on

Acoperisul si fortele naturii

26 martie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Unul dintre cele mai importante elemente ale unei case este acoperisul, iar constructia acestuia trebuie planificata in cel mai mic detaliu. Un acoperis rezistent trebuie sa ofere o siguranta sporita impotriva actiunii factorilor de mediu.

Astfel, principalul rol al unui acoperis metalic este mentinerea in exterior a rezultatului temperaturilor extreme si a intemperiilor – ploaie, zapada, vant, temperaturi extreme - pe o perioada cat mai lunga de timp.  Acest lucru este posibil insa doar daca se folosesc materiale rezistente la acesti factori, iar imbinarile, jonctiunile si orificiile sunt etansate corespunzator.

La constructia unei case se tine intotdeauna seama de incarcarile provenite de la vant, zapada si apa. In functie de aceste incarcari se va configura structura de rezistenta a casei, a acoperisului si se vor stabili mai multe detalii precum: inclinatiile de versanti, sectiunile si tipurile care formeaza osatura structurii de acoperis, tipul de invelitoare etc. O atentie sporita trebuie acordata sistemului de drenaj al apei pluviale. Pentru ca apa de pe acoperis sa se evacueze rapid este nevoie de un sistem de drenaj dimensionat eficient, iar acest lucru este facut de specialisti. Panourile de tigla metalica Gladiator se monteaza in sistem clasic, de la dreapta la stanga si de jos in sus; sunt prevazute in zona de suprapunere longitudinala cu doua canale capilare pentru drenare. In acelasi timp, geometria panourilor de tigla Colosseum contribuie la cresterea rezistentei profilului, asigurand in acelasi timp o capacitate rapida de evacuare a apei la nivelul acoperisului si de degajare a masei de zapada.

Revenind la durabilitatea acestora, producatorii ofera sisteme de acoperisuri cu garantie cuprinsa intre 10 si 50 de ani, insa aici trebuie tinut cont si de protectii. Protectia este stratul care protejeaza de rugina, de radiatii ultraviolete si de factorii corozivi miezul de otel al tiglei metalice. In functie de mediul in care este amplasata constructia, unele protectii ofera o garantie a culorii de pana la 25 de ani, iar garantia la coroziune este de pana la 50 de ani.

Calitatea materialelor din care este realizat acoperisul este esentiala, insa o importanta la fel de mare trebuie acordata montajului. Este recomandat ca montajul sa fie facut de profesionisti deoarece acestia se ocupa nu doar de instalare ci fac calcule si masuratori astfel incat acoperisul sa nu fie smuls de pe casa la prima furtuna. La nivelul acoperisului pot exista forte de presiune sau suctiune produse de intensitatea curentului de aer, iar specialistii cunosc faptul ca acoperisul cu inclinatie mare, de peste 40 grade, este mai rezistent la furtuni puternice in timp ce un acoperis cu panta mica se opune mai putin vantului, dar poate fi smuls. Un acoperis metalic montat corespunzator va asigura o protectie un timp indelungat in fata naturii.

Acest articol va este oferit de catre Specialistii WETTERBEST.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Cum sa construiesti un acoperis pas cu pas Cum sa construiesti un acoperis pas cu pas
Alegerea si montarea sistemului pluvial – a doua parte Alegerea si montarea sistemului pluvial – a doua parte
Proiectarea acoperisului. Etape si aspecte de care trebuie sa tinem cont Proiectarea acoperisului. Etape si aspecte de care trebuie sa tinem cont
Mansarda - un loc doar al tau Mansarda - un loc doar al tau
Importanta montarii corecte a parazapezilor pe acoperis Importanta montarii corecte a parazapezilor pe acoperis
Un spatiu verde pentru fiecare - dreptul fiecarui orasean Un spatiu verde pentru fiecare - dreptul fiecarui orasean

Vezi mai multe articole