Brad impodobit in casa

Alegerea bradului de Craciun

21 decembrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Sigur ti s-a intamplat, in trecut, sa cumperi un brad nepotrivit, la care ai avut mult de munca. Tulpina era prea groasa, asa ca a trebuit sa o cioplesti pentru a incapea in suport. Sau: bradul era mai inalt decat incaperea in care voiai sa-l plasezi, asa ca ai fost nevoit sa-i retezi partea cea mai frumoasa – varful. Exemplele ar putea continua la nesfarsit, dar, mai bine, invatam impreuna la ce ar trebui sa fim atenti pentru a alege, din prima, bradul cel mai frumos si care sa ne placa cel mai mult.
Un element de noutate, fata de anii trecuti, ar fi comertul online. Piata, cu bisnitarii ei sfatosi,  nu mai reprezinta singura optiune. Acum iti poti alege pomul de Craciun prin doar cateva click-uri, de pe internet. In felul acesta, stii cu precizie specia pomului, inaltimea lui, si, mai mult, il poti cumpara gata decorat. Ofertele incep de la 290 de lei. Cu aceasta suma poti avea, de Craciun, un brad artificial, de 1.5 metri, decorat, cu 50 de globuri de plastic, 2 instalatii si 20 de fundite. Un brad mai inalt, de 1.8 metri, decorat, ajunge la 470 lei, iar pretul creste, in continuare, direct proportional cu inaltimea si numarul de decoratiuni necesare pentru impodobirea sa. In privinta decoratiunilor “de-a gata”, trebuie sa stii ca nu exista foarte multe variante: rosu-argintiu, rosu-auriu, argintiu si auriu – asa ca, daca vrei un bradut personalizat, te poti rezuma doar la cumpararea pomului. De asemenea, e bine de stiut ca, de dragul ecologiei, industria brazilor artificiali s-a dezvoltat destul de mult. Asadar, daca esti ecologist, ai la fel de multe posibilitati (sau, poate, chiar mai multe). Exista brazi verzi, albi, argintii sau chiar din fibra optica. Avantajul, pe langa cel evident, al ecologiei, este ca faci o singura investitie, in anii urmatori ne mai fiind nevoie sa cumperi din nou.
Pentru cei carora le place mirosul de brad si isi doresc unul al lor, de Craciun, avem la fel de multe vesti bune. Cea mai buna dintre variante o reprezinta investitia intr-un brad la ghiveci, cu radacini, pe care sa il poti planta dupa sarbatori. Preturile sunt mai ridicate, insa merita investitia. Un astfel de brad, argintiu, de aproximativ 2 metri, ajunge la 800 de lei. Exista, in mod sigur, si variante mai putin costisitoare.
Daca preferi varianta clasica, a bradului natural taiat, in suport, preturile incep de la 100 de lei, pentru un brad des, tocmai bun de impodobit. Nu e cea mai eco varianta, insa, cu putina grija, poate fi ok. Alege un brad din acele specii care cresc indeajuns de repede. Fii atent, de asemenea, de unde il achizitionezi: trebuie sa fie din pepiniera (nu taiat ilegal) si sa fi fost adus din apropiere (altfel, transportul unui brad de departe e o sursa de noxe). Pastreaza-l in apa, pentru a-i prelungi aspectul frumos.
Odata rezolvata “problema” bradutului, poti trece la partea cea mai relaxanta: decorarea. Pe piata, atat in magazinele fizice cat si in cele online, exista o gama foarte variata de decoratiuni. Instalatii, beteala, fundite, globuri (de plastic sau sticla), varfuri de brad, suporti – toate, pentru ca tu sa iti poti exprima personalitatea, de Craciun, prin bradul viselor tale.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Mobila pictata: scurt istoric si sfaturi de realizare a unor astfel de piese in regim DIY Mobila pictata: scurt istoric si sfaturi de realizare a unor astfel de piese in regim DIY
Alegerea lampadarului Alegerea lampadarului
Mozaicul ca forma de arta Mozaicul ca forma de arta
Accesoriile din fier forjat Accesoriile din fier forjat
Autocolantul de perete Autocolantul de perete
Decoratiuni home-made de Craciun Decoratiuni home-made de Craciun

Vezi mai multe articole