on

5 sfaturi pentru a alege biroul potrivit pentru casa ta

07 octombrie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Găsirea celui mai bun birou pentru acasă care să se potrivească stilului tău și spațiului de care dispui este cheia pentru a lucra eficient de acasă. Un birou ar trebui să fie mai mult decât un simplu suport pentru laptop.

 

Ar trebui să țină cont de nevoile tale de zi cu zi, să fie potrivit pentru înălțimea ta și să ofere o depozitare adecvată. Am pregătit pentru tine un ghid cu 5 sfaturi ale experților care să te ajute să faci cea mai bună alegere pentru zona ta de lucru.

 

  1. Cât de mare trebuie să fie biroul?

 

Dacă spațiul îți permite, optează pentru un birou mare care se potrivește confortabil în în încăpere și care să îți ofere suficientă suprafață de lucru. Dacă îți dorești mai mult spațiu pentru alte activități, poți adăuga sertare pentru spațiu de stocare suplimentar. Un birou standard cu două sertare va măsura aproximativ 1 m lățime. Dacă îți dorești un birou pe colț, unul cu un singur sertar ar putea fi mai potrivit. Pe lângă verificarea dimensiunilor biroului înainte trebuie să ai în vedere și dacă un scaun de birou se va potrivi sub el.

 

  1. Oferă biroul spațiu de depozitare?

 

Pentru o depozitare suplimentară, poți lua în considerare un birou cu sertare încorporate. Pentru a adăuga spațiu de depozitare poți cumpăra un suport pentru monitor cu sertare încorporate. De asemenea, poți pune hârtia și coșurile de depozitare sub un suport pentru laptop.

 

  1. Ce materiale sunt cele mai potrivite pentru un birou?

 

Majoritatea birourilor cu aspect de lemn sunt realizate din plăci aglomerate laminate sau MDF - sau uneori un cadru din lemn cu sertare MDF. MDF este, în general, destul de puternic, accesibil și vine într-o multitudine de finisaje. Are o suprafață foarte netedă, ceea ce înseamnă că o poți picta într-o altă culoare dacă decizi să îți redecorezi biroul sau locuința.

 

Vei plăti considerabil mai mult pentru un birou finisat cu furnir din lemn sau un birou din lemn masiv. Birourile metalice sunt adesea realizate cu un cadru de oțel, cu accesorii din alamă sau cupru. De asemenea, sunt ignifuge și impermeabile, dar va trebui să ai grijă la marginile aspre care ar putea zgâria podelele din lemn.

 

  1. Unde vei amplasa biroul?

 

Pe lângă biroul potrivit, va trebui să alegi și spațiu în care îl vei amplasa sau cel în care te simți cel mai productiv. Lumina naturală este întotdeauna binevenită și, dacă ai posibilitatea de a elibera un spațiu lângă o fereastră, profită de aceasta. Este important să te simți confortabil și să creezi un spațiu în care să poți lucra eficient.

 

  1. Ce alte aspecte va trebui să iei în considerare?

 

Suprafață: ai nevoie de mai multe ecrane, iluminat și o tastatură externă? Ultimul lucru pe care îl dorești este un desktop aglomerat. Dacă nu ai spațiu pentru un dulap, un raft de cărți sau o imprimantă, va trebui să le încorporezi deasupra sau sub birou.

 

Ergonomie: găsește un birou care să se alinieze la înălțimea ta și evită să ai doar un spațiu mic sub el. Cu excepția cazului în care folosești un laptop, poziționează tastatura aproximativ la înălțimea cotului pentru a avea postura corectă. Ia în considerare o soluție pentru tastatură extensibilă sau un suport pentru laptop. Ecranul ar trebui să stea la aproximativ 20 de centimetri distanță, la un unghi ușor descendent față de linia de vedere.

 

Depozitare: Poți opta pentru o combinație de rafturi deschise pentru cărți, obiecte de artă și obiecte decorative și un sistem cu dulap închis pentru fișiere și obiecte ce nu trebuie ținute la vedere.

 

Care este dimensiunea perfectă pentru biroul unui copil?

 

Alegerea mărimii potrivite trebuie gândită cu atenție, deoarece nu numai că trebuie să se potrivească în spațiul uneori limitat al camerei copilului, dar trebuie să fie adecvat pentru momentul în care micuțul tău crește.

 

Chiar dacă nu există un standard stabilit pentru biroul unui copil, unul mic este ideal pentru tinerii care nu au început încă școala.

 

Pentru un birou de studiu adecvat, poate fi necesar să alegi unul care are o lățime puțin mai mare pentru a avea destul spațiu pentru o zonă de scris și laptop.

 

Pentru a decide înălțimea biroului, va trebui să alegi mai întâi un scaun potrivit pentru înălțimea copilului. Pentru a găsi scaunul ideal, picioarele copilului ar trebui să se așeze confortabil pe sol, unghiul genunchilor ar trebui să fie de aproximativ 90 de grade și dacă coatele lor se așează confortabil pe birou, ai găsit biroul și scaunul de dimensiunile perfecte.

 

Dacă ești îngrijorat de momentul în care copilul tău va crește, iar biroul nu va mai fi unul încăpător, poți opta pentru birouri care au o funcție reglabilă pe înălțime sau un design extensibil.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Mobilier si ornamente Mobilier si ornamente
Cum alegi mobilierul potrivit pentru locuinta ta?! Cum alegi mobilierul potrivit pentru locuinta ta?!
Cum alegem canapeaua potrivita Cum alegem canapeaua potrivita
Mobilierul de bucătărie - corpuri și accesorii care nu trebuie să lipsească din nicio proiectare Mobilierul de bucătărie - corpuri și accesorii care nu trebuie să lipsească din nicio proiectare
Antichitatile oare chiar au viata fara de moarte? (I) Antichitatile oare chiar au viata fara de moarte? (I)
Mobilier inspirat din tehnica origami Mobilier inspirat din tehnica origami

Vezi mai multe articole