on

Aplicatii mobile de mare ajutor in renovarea locuintei

02 noiembrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Intr-o epoca in care suntem aproape nedespartiti de smartphone-uri, era oarecum inevitabil ca dependenta de acestea sa nu se extinda si in ceea ce priveste constructiile si amenajarile. Tot mai multe aplicatii aparute in ultimii ani si dezvoltate constant au reusit sa transforme telefoanele mobile in adevarati asistenti de santier.

Cel mai important aspect, insa, este acela ca le permit inclusiv meseriasilor amatori sa reduca semnificativ erorile care pot aparea in timpul unei lucrari, fie ca este vorba despre aprecierea dimensiunilor sau a distantelor, fie ca este vorba despre alegerea unei culori sau a cantitatii materialelor necesare.

Potrivit unor cercetari, fiecare eroare de acest gen adauga 5% la costul total al operatiunii de renovare sau construire, in vreme ce 65% dintre meseriasi spun ca problema cea mai mare este cea a costurilor suplimentare generate de refacerea lucrarilor.

Asadar, acest neajuns poate fi rezolvat prin simpla intelegere si utilizare a tehnologiei care poate fi accesata cu ajutorul smartphone-ului. Iata, in continuare, cateva dintre aplicatiile disponibile pe iOS si Android, care te vor ajuta sa-ti duci la bun sfarsit proiectele mai mari sau mai mici:

1. Photo Measures (Android, iOS)

Photo Measures este o aplicatie disponibila pentru Android si iOS, care permite capturarea de imagini dintr-o camera a unei locuinte si adaugarea de notite precum codurile de culoare, unghiurile sau distantele. Pozele pot fi marite, salvate in format PDF sau JPG si, ulterior, exportate. Aceste imagini au rolul de a ajuta in planificarea proiectelor de renovare a unei camere.

2. TapPainter (iOS)

Marele avantaj al utilizarii acestei aplicatii este acela ca nu va mai trebui sa ghicesti cum va arata locuinta ta dupa aplicarea unui anumit tip de vopsea pentru pereti. TapPainter proceseaza imaginile, analizeaza lumina din camere si aspectul acestora, pentru a ilustra aproape de realitate felul in care acestea vor arata vopsite in culoarea aleasa. Aplicatia permite si selectarea brandului de vopsea, insa momentan aplicatia nu este adaptata si pietei din Romania. Asta nu inseamna ca nu poate fi folosita orientativ.

3. Woodshop Widget (iOS)

Aceasta aplicatie este, de fapt, o colectie de calculatoare si convertoare pentru lucrarile care folosesc lemnul, de real ajutor atat pentru amatorii de DIY, cat si pentru profesionisti. Printre altele, widget-ul poate estima modul in care lemnul de o anumita esenta se va comporta in timp sub anumite conditii sau poate calcula volumul de scanduri necesar.

4. iHandy Level (iOS)

Pentru a stabili daca o suprafata este perfect dreapta, un meserias profesionist ar folosi in mod traditional un poloboc. Insa, pentru meseriasii amatori care nu au la dispozitie un astfel de instrument, exista iHandy Carpenter.

5. RoomScan Pro (iOS)

Aplicatia foloseste senzorii smartphone-ului pentru a scana rapid peretii unei camere si de a realiza, pe baza datelor inregistrate, planul acesteia. Aceasta poate fi utilizata prin simpla lipire a telefonului de fiecare dintre pereti pana la declansarea unui semnal sonor. RoomScan se bazeaza si pe modul in care utilizatorul se deplaseaza si alcatuieste pe baza acestor informatii planul camerei. Dupa acest pas, pot fi adaugate simboluri arhitecturale, dimensiuni si alte adnotari. Imaginile pot fi salvate in format PDF sau DXF si exportate.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Synology propune DiskStation DS420j ca solutie de server pentru acasa Synology propune DiskStation DS420j ca solutie de server pentru acasa
Routerul Mercusys MR50G este disponibil si in Romania Routerul Mercusys MR50G este disponibil si in Romania
Mercusys Halo H80X Mercusys Halo H80X
Securitatea casei – Ce aduce in plus un sistem Smart Home Securitatea casei – Ce aduce in plus un sistem Smart Home
Casa inteligenta: despre Smart Home si economisirea energiei Casa inteligenta: despre Smart Home si economisirea energiei
CES 2012 CES 2012

Vezi mai multe articole