on

Adauga eleganta atemporala casei tale cu mobilier si elemente din fier forjat

22 noiembrie, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Cand vine vorba de decoratiuni interioare si mobilier, fierul forjat nu pare sa fie aproape niciodata prima optiune. Cu toate acestea, finisajele din fier forjat reprezinta in continuare o varianta sigura pentru proprietarii care isi doresc in locuintele lor piese unicate, elegante si foarte rezistente.

Practic, fierul forjat reprezinta o optiune ideala atat pentru exterior, cat si pentru interior, indiferent de incapere. Acest element clasic permite decorarea in mai multe stiluri, de la clasic sau antic la rustic sau modern. In plus, prelucrarea exclusiv manuala permite modelarea stilului acestor obiecte rafinate de feronerie.

Mobilierul - potrivit in oricare camera

Pentru amenajarea unei camere de zi, fierul forjat poate fi folosit pentru mai multe obiecte decorative. O masuta din fier forjat, cu o suprafata de sticla care sa permita observarea modelului, reprezinta o alegere inspirata pentru o incapere des frecventata. De preferat ar fi ca un astfel de element sa nu fie solitar intr-o camera, ci sa fie insotit si de alte ornamente in acelasi stil, precum candelabrele din fier forjat, sfesnicele sau ramele de tablou.

In dormitor stim cu totii ca rolul principal este al patului. Iar daca acesta este realizat din fier forjat, proprietarul va avea nu doar garantia unei piese foarte rezistente, ci si avantajul unui obiect de mobilier cu design deosebit. Imaginea de ansamblu a dormitorului poate fi completata cu o galerie din fier forjat, care va intari imaginea ferma, dar totusi sofisticata, a camerei rezervate odihnei.

Liniile curbe si delicate din design-ul mobilierului din fier forjat ofera o eleganta atemporala unei case, fapt dovedit secole de-a randul de prezenta acestui material in case marcante. Practic, vorbim despre un element fara varsta, care pare a nu se demoda vreodata.

Designerii atrag atentia, insa, asupra faptului ca prea multe elemente decorative din fier forjat pot schimba in mod negativ aspectul general al unei locuinte, astfel ca este indicata alegerea cu masura a acestora. De asemenea, trebuie acordata o atentie sporita in ceea ce priveste calitatea materialului utilizat. Fierul forjat poate fi confundat cu fonta, insa acest din urma amestec prezinta o fragilitate evidenta la o privire minutioasa a detaliilor. O caracteristica specifica fierului forjat este aceea ca nu pot exista doua piese perfect identice, datorita prelucrarii manuale, in timp ce piesele din fonta pot fi “gemene”, in urma prelucrarii cu ajutorul matritelor din turnatorii.

Miza pe accesorii

Amplasarea unor obiecte din fier forjat in diverse incaperi ale locuintei nu ar fi completa fara cateva accesorii in acelasi ton. Astfel, un proprietar poate opta pentru sfesnice, candelabre, aplice, ghivece, jardiniere sau cuiere realizate din acelasi material, pentru o coeziune a spatiului. Daca vorbim despre amenajarea gradinii, pe langa masa si scaune, adaugarea unor elemente din fier forjat precum decoratiunile in forma de animale sau corpurile de iluminat va aduce plusul de stil dorit.

De asemenea, in bucatarie pot aduce eleganta inclusiv componentele mici, cum ar fi manerele si balamalele dulapurilor sau clantele usilor.

Asadar, folosirea obiectelor din fier forjat este o solutie de luat in seama pentru toate persoanele care doresc sa refaca intr-un mod spectaculos aspectul propriei locuinte. Iar pentru mai multa inspiratie, exista distribuitori precum Domafon, care ofera consultanta si solutii in ceea ce priveste achizitionarea pieselor de mobilier din fier forjat de cea mai buna calitate.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tipuri de lemn pentru mobila Tipuri de lemn pentru mobila
Cum alegi mobilierul potrivit pentru locuinta ta?! Cum alegi mobilierul potrivit pentru locuinta ta?!
Baldachinul Baldachinul
Accente rustice in case moderne Accente rustice in case moderne
Sisteme de glisare pentru un dressing modern Sisteme de glisare pentru un dressing modern
Tipuri de lemn romanesc pentru fabricarea mobilei Tipuri de lemn romanesc pentru fabricarea mobilei

Vezi mai multe articole