on

Ai dat cu lavabila peste adezivul de armare? Iata cum remediezi problema

15 august, 2017

comenteaza trimite unui prieten printeaza

In momentul cand incepi o lucrare pe cont propriu, dar experienta insuficienta in domeniul constructiilor si amenajarilor lasa loc pentru greseli, este bine sa stii ca unele dintre acestea pot fi remediate, cu indicatiile potrivite.

Este si cazul unei situatii prezentate de unul dintre cititorii Misiunea Casa. Cristian B. ne-a cerut parerea in legatura cu acoperirea cu tinci a vopselei lavabile, care fusese aplicata in mod gresit direct peste adezivul de armare. Iata mai jos mesajul acestuia:

“As avea nevoie de un sfat. Am izolat casa cu polistiren, dupa care am tras adeziv de armare, peste care, din nestiinta, am dat direct cu vopsea lavabila de exterior. As vrea sa dau un tinci, deoarece nu-mi place cum arata si nu stiu daca este posibil sau cum sa procedez. Exista vreo amorsa cu care as putea da peste vopseaua lavabila ca sa nu am probleme cand dau cu tinci? Va multumesc anticipat!”.

In aceasta situatie, recomandarea noastra a fost una simpla. In primul rand, suprafata fatadei trebuie curatata in zona deteriorata si chiar spalata, daca este incarcata cu praf si mizerie. In al doilea rand, daca vopseaua lavabila utilizata nu este una care sa impiedice aderenta tinciului, atunci acesta va fi aplicat direct pe suprafata. Este recomandata folosirea unui tinci pentru termosistem, pentru a evita aparitia fisurilor. Iar daca este de culoare alba, cu atat mai bine. In acest fel, se va obtine o suprafata mai fina, care va permite aplicarea vopselei lavabile cu amorsa specifica.

Astfel, de acum incolo, cand vei mai fi pus in fata unei situatii identice sau similare, vei sti exact cum sa procedezi. Totul ce trebuie sa faci este sa ai putina rabdare si sa cauti sfaturile potrivite pe site-ul si pe forumul Misiunea Casa.

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Intr-o noua lumina Intr-o noua lumina
Pata de culoare care te inconjoara Pata de culoare care te inconjoara
Cum sa alegi finisajul ideal Cum sa alegi finisajul ideal
Montarea spoturilor in plafon... Montarea spoturilor in plafon...
Finisajul interior - secretul frumusetii unei locuinte Finisajul interior - secretul frumusetii unei locuinte
Cum combinam culorile finisajelor de la interior Cum combinam culorile finisajelor de la interior

Vezi mai multe articole