Casa cu structura din lemn

6 motive pentru care sa-ti cumperi o casa cu structura din lemn

23 aprilie, 2014

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Vrei o casa ieftina si rezistenta, care se construieste usor si repede? Atunci vrei o casa din lemn. Padurea ne ofera in continuare toate resursele de care avem nevoie pentru a avea in mod natural o viata confortabila si placuta. Daca esti interesat de acest subiect uite cateva argumente care o sa te intereseze si mai tare.

1. Casele din lemn se pot construi si monta in orice anotimp.

2. Fie ca ai avut ghinionul sa nu dai peste cea mai eficienta echipa de constructori, fie ca esti genul caruia ii place sa acorde o atentie foarte mare la detalii, e bine sa stii ca timpul necesar de care este nevoie pentru a construi o casa la cheie este de maximum 100 de zile lucratoare. Tine cont insa ca se poate construi o casa din lemn, tot la cheie, si in 30 de zile.

3. Daca nu ai inca o parere suficient de buna despre lemn mai afla ca lemnul este un izolator termic extrem de eficient. Rezistenta pe care o opune trecerii unui flux termic este de 300 de ori mai mare decat a otelului si de 10 ori mai mare decat a betonului. Asta inseamna vara racoare si iarna cald mai repede si ieftin decat case construite din alte tipuri de materiale.

4. Alta veste buna este ca e timpul sa nu-ti mai fie frica de cutremure. Asta daca stai mai mult acasa decat in vizite. Pentru ca lemnul este un material elastic care rezista la seisme cu o magnitudine de peste 8 grade pe scara Richter.

5. Daca iti pasa si de ceilalti, ceea ce noi speram ca este cazul, atunci te vei bucura sa afli ca lemnul este 100% natural, 100% reciclabil si nu polueaza mediul in procesul de fabricatie (cum e intampla cu betonul sau otelul).

6. Si ultimul argument pe care l-am ales noi, si poate cel care te intereseza si cel mai tare, este cel legat de durabilitate. Garantia pentru structura de rezistenta este de peste 50 de ani, iar durata de viata a unei case depaseste 100 de ani.

Si ca sa nu crezi ca suntem habotnici ne-am gandit sa luam un calcul si partea mai putin buna in a-ti construi o casa din lemn. Sunt pareri care spun ca o valoarea unei astfel de case scade in timp mai repede decat a unei case construita din caramida de exmplu. In Romania oamenii au inca indoieli foarte marei legate de casele de lemn, prin urmare iti va fi mai greu sa o vinzi. Asta nu are legatura cu valoarea reala a casei sau cu felul performant si modern in care a fost ea construita. Dar, cine stie, perceptiile se schimba repede decat am putea crede. Gandeste-te si s-ar putea sa descoperi ca lemnul cantareste mai greu decat otelul.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Casa din lemn sau casa din caramida? Casa din lemn sau casa din caramida?
Avantajele unei locuinte automatizate Avantajele unei locuinte automatizate
Cat te costa sa construiesti o casa din lemn Cat te costa sa construiesti o casa din lemn
“Casa evantai”, solutie pentru cei cu venituri mici sau care au nevoie de adapost? “Casa evantai”, solutie pentru cei cu venituri mici sau care au nevoie de adapost?
Care sunt cele mai solicitate tipuri de proiecte de casa in 2019 si de ce Care sunt cele mai solicitate tipuri de proiecte de casa in 2019 si de ce
Locuintele micro-compacte Locuintele micro-compacte

Vezi mai multe articole