Cladirea Academiei Militare din Bucuresti

Academia Militara

01 septembrie, 2003

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Amplasata pe cornisa de la sudul Dambovitei, cladirea beneficiaza nu numai de o pozitie dominanta, dar si de perspectiva deschisa de larga esplanada cu spatii verzi, fantani arteziene si un impunator monument dedicat eroilor patriei.

Inaugurat in decembrie 1939, edificiul a fost realizat dupa planurile arhitectului Duiliu Marcu, care l-a conceput in linii sobre adecvate destinatiei sale. El are o fatada ampla, tratata simetric, cu elementele de colt puternic decrosate si cu un corp central suprainaltat, prevazut cu pilastri, in care se afla intrarea principala.

Ansamblul construit consta din cladirea principala si o serie de pavilioane care se inscriu intr-o incinta rectangulara. Academia dispune de numeroase sali de cursuri, un amfiteatru cu 450 locuri, biblioteca, birouri ale directiei invatamantului superior militar si ale administratiei.

In dreapta intrarii se afla o placa de marmura care aminteste faptul ca pe 24 si 25 august 1944 aici s-au dat lupte crancene impotriva sediului misiunii militare germane, instalat in aceasta cladire, unde se adunasera fortele armatei hitleriste din intreg orasul.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Transparenta in mobilier Transparenta in mobilier
Curtea Veche Curtea Veche
Personalizarea casei: tapetul si tabloul canvas Personalizarea casei: tapetul si tabloul canvas
ROCAD –  Celebrarea Scolii de Arhitectura din Romania ROCAD – Celebrarea Scolii de Arhitectura din Romania
Semineul cu flacara 3D si dotari de ultima generatie Semineul cu flacara 3D si dotari de ultima generatie
Concurs Misiunea Casa – Castiga o invitatie la conferinta ROCAD Concurs Misiunea Casa – Castiga o invitatie la conferinta ROCAD

Vezi mai multe articole