on

#BIFE, prin ochii unui designer de interior

20 septembrie, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Doamna Valentina Bardac, designer de interior si administrator al site-ului pereticolorati.ro, a raspuns cu amabilitate invitatiei Misiunea Casa de a oferi forumistilor nostri o perspectiva proprie asupra Targului BIFE - SIM 2019. Pentru ca suntem un proiect colaborativ, in care ne propunem sa invatam unii de la ceilalti, ascultand in primul rand de sfatul specialistilor, ne bucuram sa putem oferi astazi aceste ganduri sensibile despre culoare ... 

Ce vede si ce simte un designer la BIFE? Culoare ...

#BIFE SIM 2019 - Am vizitat targul de mobilier, echipamente si accesorii Bucuresti si am observat spatii proiectate care ne anticipează nevoile atat prin functionalitate, cat si prin atmosfera creata de obiectele sau piesele de mobilier. Se reuseste astfel sa ne atinga emotiile printr-o inlantuire de abilitati si cunostinte tehnice, dorinta de inovatie, mestesugul manual, obiceiuri, traditie, inspiratie din natura, un loc plin de vibratie creatoare.


Am vazut culori folosite in designul si decorarea interiorului avand un impact asupra atmosferei pe care doresti sa o creezi. Fie ca este vorba de o canapea, fie ca este vorba de o chiuveta cu o culoare intensa sau de accent, culoarea este acel limbaj vizual prin care poti reusi sa transmiti ceva prin designul interior, mesajul culorilor. Asadar foloseste-le cu incredere.

Practic, culorile se comporta in trei moduri. Pot fi active, pasive sau neutre. Neutrele includ negru, gri, alb si maro si aceste culori sunt adesea folosite pentru a stabili echilibrul intr-un decor care include atat nuante active, cat si pasive. Aici intervine foarte mult lemnul prin culoare, forma si textura. Lemnul este singurul capabil sa ofere o anumita caldura spatiului, caldura pe care alte materiale greu le-ar putea reproduce. Am intalnit la targ producatori si artizani care au reusit sa treaca lemnul prin diferite stiluri de amenajari interioare, industrial, contemporan, rustic, modern, elegant, dar si cateva piese in care lemnul doar exprima si atat. Este suficient ca ii simti textura si culoarea naturala. Si acesta este un trend care va tine mult timp. Se simte nevoia de a se folosi materiale si texturi cat mai aproape de natura: lemn, piatra, metal, tesaturi din fibre naturale.


Ce cauta un designer la BIFE? Provocare ...

Colaboratori pe piata din Romania. Atat din punct de vedere al amenajarilor interioare, ca furnizori, cat si producatori dispusi sa preia ideile unui designer si sa le puna in practica. Avem nevoie de spirit antreprenorial cu viziune, cu dorinta pentru frumos si arta. Lumea designului romanesc, la momentul, actual are nevoie de ajutor si din partea lor pentru a ne face remarcati la nivel local si, de ce nu, si la nivel international prin perceptiile noastre zonale asupra materialelor, culorilor, formelor, naturii, elegantei si artei.

 

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Detaliile decorative care fac diferenta Detaliile decorative care fac diferenta
Tapetul la putere Tapetul la putere
Decoratiuni pentru celebrarea Valentine’s Day Decoratiuni pentru celebrarea Valentine’s Day
Mobilierul desenat - o arta pe cale de disparitie Mobilierul desenat - o arta pe cale de disparitie
Cum sa alegi si sa montezi un candelabru Cum sa alegi si sa montezi un candelabru
Ce sunt lichenii stabilizati si ce eforturi presupun amenajarile interioare cu acestia Ce sunt lichenii stabilizati si ce eforturi presupun amenajarile interioare cu acestia

Vezi mai multe articole