Accesoriile din fier forjat

09 septembrie, 2011

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Fierul forjat a devenit unul dintre cele mai apreciate materiale pentru decorul interior al casei. Daca pana acum era des intalnit la exterior, mai mult pentru porti si grilaje, destul de timid in piese de mobilier pentru gradinile de la noi, acum este tot mai
Fier forjat
fier forjat
prezent in interioarele moderne sub forma de accesorii care definesc stilul casei. Si cum cele mai de efect accesorii sunt corpurile de iluminat, fierul forjat s-a pliat perfect pe abordarea si designul acestor produse.
Lampi, lampadare, lustre si plafoniere dau acum rafinament interiorului intr-o combinatie care a devenit clasica, sticla cu fierul forjat. Lumina joaca un rol foarte important in interiorul unei case si alegerea corpurilor de iluminat potrivite se face tinand cont de utilitatea lor.
 
Specialistii in amenajari recomanda de regura un numar impar de corpuri de iluminat intr-o incapere, prin urmare solutia ideala este alegerea unui lampadar cu picior asezat direct pe pardoseala plus doua lampi pentru mobilier. De exemplu, daca folositi lampadarul ca obiect decorativ, atunci marimea nu prea conteaza. Daca rolul unui corp de iluminat este de a asigura o lectura placuta seara, atunci trebuie sa tineti cont de dimensiunile acestuia, intensitatea luminii pe care o poate oferi si locul in care va fi asezat. Intr-un living spatios sau intr-o camera pe care ati transformat-o in biblioteca, un lampadar din fier forjat cu bulb din sticla mata, asezat langa un fotoliu confortabil, poate accentua frumusetea cartilor, oferind in acelasi timp un aer misterios incaperii.
 
Eleganta fierului forjat poate fi o optiune pentru amenajarea intregii case, fiind finisajul care se preteaza la asocieri cu multe alte materiale naturale, de la sticla, lemn, impletituri din fibre vegetale pana la ceramica si piatra in stare bruta. Sunt piese care atrag privirile ca un magnet, iar musafirii dumneavoastra vor sesiza prezenta lor inca de la intrarea in casa. Daca holul casei vi se pare greu de amenajat, fierul forjat este materialul ideal pentru schimbarea unui decor anost. Un cuier suspendat, o consola de dimensiuni reduse si o simpla oglinda cu suport din fier forjat, pot schimba radicat un spatiu pe care l-ati considerat initial neutilizabil.
 
In concluzie, acest material dur, rezistent si totusi fin la prima vedere, poate decora orice spatiu din casa dumneavoastra, fie ca vorbim de un loc restrans, fie ca este vorba de amenajarea unui spatiu generos, precum living, dormitor si chiar extins catre exterior, gradina, curte sau terasa.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

5 lucruri de care ai nevoie intr-un apartament mic 5 lucruri de care ai nevoie intr-un apartament mic
Panouri decorative pentru interioare speciale Panouri decorative pentru interioare speciale
Tabloul canvas - detaliul final al decorarii Tabloul canvas - detaliul final al decorarii
Brad artificial de Craciun - verde sau alb, ce varianta alegeti? Brad artificial de Craciun - verde sau alb, ce varianta alegeti?
Aplicarea vopselei - o etapa importanta in obtinerea designului dorit Aplicarea vopselei - o etapa importanta in obtinerea designului dorit
Case de colectionari - Partea I Case de colectionari - Partea I

Vezi mai multe articole