinta un nou capitol din viata ta. Insa, de multe ori, multimea de cutii care trebuiesc transportate la noul loc, oamenii cu care trebuie sa comunici si aglomeratia de situatii care au nevoie de o solutionare imediata te fac sa uiti cele mai de baza lucruri care trebuiesc facute intr-o casa atunci cand abia te-ai mutat. Astfel, mai jos am realizat o lista cu 5 lucruri pe care ar trebui sa le faci cand te muti in noua locuinta.

Schimba incuietorile

Nu stii niciodata cine mai are in posesie o cheie cu care sa aiba acces la usa locuintei in care abia te-ai mutat. De aceea, este de recomandat sa schimbi incuietoarea cat mai curand posibil. Astfel, te vei asigura ca tu esti singura persoana care are acces la tine in casa. Nu este o operatiune costisitoare, si nici foarte complicata.

Examineaza instalatiile sanitare

De preferat, aceasta operatiune ar trebui realizata inca dinainte de mutarea in noua locuinta. Fii atent la calorifere, toalete, baterii si alte instalatii unde ar putea fi scurgeri nedorite de apa.

Curata podelele

Efectueaza aceasta operatiune dinainte de a muta mobilierul in casa. Astfel, vei avea acces in fiecare coltisor, iar locuinta ta va avea parte de un start proaspat. De asemenea, daca vei aduce propriile tale carpete, este de preferat sa le duci la o curatatorie inainte de a le muta in noua casa.

Verifica tabloul electric

Identifica locul in care se afla tabloul electric al locuintei si verifica daca acesta functioneaza la parametri normali chiar si atunci cand este solicitat la maximum. Daca ceva pare suspicios, este recomandat sa apelezi la un electrician.

Identifica potentiale pericole pentru familia ta

Este important sa verifici daca exista mucegai in zone mai predispuse la aparitia acestuia, cum ar fi baia sau bucataria. De asemenea, tine ochii deschisi dupa semne de infestare cu gandaci. Verifica functionalitatea ferestrelor, trainicia dulapurilor suspendate (daca este cazul) si alte elemente care ar putea reprezenta un pericol pentru tine si cei dragi tie.

Tine minte aceste sfaturi atunci cand te vei muta in noua ta locuinta, si cu siguranta vei evita multe batai de cap provocate de surprize neplacute.

Sursa foto

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Misiunea Casa Noua, episodul 1: creditul ipotecar Misiunea Casa Noua, episodul 1: creditul ipotecar
Evaluarea si gestionarea zgomotului ambiental Evaluarea si gestionarea zgomotului ambiental
Cronica scurta a unui eveniment reusit: cum a fost la BIFE-SIM 2017 Cronica scurta a unui eveniment reusit: cum a fost la BIFE-SIM 2017
Programul "Casa Verde Plus" - Conditii de eligibilitate Programul "Casa Verde Plus" - Conditii de eligibilitate
Criza fortei de munca: solutii pentru atragerea noilor generatii in constructii Criza fortei de munca: solutii pentru atragerea noilor generatii in constructii
Evaluarea locuintei: cum se realizeaza in mod corect Evaluarea locuintei: cum se realizeaza in mod corect

Vezi mai multe articole