on

Webinar | Totul despre sape

12 februarie, 2021

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Dovada a existentei noastre, a tehnicilor de constructii antice sau inovatoare, martore mute atat la fericirea, cat si la tristetea care ne inconjoara, uneori cladirile din jurul nostru fac eforturi uriase pentru a rezista atat vremurilor, cat si vremii. Daca pentru multi dintre noi, renovarea este o strategie vitala pentru a stimula cresterea confortului, reducerea costurilor cu energia si respectarea mediului inconjurator, pentru toti dintre noi ar trebui sa fie absolut vital sa construim responsabil inca de la inceput.

 

Dupa cum bine stii, misiunea noastra este aceea de a impartasi cu tine din secretele amenajarilor de calitate. Iar de curand s-au alaturat scopului nostru specialistii Mesteri Locali, platforma online care conecteaza proprietari care au nevoie sa realizeze lucrari de reparatii si renovari cu meseriasii din zona. Astfel, daca esti electrician, zugrav, instalator, constructor, arhitect, tamplar, peisagist ori detii o firma de curatenie si iti doresti sa beneficiezi de o mai buna vizibilitate in mediul online, care sa te ajute sa iti extinzi afacerea si sa iti gasesti mult mai repede si mai usor noi clienti, o poti face simplu, usor si mai ales in mod gratuit pe Mesteri Locali.

 

Pentru ca in cadrul etapelor de construire a unei locuinte, mai precis in cadrul etapelor de finisare a pardoselilor interioare sau exterioare, sunt necesare lucrari de indreptare si nivelare, consideram ca este absolut necesar sa discutam despre sape.

 

Ce este sapa?

 

Sapa este un strat compus dintr-un amestec de ciment, nisip si apa care se toarna, de obicei, peste o placa de beton din structura unei constructii, cu rolul de a o egaliza, de a umple golurile sau de a o aduce la un anumit nivel.

 

De ce este necesara turnarea unui astfel de strat?

 

Avand in vedere continutul betonului, format din sorturi de pietris si nisip amestecate cu ciment si eventual aditivi, suprafata acestuia nu poate fi una foarte plana si potrivita pentru aplicarea directa a finisajelor. In plus, in economia unei case este necesara inglobarea unor elemente de instalatii electrice, termice, de comunicatii ori anumite izolatii termice si fonice. Din aceste motiev se impune utilizare unui strat intermediar de egalizare a pardoselilor interioare sau exterioare, care sa permita inglobarea diverselor instalatii si, in acelasi timp, sa creeze conditii optime pentru aplicarea straturilor de finisare.

 

Sapele disponibile pe piata din Romania sunt de mai multe feluri, fiind impartite in mai multe categorii in functie de modul de aderenta, dar si de compozitie. De asemenea, unele sunt recomandate a fi folosite in cadrul constructiilor rezidentiale, iar altele in cele industriale.

 

Avand in vedere multitudinea de sape disponibile, dar si faptul ca o sapa turnata gresit declanseaza o serie de probleme, este important ca inainte de utilizare sa detii cat mai multe detalii despre produsul achizitionat.

 

Astfel, impreuna cu specialistii Misiunea Casa, Mesteri Locali si Murexin te invitam sa te inregistrezi si sa participi gratuit la Webinarul “Totul despre sape”, care se va desfasura pe 22 Februarie 2021, ora 19:00.

 

Pentru a participa, te rugam sa completezi acest formular. Iar daca participarea ta este una activa, vei putea beneficia de un profil de Partener de Incredere Misiunea Casa complet gratuit pentru tine sau compania ta.

 

 

Prezentarea, insotita si de o sesiune de intrebari si raspunsuri, va dura aproximativ 90 de minute. Timp in care, alaturi de specialistii Mesteri Locali si Murexin, vom atinge urmatoare puncte:

 

 • Ce este sapa si care este rolul ei;
 • Cate tipuri de sapa exista pentru domeniul rezidential;
 • Cum alegem tipul de sapa;
 • Operatiuni premergatoare pentru turnarea sapei;
 • Termoizolarea suprafetelor orizontale inainte de turnarea sapei;
 • Modul de preparare si turnare a sapei. Sapa mecanizata sau sapa turnata manual;
 • Inglobarea instalatiilor in stratul de termoizolatie sau in stratul de sapa;
 • Armarea sapei;
 • Acoperirea sapei cu materialele de finisaj;
 • Protectia sapei la exterior.

 

La Webinar vor participa:

 • Viorel Stanculescu - Inginer Specialist Misiunea Casa;
 • Bogdan Trifu - Director Tehnic Murexin;
 • Dorian Lupu - Head of Business Development Mesteri Locali;
 • Calin Diaconu – Project Manager Misiunea Casa.

 

Webinarul se va desfasura online prin intermediul platformei ZOOM. Pentru a putea intra in conferinta este necesar: fie sa instalezi aplicatia pe mobil sau PC, fie sa iti creezi un cont Zoom si intri in conferinta direct din browser. Cei inregistrati vor primi luni, 22 februarie 2021, pe e-mail linkul de conectare.

 

Eventuale intrebari legate de subiectul Webinarului - SAPE - le puteti trimite inainte, in timpul sau dupa terminarea webinarului pe adresa contact@misiuneacasa.ro.

 

Nu uita sa te inregistrezi completand acest formular!

 

Acest Webinar este dedicat Specialistilor in Constructii - arhitecti, ingineri constructori, instalatori, mesteri si meseriasi. In acelasi timp, vor avea de aflat lucruri interesante pasionatii DIY, precum si beneficiarii finali. In cazul in care ai prieteni interesati de acest subiect, poti trimite acest formular si catre ei! Multumim!

 

Despre Murexin

Murexin este compania care inca de infiintare a dezvoltat solutii si produse inovatoare care sa rezolve problemele tot mai complexe aparute odata cu dezvoltarea constructiilor civile si industriale. Gama de produse oferite de Murexin este foarte variata. Spre exemplu:

Murexin Constructii / Bautechnik  cuprinde mortare, acoperiri peliculogene pentru pardoseli si multe altele ce confera arhitectilor si proiectantilor suportul perfect.

Murexin placaje ceramice / Fliesenverlegetechnik cuprinde produse compatibile in sistem, ce raspund solicitarilor ridicate, incepand de la pregatirea suportului pana la produse speciale pentru intretinere si curatare.

In Murexin pardoseli calde / Klebetechnik, regasim produse pornind de la masele de nivelare pana la solutii de lipire si sigilare a suprafetelor interioare.

Murexin finisaje / Anstrichtechnik va pune la dispozitie produse pentru fatada, vopsele pentru spatiile interioare, solutii profesionale pentru finisarea lemnului, a metalului, betonului si multe altele.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Galeria Buhara | Structura si culoarea chilimurilor Galeria Buhara | Structura si culoarea chilimurilor
Pardoseala din chirpici Pardoseala din chirpici
Dusumeaua este din nou la moda Dusumeaua este din nou la moda
Normele tehnice de clasificare a placilor ceramice (I) Normele tehnice de clasificare a placilor ceramice (I)
Parchet laminat peste parchet laminat: cum se poate monta Parchet laminat peste parchet laminat: cum se poate monta
Faianta din casele noastre Faianta din casele noastre

Vezi mai multe articole