Design de apartament pentru oameni creativi

13 februarie, 2015

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Exista doua moduri de a-ti decora apartamentul/locuinta: poti alege varianta sigura, deloc indrazneata, care iti asigura un minim de estetica, sau poti alege sa fii creativ si sa obtii un design iesit din comun, care emana energie din fiecare colt al camerelor. In continuare va vom prezenta 2 apartamente amenajate intr-un mod creativ pentru oameni creativi, desigur.

Asupra primului apartament si-au pus amprenta cei de la NORDES Design Group. La o prima vedere, pare doar un alt apartament decorat si construit in stil minimalist, in care s-au folosit doar culori neutre, precum griuri si variatii de alb. Dar acesta iese in evidenta prin petele de culoare date de tablourile ce portretizeaza super eroi in ipostaze neobisnuite. Acest contrast ii asigura acel element aventuros care il scoate din randul apartamentelor trase la indigo.

Dar contrastul dintre culorile neutre si cele vivide nu se opreste la aceste tablouri. O solutie de design foarte practica si estetica in acelasi timp este instalarea unui sistem de proiectie video pe unul dintre peretii living room-ului: practica pentru ca inlocuiesti televizorul cu o alternativa mult mai eficienta (ganditi-va la toate serile de film pe care le puteti organiza la voi acasa), si estetica pentru ca poti proiecta pe acest perete orice opera de arta vizuala care te incanta, cum ar fi tablouri, videoclipuri, fotografii etc.

Pentru dormitor s-a mers pe aceeasi linie cromatica neutra si nelipsita pata de culoare oferita de un tablou in stil pop art. Simplu si de efect.

Al doilea apartament este gandit de arhitectii de la Unikat Lab. Spre deosebire de primul, acesta combina ceva mai multe culori pentru a obtine o cromatica atractiva din punct de vedere estetic. Culorile vivide, nuantele de albastru si verde, complimenteaza intr-un mod armonios elementele de mobilier ce isi trag inspiratia din texturile naturale, cum ar fi cea a lemnului.

Un alt factor ce diferentiaza acest apartament sunt unghiurile create de constructia peretilor si de constructia mobilei, in general. Cu unghiuri ascutite si obtuze ce te proiecteaza in viitor, aceste optiuni sunt detinate doar celor care reusesc sa se rupa de traditie si sa se aventureze in necunoscutul designului interior.

Intotdeauna ai de facut o alegere atunci cand intentionezi sa iti redecorezi locuinta. Desigur, redecorarea este foarte subiectiva, insa daca vrei sa impresionezi prin creativitate si inovatie, tendintele prezentate mai sus trebuie privite ca o lucrare de referinta.

 

Sursa articol si poze: Home-designing.com

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Un alt design, o alta abordare - placile ceramice Un alt design, o alta abordare - placile ceramice
Cel mai mare pod din lume poate rezista unui atac cu bomba Cel mai mare pod din lume poate rezista unui atac cu bomba
Crooked House - casa incovoiata Crooked House - casa incovoiata
Transparenta in mobilier Transparenta in mobilier
Lampile Berger - design, arome, igiena Lampile Berger - design, arome, igiena
Idei primavaratice de cadouri pentru casa Idei primavaratice de cadouri pentru casa

Vezi mai multe articole