Acordati-i parchetului atentia necesara

17 septembrie, 2008

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Am inceput saptamana trecuta prezentarea produselor Azur folosite pentru finisarea suprafetelor speciale din interiorul locuintei dumneavoastra. Va promiteam atunci ca vom dedica un articol special substantelor dedicate acoperirii lemnului, mai ales ca acesta este unul dintre materialele comune in multe dintre case. Din ce in ce mai multi oameni isi pun parchet, lambriuri sau scari interioare din lemn. Astfel incat, este absolut necesar sa ne tinem de cuvant.
 
Incepem cu chitul de cutit pe baza de apa, Roua, care umple defectele de suprafata din lemn, in vederea obtinerii de suporturi netede pentru finisarea ulteriora. Destinat pentru uniformizarea suprafetelor din lemn cu denivelari medii - pana la 1.5 mm - se aplica foarte usor si pe suprafete verticale. Pentru denivelari mai mari se recomanda chituirea zonala, in straturi succesive, cu uscare si slefuire intre straturi.
Este un produs pastos, care, dupa uscare formeaza pelicule mate, dure, ce se pot slefui usor . Chitul se poate nuanta usor in functie de suportul lemnos pe care se aplica. Acesta fabricat pe baza de emulsie acrilica, umpluturi si adjuvanti specifici. Se aplica in 2-3 straturi cu un spaclu umezit cu apa, astfel incat grosimea peliculei sa nu depaseasca 1.5
 
mm. Produsul se poate dilua cu apa in proportie de 5% in functie de consistenta. Intervalul de aplicare intre straturi este de minim 2 ore. Puterea de acoperire este de 1-1,2 kg/4 mp/strat si se usuca in 4 ore la o temperatura media de 21 grade C.

Oricine are parchet in locuinta stie cat de important este ca acesta sa fie protejat, mai ales daca vorbim despre cel clasic, din lemn. Un produs care va poate ajuta sa va protejati investitia este Palux - Lac pentru parchet. Destinat pentru finisarea transparenta in scop decorativ si de protectie a suprafetelor din parchet si a dusumelelor din diverse esente lemnoase, acest produs confera podelei rezistenta ridicata la abraziune, trafic, uzura si apa. In plus este usor de aplicat, are aderenta buna la suport, iar pelicula formata este dura si elastica in acelasi timp, conferind astfel un timp indelungat de exploatare.
Palux este un lac alchidic transparent in doi componenti, produs pe baza de rasina alchidica in solutie si rasina aminica. Intarirea se face cu Solutia II Palux (seria L 006-25). Se prepara un amestec de 100 parti masa lac Palux si 10 parti masa Intaritor (Solutia II Palux). Amestecul se aplica nediluat, in 2-3 straturi, cu o pensula.
Puterea de acoperire este de 10-12 mp/l amestec (lac Palux si Solutia II Palux)/strat si se usuca in 24 de ore la o temperatuta de 23 grade Celsius.
Superpalux este deasemenea un lac pentru parchet, gata de aplicat, dar este un produs monocomponent. Pe langa rezistenta ridicata la abraziune, trafic, uzura, Superlux protejeaza lemnul si de agenti de patare si agenti chimici: ceai, cafea, apa, alcool etilic, amoniac. Pelicula formata este dura si elastica, cu un timp de exploatare indelungat se este foarte aderenta la suport. Acest lac este disponibil in doua variante: mat si superlucios.
Produsul, fabricat pe baza de rasina alchidica uretanizata in solutie, se aplica in 2-3 straturi, nediluat, cu pensula sau rola, iar cu un litru de produs se acopera o suprafata de 11-15 mp.
Ecopalux, un alt lac pentru parchet fabricat de Azur, este un produs pe baza de apa, cu rezitenta ridicata la  agenti uzuali de patare: apa, ceai, cafea, detergenti, etc. Materialul, ecologic dealtfel, este nepoluant, fara miros, usor de aplicat, cu aderenta foarte buna la suport si are un timp de exploatare indelungat formand o pelicula dura si elastica in acelasi timp. Dupa aplicarea mai multor straturi, lemnul capata un luciu mai ridicat decat in cazul folosirii lacurilor clasice. Puterea de acoperire este de 8-10 mp/l/strat, iar timpul de uscare de 24 ore la 23 grade Celsius.
Oferta Azur pentru produse care protejeaza si decoreaza lemnul nu este foarte mare, dar fiecare produs are particularitati care pot face fata cu succes aproape oricarei cerinte. O oferta complexa pentru materiale dedicate finisajelor de interior are si Dyo, dar despre acestea vom vorbi in articolele urmatoare.
 
Citeste si articolul: Cum sa va alegeti parchetul!
Citeste si articolul: Montarea parchetului

Adauga un comentariu


1 Comentariu

dansy

23 aprilie, 10:33

pentru evitarea umezelii inainte de montarea parchetului masiv ce este recomandat sa se aplice pe sapa din beton?Se poate aplica vopsea cauciucata?Si daca da aceasta este compatibila chimic cu adezivul pe care il folosesc( adeziv Moment de la Henkel?

Alte articole

Alegerea parchetului Alegerea parchetului
Webinar | Totul despre sape Webinar | Totul despre sape
Mocheta - Fiecare detaliu conteaza Mocheta - Fiecare detaliu conteaza
Ce este pardoseala epoxidica Ce este pardoseala epoxidica
Cum sa va alegeti parchetul Cum sa va alegeti parchetul
Montarea parchetului Montarea parchetului

Vezi mai multe articole