on

Cum sa alegem tigla metalica? 5 aspecte cheie

22 decembrie, 2020

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Asa cum probabil ai remarcat deja, acoperisul din tigla metalica a devenit principala optiune a celor care vor sa aiba o casa cu acoperis rezistent, durabil si frumos.

 

Daca si tu iei in considerare ideea de a inlocui acoperisul casei tale si te gandesti la tigla metalica, vei descoperi ca pe piata exista o multitudine de solutii care ingreuneaza foarte mult procesul decizional. Fiind, de departe, cel mai vandut material pentru acoperisuri, e normal ca producatorii sa incerce sa ofere cat mai multe alternative in ceea ce priveste culorile disponibile, forma, grosimea etc..

 

Cum stii, deci, ca alegi cea mai buna tigla metalica pentru acoperisul casei tale? Acesta e raspunsul pe care iti propunem sa incercam sa il gasim impreuna in cele ce urmeaza.

 

In general, specialistii in constructii tin cont de 5 aspecte cheie, in functie de care evalueaza produsul ales.

 

Iata, asadar, care sunt cele 5 aspecte cheie de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi tigla metalica.

 

Durabilitatea si rezistenta la conditiile meteorologice

 

Durabilitatea este primul criteriu in functie de care ar trebui sa evalueazi tigla metalica aleasa. Acoperisul este, in sine, o investitie financiara majora, asa ca e normal sa iti doresti ca acesta sa reziste pentru o perioada indelungata de timp.

 

Durabilitatea acoperisului este strict legata de calitatea materialului ales. Cu cat materialul din care este realizata tigla metalica este mai rezistent, cu atat acoperisul va fi mai durabil.

 

Recomandarea noastra este tigla metalica din otel suedez marca SSAB, de la RoofArt. Otelul suedez din care este confectionata tigla metalica de la RoofArt este un material care a fost testat timp de peste 40 de ani in diverse zone geografice, astfel ca durabilitatea acestuia si rezistenta la toate conditiile meteo sunt garantate de certificari internationale.

 

Rezistenta la deteriorari mecanice si la coroziune

 

Rezistenta la deteriorarile mecanice este un alt factor care trebuie luat in considerare atunci cand alegi tigla metalica pentru acoperisul casei tale. Vorbim aici despre rezistenta la zgarieturile datorate transportului, manevrarii sau montajului, zgarieturi superficiale dar care daca deterioreaza o tigla metalica de calitate mica, acestea pe langa facptul ca vor fi vizibile dar vor penetra si straturile de protectie ajungand la miezul de otel. De aici foarte usor poate aparea coroziunea. In cazul RoofArt, tigla metalica are la baza o foaie de otel de duritate mare, protejat pe ambele parti de straturi de zinc, straturi de pasivizare, straturi de grund in aceeasi culoare ca si vopseaua si, pe partea superioara, de un strat de vopsea cu proprietati bio. In general, pentru a evita sa alegi produse care se pot dovedi ulterior foarte sensibile la deteriorarile mecanice este de preferat sa alegi produse din portofoliul unor firme care au o reputatie impecabila si care sunt girate de recomandarile a zeci de mii de clienti multumiti, precum RoofArt.

 

Calitatea otelului

 

Asa cum aminteam anterior, daca iti doresti un acoperis durabil, care sa reziste pentru o perioada indelungata de timp, este important sa alegi tigla metalica dintr-un material foarte rezistent, precum otelul nordic. Acorda atentie, de asemenea, grosimii foii de otel. In functie de particularitatile acoperisului si de modelul de invelitoare metalica ales, este recomandat ca foaia de otel sa fie mai groasa de 0,5 mm. In cazul RoofArt, produsele realizate pot fi usor verificate din punct de vedere al originii materiei prime. Pe spatele panourilor de tigla metalica si pe materialul folosit la sistemul pluvial, exista marcajele producatorului de otel, SSAB, insemne ce nu pot fi sub nicio forma sterse sau indepartate.

 

Termenul de garantie

 

Garantia oferita de producator este un alt element cheie care trebuie analizat cu atentie atunci cand alegi tigla metalica pentru acoperisul casei tale. RoofArt, de exemplu, ofera garantii extinse pentru tigla metalica pe care o comercializeaza, ceea ce iti ofera siguranta suplimentara ca produsul achizitionat respecta cele mai inalte standarde de calitate si rezistenta din domeniu, respectiv, 40 de ani la coroziune si 30 de ani pentru mentinerea culorii initiale.

 

Forma si inclinatia acoperisului

 

Tigla metalica este un material potrivit pentru acoperisurile cu panta mai mare de 14°, limita superioara de inclinatie putand fi chiar si de aproape 90°. In ceea ce priveste forma acoperisului, tigla metalica se pliaza pe o gama variata de forme: de exemplu, va face casa buna atat cu un acoperis in patru ape, cu o apa, cu pante inegale, dar si cu un acoperis de tip terasa, cu forma complexa sau cu panta curba.

 

Indiferent de tipul de tigla metalica ales, va trebui sa tii cont de recomandarile producatorului.

 

Asadar, acestea sunt principalele aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand alegi tigla metalica pentru acoperisul casei tale.

 

Un acoperis este, asa cum aminteam in paragrafele anterioare, o investitie financiara majora, asa ca alegerea materialelor nu ar trebui niciodata tratata cu superficialitate pentru ca de rezistenta acoperisului depinde, in cele din urma, siguranta persoanelor pe care le adaposteste locuinta respectiva.

 

In concluzie, inainte de a lua o decizie de achizitie aloca-ti suficient timp pentru a analiza cu atentie variantele disponibile pe piata si ulterior alege acea alternativa care se pliaza cel mai bine pe nevoile si exigentele tale. Succes!

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Wetterbest® - prima fabrica romaneasca care poate forma tinichigii de sisteme de acoperisuri si invelitori Wetterbest® - prima fabrica romaneasca care poate forma tinichigii de sisteme de acoperisuri si invelitori
O invelitoare beton O invelitoare beton
Oaza verde de pe acoperis Oaza verde de pe acoperis
Acoperisul ventilat din sindrila bituminoasa: mai rezistent si etans cu pastila termoadeziva Acoperisul ventilat din sindrila bituminoasa: mai rezistent si etans cu pastila termoadeziva
Acoperisul - sistemele parazapada Acoperisul - sistemele parazapada
Sfaturi privind refacerea acoperisului Sfaturi privind refacerea acoperisului

Vezi mai multe articole