on

Cum alegi cabina de dus

26 august, 2019

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Atunci cand spatiul din baie nu iti permite instalarea unei cazi de bai, cabina de dus este combinatia ideala intre confort si eficienta. Pe piata vei gasi o gama variata de modele din care sa alegi, dar trebuie sa te asiguri ca varianta pe care o vei alege corespunde nevoilor tale si va rezista o perioada cat mai mare de timp.

  1. Spatiul disponibil

Tine cont atat de dimensiunea, cat si de forma spatiului disponibil. In ceea ce priveste forma cabinei de dus, poti opta pentru una dreptunghiulara, patrata, rotunda si chiar asimetrica.

  1. Dimensiunea cabinei de dus

Chiar daca spatiul din baie este unul limitat, alege o cabina de dus care sa iti permita o utilizare facila si confortabila. Nu uita si te micile rafturi care sa iti permita amplasarea obiectelor sanitare.

  1. Modelul cabinei de dus

Cabina de dus cu cadita

Daca nu iti doresti sa renunti la ideea de cada, poti alege o cabina de dus cu cadita. Dar inainte de a o achizitiona trebuie sa te asiguri ca alegi o cadita destul de inalta sau una care este dotata cu suport pentru sezut. In functie de preferinte poti opta pentru o cabina de dus cu cadita nu foarte inalta, cabina de dus cu cadita semi-inalta, cabina de dus cu cadita inalta sau cabine de dus cu cadita inalta si suport pentru sezut.

Cabina de dus fara cadita

Cabina de dus fara cadita este cea mai intalnita, acest lucru se datoreaza faptului ca este atat practica, cat si eleganta. Acest model poate fi instalat direct pe pardoseala – atata timp cat aceasta este putin inclinata spre sifon pentru a permite o scurgere buna a apei. In functie de spatiul in care va fi instalata vei avea nevoie de la pana la 4 panouri de sticla (montate direct pe pardoseala).

  1. Etanseitatea

Una din cele mai importante caracteristici este etanseitatea. Indiferent de modelul ales, de modul in care se imbina panourile, trebuie sa te asiguri ca modelul ales se inchide etans. Si ca toate imbinarile sunt perfecte si protejeaza corespunzator.

  1. Materialele

In functie de bugetul pe care il ai la dispozitie poti alege o cabina mai scumpa – o cabina cu peretii din sticla securizata si cadita din fibra de sticla sau policarbonat - sau o cabina mai ieftina - cabina din pereti acrilici si cadita din plastic ABS.

        6. Usile

Exista trei tipuri principale de usi de dus, batante – se deschid in interior, pliabile sau glisante.

        7. Accesorii si Dotari

In functie de preferinte, dar si de bugetul alocat poti alege si accesorii si dotari suplimentare care sa iti permita o utilizare mult mai confortabila. Poti opta pentru zona de odihna (scaun fixat de unul din pereti sau o zona plana turnata intr-unul dintre peretii cabinei). Hidromasaj, panou de comanda, radio, telefon, lumini, dusuri mobile si fixe etc.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Toaleta inteligenta – Transforma necesitatea intr-o experienta relaxanta Toaleta inteligenta – Transforma necesitatea intr-o experienta relaxanta
Cum se realizeaza iluminarea corecta a baii Cum se realizeaza iluminarea corecta a baii
Cum putem mari, aparent, o baie? Cum putem mari, aparent, o baie?
Amenajarea baii moderne, un amalgam de stiluri clasice Amenajarea baii moderne, un amalgam de stiluri clasice
Tipuri de cazi-Partea a II-a Cazile din fonta Tipuri de cazi-Partea a II-a Cazile din fonta
Cum alegi chiuveta potrivita pentru baie Cum alegi chiuveta potrivita pentru baie

Vezi mai multe articole