Pat in camera

Pentru un somn bun ai nevoie de un pat perfect

20 iunie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Este foarte important sa dormi bine in timpul noptii. Daca ai parte de un somn bun, linistit, odihnitor, dimineata te vei trezi usor, vei fi odihnit si asta se va vedea in eficienta ta din timpul zilei. Daca, din contra, ai dormit prost, atunci te vei trezi greu, poate chiar cu dureri de cap, si toata ziua vei fi prost dispus si ineficient la serviciu. Iar toate astea pot depinde de salteaua si patul in care dormi.Duritatea saltelei, marimea ei precum si cearsafurile de pe pat joaca un rol extrem de important in ergonomia somnului.

Unele persoane dorm foarte bine pe o saltea dura precum o scandura de lemn, care nu se deformeaza sub greutatea corpului. Altele, din contra, prefera saltelele moi. Inainte sa cumperi patul sau doar salteaua pentru pat, testeaza salteaua, stai pe ea, vezi cum o simti intins pe spate sau pe burta. Mai bine testeaz-o acum, decat sa regreti dupa ce ai dat banii pe ea.

Dimensiunea saltelei/patului este si ea foarte importanta. Daca inaltimea ta este de 1,9 metri, atunci nu-ti vei dori sa dormi intr-un pat care are lungimea de doar 1,8 metri. Fie vei dormi cu picioarele inghesuite in tablia patului (daca patul este prevazut cu tablie in dreptul picioarelor), fie picioarele tale vor atarna in afara saltelei. Oricum ar fi, vei dormi incomod iar a doua zi nu vei fi in cea mai buna forma a ta.

Cearsafurile pe care dormi sunt si ele importante. Pe perioada verii poti folosi cearsafuri din satin, care sunt racoroase si matasoase la atingere. Pe perioada iernii le folosesti pe cele din bumbac 100%, impreuna cu o pilota care are un indice de confort termic potrivit tie. In felul acesta lenjeria de pe pat va contribui si ea la confortul de care ai parte in timpul somnului.

Inainte sa iei decizia de cumparare este bine sa stii exact de ce ai nevoie pentru a avea parte de un somn perfect. Tu ce fel de saltea preferi si care sunt cearsafurile pe care le apreciezi cel mai mult?

Adauga un comentariu


1 Comentariu

Florentina Iordachescu

20 iunie, 11:44

Grozav articol! Intr-adevar, daca patul nu este unul confortabil, parca degeaba te asezi sa te odihnesti... Si eu imi doresc un pat, caci am o canapea extensibila. Oricat ar fi de comoda ea, in timp salteaua se deformeaza si nu prea ai optiuni sa o schimbi, ci doar sa iti cumperi alta canapea.
Prefer cearceafurile de bumbac chiar si vara, deoarece le poti spala la 90 grade, iar in functie de culoare, poti folosi un inalbitor. Imi este dor de apretul mamei, chiar daca si astazi se mai gaseste in comert, nu mai avem timp de apretat!

Alte articole

Utilizarea spatiului interior Utilizarea spatiului interior
BONALDO | Noile tendinte in materie de amenajari interioare BONALDO | Noile tendinte in materie de amenajari interioare
De ce fronturi din MDF pentru mobilier? De ce fronturi din MDF pentru mobilier?
Cum se mobileaza casa Cum se mobileaza casa
Alegerea mobilierului pentru birou Alegerea mobilierului pentru birou
Masute de cafea neobisnuite - Partea a II-a Masute de cafea neobisnuite - Partea a II-a

Vezi mai multe articole