Tapet vs vopsea lavabila

Tapet vs vopsea lavabila

26 octombrie, 2012

comenteaza trimite unui prieten printeaza

Prima zugraveala pe care mi-o amintesc din dormitorul in care am crescut, prin anii ’80, este celebrul calciu. Mai tarziu, prin anii ’90, parintii au renuntat la el, au dat jos calciul iar peretii dormitorului meu au fost acoperiti cu tapet. Iar in anii 2000 vopseaua lavabila a luat locul tapetului. Evident ca alegerea tapetului sau a vopselei lavabile tine atat de moda vremurilor cat si de gusturile si preferintele fiecaruia. Unii pot considera tapetul ca fiind invechit, demodat, in timp ce altii il considera clasic si stilat. Dincolo de gust, cele doua variante de acoperire a peretilor casei prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje.
 
Vopseaua lavabila este foarte usor de aplicat cu trafaleti, bureti, pensule sau pistol de vopsit. Operatiunea nu este deloc complicata si o poate realiza oricine. In plus, este usor sa-ti personalizezi casa cu absolut orice culoare sau nuanta doresti. Tot ce trebuie sa faci este sa cumperi vopsea lavabila alba si sa mergi cu ea la o masina de colorat. Se poate gasi in aproape orice magazin de bricolaj si do-it-yourself. Vopseaua lavabila adera usor pe multe tipuri de suprafata: beton, gips-carton, tinci. Se usuca repede, in aproximativ 3 ore, iar un mare avantaj il constituie posibilitatea de a spala vopseaua lavabila atunci cand se murdareste.
 
Vopseaua lavabila are si cateva dezavantaje. Nu poate fi aplicata pe orice tip de suprafata, pe var sau peste alte tipuri de vopseluri si necesita spalarea si amorsarea prealabila a suprafetei pe care urmeaza a fi aplicata.
 
Tapetul se poate aplica pe orice fel de suprafata suport, rezista timp indelungat, pana la 15 ani, fara sa-si piarda culoarea sau aspectul. Poate fi indepartat cu usurinta si inlocuit cu unul nou. Tapetul semilavabil poate fi sters cu o carpa umezita iar tapetul lavabil poate fi spalat cu apa si detergent sau, varianta recomandata, cu apa si amoniac.
 
Ca dezavantaje, tapetul nu poate fi aplicat chiar de catre oricine, ca in cazul vopselei lavabile, nu poate fi aplicat in incaperi care au o umiditate ridicata. Peretele poate dezvolta ciuperci si mucegai sub tapet. In plus, tapetul din hartie se poate rupe foarte usor iar cel din material textil se umple de praf  
 
Voi ce alegeti? Tapetul sau lavabila?

Adauga un comentariu


Comentarii

Nu exista comentarii.

Alte articole

Tavanul dormitorului - Partea a II-a Tavanul dormitorului - Partea a II-a
Efecte Decorative - Magnetic Paint Efecte Decorative - Magnetic Paint
Ai dat cu lavabila peste adezivul de armare? Iata cum remediezi problema Ai dat cu lavabila peste adezivul de armare? Iata cum remediezi problema
Indepartarea petelor de grasime de pe pereti Indepartarea petelor de grasime de pe pereti
Ce trebuie sa stii despre pictura pe pereti Ce trebuie sa stii despre pictura pe pereti
Refacere tavan gips carton Refacere tavan gips carton

Vezi mai multe articole