on

“Compartimentarea cu gipscarton se face inainte sau dupa turnarea sapei peste incalzirea in pardoseala?”

13 aprilie, 2018

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Se intampla de cele mai multe ori ca majoritatea intrebarilor despre executarea corecta a unor lucrari de construire sau amenajare sa apara pe parcursul operatiunii si nu inaintea demararii acesteia. Ce e de facut cand se intampla asta? Apelezi la un specialist, desigur. Asta a facut si Narcis B, un cititor care ne-a solicitat sfatul in legatura cu turnarea sapei peste incalzirea in pardoseala.

“Am parcurs forumul si, am vazut raspunsurile dumneavoastra, dar am si eu o intrebare la care sper sa imi oferiti un raspuns. Daca se va monta profilul UD pe sapa peste incalzirea in pardoseala (avand in vedere ca aceasta se poate dilata/contracta in functie de sezon), nu reprezinta aceasta un risc? Observ ca una dintre solutiile oferite de dumneavoastra in acest post spune ca profilele pentru pereti se vor monta dupa ce sapa peste incalzirea in pardoseala a fost turnata. Astept mesajul dvs, intrucat reprezinta o etapa pe care urmeaza sa o efectuez la casa si de care sunt interesat, intrucat constructorul sustine ca sapa trebuie turnata doar dupa ce peretii de gipscarton au fost montati (profilele UD pt structura de jos), iar eu nu sunt ferm convins”, a fost mesajul scris de Narcis B.

In primul rand, intr-o situatie precum cea semnalata de cititorul nostru, lucrarea depinde foarte mult de autorul manoperei, dar si de ordinea unor lucrari. In teorie, sapa poate fi turnata atat inainte de montarea peretilor de rigips, cat si dupa aceasta operatiune. In cazul in care vor fi lucrati intai peretii, acestia ar trebui ridicati la cota sapei sau cat mai aproape de aceasta. In situatia in care se va incepe cu pardoseala, trebuie avuta in vedere pozitionarea incalzirii prin pardoseala, mai precis a circuitelor, pentru a nu risca perforarea acestora din cauza neglijentei.
Pentru ca, totusi, problema ridicata de cititorul nostru necesita si un raspuns final, experientele anterioare recomanda intai executarea compartimentarilor, dupa care pot fi realizate si inchiderile.

daca ai si tu intrebari pe acest subiect sau pe oricare altul legat de construirea si amenajarea locuintei, te invitam sa te alaturi uneia dintre discutiile de pe forumul nostru: http://www.misiuneacasa.ro/forum/forum.php

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Pardoselile flotante - detalii generale Pardoselile flotante - detalii generale
Placi mai mari, pentru detalii mai fine Placi mai mari, pentru detalii mai fine
Curatarea covoarelor Curatarea covoarelor
Enigma gresiei "umflate" Enigma gresiei "umflate"
Cum sa obtii o pardoseala de calitate la tine acasa Cum sa obtii o pardoseala de calitate la tine acasa
Montarea tipurilor de parchet Montarea tipurilor de parchet

Vezi mai multe articole