on

6 avantaje pe care le obtii locuind intr-o casa inteligenta

04 februarie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In prezent, se pare ca nimic nu este imposibil atunci cand vine vorba de tehnologie, aproape totul este wireless si avansat. Toate aceste inovatii tehnologice au potentialul de a face viata mai usoara, motiv pentru care numeroase persoane isi configureaza case smart.

Specialistii de la Case Smart aduc in atentia celor interesati cele mai importante beneficii pe care un proprietar de casa inteligenta le poate obtine si modul in care aceste case influenteaza benefic viata.

Utilizarea unor becuri inteligente ajuta la economisirea energiei

Configurarea unui sistem de automatizare casnica ajuta la diminuarea consumului de energie. Spre exemplu, cu ajutorul unor becuri inteligente pot fi stinse toate luminile de la distanta, astfel incat nu va exista energie electrica irosita. Cea mai mare parte a sistemului de automatizare casnica permite monitorizarea consumului de energie electrica. Din datele colectate, proprietarul poate face ajustarile necesare pentru a reduce consumul de energie al dispozitivelor utilizare, ceea ce va duce la reducerea facturilor la energie electrica si va economisi bani.

Utilizarea senzorilor asigura un plus de comoditate

Un alt mare beneficiu pe care orice proprietar de case inteligente il pot obtine din instalarea unui sistem de automatizare este comoditatea. Cu un sistem de automatizare pentru locuinte, pot fi controlate sau operate in mod convenabil iluminatul, incalzirea si dispozitivele electrice folosind telecomenzi. Pentru acest lucru se folosesc cei mai avansati senzori inteligenti. Spre exemplu, se poate utiliza smartphone-ul, iPhone-ul, iPad-ul, tableta sau computerul pentru controla iluminatul, reglarea temperaturii dispozitivelor de incalzire si multe altele. Automatizarea casei ofera mai mult confort.

Elementele smart caracteristice unei case inteligente imbunatatesc securitatea locuintei

Un sistem tipic unei case smart permite utilizarea incuietorilor automate pentru usi, care sporesc securitatea. Toate aceste incuietori pot fi controlate de la distanta utilizand un dispozitiv conectat la internet, cum ar fi un smartphone, tablete sau computere. Usile pot fi blocate cu o simpla apasare a unui buton de pe ecran.

Aceasta este o caracteristica excelenta pentru situatii in care proprietarul uita sa incuie sau atunci cand copiii pleaca la scoala dupa ce parintii au plecat la serviciu. Casa poate fi securizata de oriunde de pe dispozitivele mobile.

La fel ca integrarea camerelor de securitate cu sistemul de casa inteligent, locuinta poate trimite fluxul live pe smartphone sau pe alte dispozitive. Cu ajutorul camerelor, parintii pot verifica oricand ce fac copiii ramasi acasa. Pot fi puse camere de supraveghere in camera copilului sau in locul de joaca din curte pentru a urmari copiii. De asemenea, se pot integra monitoare si alarme pentru bebelusi in sistemul inteligent, astfel incat parintii sa se asigure ca cei mici sunt mereu in siguranta.

Prizele smart confera un plus de siguranta aparatelor si sistemului de iluminare

Un sistem de automatizare pentru locuinte va oferi un plus de protectie casei si familiei. Cu o tehnologie inteligenta se asigura controlul complet asupra iluminatului, a incalzirii si a celorlalti consumatori de curent, proprietarul poate porni sau opri orice lumina, dispozitiv de incalzire si dispozitiv electric, atingand un ecran. Pentru acest lucru se utilizeaza prize inteligente care permit controlul de la distanta.

Acest avantaj permite ca proprietarul sa verifice daca un aparat ramane in functiune, ceea ce poate duce la pericol de incendiu si alte scenarii neplacute. Nu numai ca un astfel de sistem va face ca intreaga familie sa ramana in siguranta si va preveni pericolele, dar va prelungi si durata de viata a dispozitivelor electrice.

Casele inteligente contribuie la un management bun al timpului si banilor

Deoarece automatizarea permite controlul casei de oriunde, nu va trebui ca proprietarul sa piarda timp pretios pentru a se intoarce acasa de fiecare data cand a uitat sa incuie sau a lasat ceva in priza. Automatizarea pentru locuinte este, de asemenea, un sistem foarte util pentru o persoana grabita, o persoana ocupata, care are o multime task-uri la locul de munca. Cu un sistem de automatizare instalat, proprietarul se poate concentra pe ceea ce are de facut. Sistemele special concepute pentru case inteligente vin in ajutorul intregii familii.

De asemenea, un sistem de automatizare a locuintei ajuta la obtinerea economiilor in cel mai scurt timp. Chiar daca intretinerea unei astfel de case costa mai mult, faptul ca este utilizata cantitatea necesara de energie si resurse este, de asemenea, o modalitate de a contribui la economie. Eliminarea sau reducerea energiei irosite ajuta la diminuarea facturilor pentru utilitati.

Nu in ultimul rand, o casa inteligenta permite control complet de la distanta

O casa inteligenta va asigura un control complet asupra iluminarii, incalzirii si alimentarii cu energie electrica din orice loc care permite accesul la internet. Daca proprietarul casei trebuie sa plece din oras, va avea intotdeauna acces la sistemul de control al casei, atat timp cat are acces la internet. Poate verifica daca toate usile sunt blocate in timpul noptii, poate stinge luminile sau dispozitivele neutilizate si multe altele.

Toate aceste beneficii ale unei case inteligente, fac ca un numar din ce in ce mai mare de persoane sa apeleze la elemente pentru case inteligente si sa isi transforme treptat locuintele.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Ramai conectat cu cei dragi de sarbatori, chiar si de la distanta Ramai conectat cu cei dragi de sarbatori, chiar si de la distanta
Cele mai noi 5 gadget-uri pentru casa inteligenta Cele mai noi 5 gadget-uri pentru casa inteligenta
Canapeaua Atena Canapeaua Atena
Tehnologiile Smart Home: cum sa-ti dai seama daca ai nevoie sau nu de acestea Tehnologiile Smart Home: cum sa-ti dai seama daca ai nevoie sau nu de acestea
EGO SMART: UN DIALOG MULTISENZORIAL PENTRU UN STIL DE VIATA CONTEMPORAN EGO SMART: UN DIALOG MULTISENZORIAL PENTRU UN STIL DE VIATA CONTEMPORAN
Interviu TP-Link | Viitorul este SMART Interviu TP-Link | Viitorul este SMART

Vezi mai multe articole