casa de vacanta de la munte

7 lucruri ce nu ar trebui sa lipseasca unei case de vacanta de la munte

19 februarie, 2013

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dupa o saptamana agitata la serviciu, relaxarea din week-end este o adevarata binecuvantare. Iar daca iti mai petreci week-end-ul si la munte, in propria ta casa de vacanta, atunci totul este de-a dreptul perfect. Dar cum ar trebui sa arate o casa de la munte si ce ar trebui sa nu-i lipseasca pentru a te simti minutat, ca in vacanta, in ea? Raspunsul este unul singur: rustic.

Daca spui munte spui padure, lemn, aer curat, rustic, ca acum 100 de ani, asa ca o casa la munte tot in aceste linii ar trebui sa se inscrie.

1 Semineu. O casa la munte care nu are semineu in living-room pur si simplu nu are niciun farmec.

2 Scara, balustrade si lambriuri din lemn. Doar lemnul este din belsug la munte si, in plus, are si foarte bune proprietati termoizolante. O camera din mansarda imbracata complet in lemn este o camera foarte calduroasa.

3 Mansarda. Etajul acesta scund, cu tavan in unghiuri, este o conditie sine qua non a oricarei case de la munte.

4 Ceramica traditionala. Ok, nu zice nimeni sa mananci cu linguri de lemn din strachini de lut (chiar daca cei batrani zic ca doar astfel borsul nu-si pierde savoarea), dar pe pereti, pe etajere, poti decora casa cu ceramica de Horezu, atat castroane cat si cani, pahare, carafe pentru apa sau vin, precum si linguri lucrate si pictate artizanal.

5 Cufere vechi. Sau versiunea “lada de zestre a bunicii”, cuferele pot fi de mare efect, mai ales daca au acele ranforsari din fier si o incuietoare masiva sau un lacat greu.

6 Corpuri de iluminat. Ar fi pacat sa strici atmosfera rustica a casei de vacanta de la munte cu lustre si aplice asemanatoare cu cele pe care le ai in apartamentul sau casa de la oras. Pentru living foloseste un candelabru rotund si masiv din fier forjat, pentru camere alege corpuri de iluminat in forma de felinar.

7 Blanuri si cergi. De urs sau oaie, blanurile asternute pe podele, in loc de covoare, dau casei un aer de cabana de vanatoare, iar paturile acoperite cu cergi te vor duce rapid cu gandul la Maramures, chiar daca te afli in apropiere de Campina sau Ramnicu Valcea.

Daca aveti si alte idei de amenajare a casei de vacanta de la munte, nu ezitati sa ni le impartasiti intr-un comentariu.

Adauga un comentariu


1 Comentariu

nouatigaraelectronica

21 februarie, 10:55

semineul este visul meu:d

Alte articole

Cum gasesti un constructor serios si bun Cum gasesti un constructor serios si bun
Casele imprimate 3D – Tehnologia de constructie cu performante impresionante Casele imprimate 3D – Tehnologia de constructie cu performante impresionante
Cum sa construiesti o casa mica in timp record cu un buget minim Cum sa construiesti o casa mica in timp record cu un buget minim
Casa activa | Un concept inovator Casa activa | Un concept inovator
Casa modulara - simplitate si inovatie Casa modulara - simplitate si inovatie
Amsterdam: orasul cu constructii care sfideaza natura Amsterdam: orasul cu constructii care sfideaza natura

Vezi mai multe articole